رای قسمت دوم پرونده «کینگ مانی» در مرحله انشا است
رئیس کل دادگستری استان تهران با حضور در مرکز روابط عمومی قوه قضائیه به بررسی مسائل حقوقی و قضایی پرونده مراجعین پرداخت.
به گزارش یومیر ظهر امروز چهارم مهرماه 1403 علی القاصی رئیس دادگستری با حضور در مرکز روابط عمومی قوه قضائیه به همراه جمعی از مراجعین به این مرکز که مطالبات و درخواست های قانونی و قضایی آنان است. مربوط به دادگستری استان تهران بود تشریف آورد.
رئیس قاضی استان تهران و هیأت قضایی همراه در بازدید از مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه ضمن استماع مطالبات و درخواست های قانونی و قضایی مراجعین دستورات قضایی لازم را جهت تسهیل و تسریع در رسیدگی صادر کردند. طی مراحل و در مواردی نیز با مقامات قضایی مربوطه تماس گرفته و آخرین وضعیت دعاوی را پیگیری و بررسی کردند.
دستور رئیس قاضی استان تهران در خصوص ۲ پرونده با شکایات متعدد مربوط به تعاونی های مسکن
با حضور رئیس قاضی استان تهران در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه متهمان دو پرونده چند پرونده ای مربوط به تعاونی های مسکن با طرح مسائل و مشکلات پرونده خود خواستار تسریع در رسیدگی شدند.
رئیس قاضی استان تهران ضمن بررسی دقیق و استماع مطالبات شکات در این دو پرونده رهنمودهای قانونی لازم و همزمان در پاسخ به درخواست دسته جمعی شکات از سوی یکی از مدعیان متعدد را اجرا کرده است. پرونده های مربوط به جامعه مسکن با رئیس دادگاه های تجدیدنظر استان تهران تماس گرفته و مقرر شد برای تسریع در رسیدگی به پرونده های مربوط به این تعاونی در یک اداره مرکزی رسیدگی شود. موارد و در عین حال از عوارض احتمالی جلوگیری می کند.
القاصی در حاشیه مرکز روابط عمومی قوه قضائیه ضمن قدردانی از تلاش های مدیرکل روابط عمومی قوه قضائیه در رسیدگی به امور ارباب رجوع و تشکیل جلسات عمومی بین مسئولان و روسای قوه قضائیه گفت: خوشبختانه امروز موضوع تقویت ارتباط با مردم و پیگیری مشکلات و مسائل آنان می باشد.در دوره تحول و کارشناسی در نظام حقوقی بسیار خوب و آبرومندانه در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر مراجعین با هیچ گونه مواجه نیستند. مانع دسترسی مقامات و مسئولان عالی قوه قضائیه است که بی شک مرهون تلاش مرکز روابط عمومی قوه قضائیه است.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به مزایای تقویت ارتباط با مردم در دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: ارتباط مستقیم و حضوری با مردم شنیدن و پیگیری سوالات و مشکلات آنان در فرآیندهای قضایی. و تعیین حکم پرونده ها بسیار مؤثر و مهم است. و در بسیاری از موارد باعث تاخیر در دادرسی می شود.
تشکیل معاونت روابط عمومی و حمایت از حقوق شهروندی در ساختار قانونی استان تهران
وی در ادامه دغدغه و رویکرد رئیس قوه قضائیه را به مقوله تحکیم ارتباط مسئولان قضایی با بافت جامعه برشمرد و گفت: قاضی کل استان تهران نیز با توصیه قوه قضائیه این رویکرد را در دستور کار خود قرار داده است. رئیس قوه قضائیه به همین منظور معاونت روابط عمومی و حمایت از حقوق شهروندی در ساختار قضایی استان تهران مستقر شد که بی سابقه بود.
القاصی با اشاره به وظایف معاونت روابط عمومی و حمایت از حقوق شهروندی دادگستری کل استان تهران گفت: در حال حاضر یک ضابط قضایی و چند قاضی مجرب برای رسیدگی به درخواست مراجعین منصوب شده اند. و امور در این بخش و هر موکلی که درخواست حقوقی مرتبط با پرونده خود در مجتمع قضایی استان تهران داشته باشد درخواست وی دریافت ثبت بررسی و پیگیری خواهد شد.
رئیس قاضی استان تهران در ادامه بیان کرد: در ابتدا بخشی از پاسخگویی به درخواست های مراجعین توسط کارشناسان معاونت روابط عمومی و حمایت از حقوق شهروندی استان تهران انجام و دستورالعمل های لازم اجرا می شود. و در صورت لزوم مکاتبه با حوزه های قضایی مربوط انجام خواهد شد
وی افزود: اکثر درخواست های مددجویان در روزهای سه شنبه و در جلسات حضوری توسط مقامات قضایی استان تهران ارائه و بررسی می شود که بر این اساس مطالبات و درخواست های مددجویان به دقت بررسی و دستورات لازم برای آن صادر می شود. هر یک از درخواست ها
پیگیری نتایج احکام صادره در جلسات عمومی
القاصی از پیگیری نتایج احکام صادره در جلسات علنی مقامات قضایی دادگستری کل استان تهران خبر داد و گفت: دستورات صادره از سوی مقامات قضایی دادگستری کل استان تهران در جریان علنی جلسات دبیرخانه معاونت روابط عمومی و حمایت از حقوق شهروندی دادگستری کل استان تهران ضبط و پیگیری می شود و نتیجه به اطلاع مراجعه کننده می رسد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود از توسعه دیدارهای حضوری مسئولان قضایی با مراجعین و مردم در مساجد و اجتماعات مردمی خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر طبق برنامه ریزی انجام شده مسئولان قضایی در تهران استان ها حداقل ماهی یک بار در مصلی تهران یا نماز جمعه حضور می یابند و ضمن اقامه نماز جماعت و برپایی میز خدمت به سوالات و مشکلات حقوقی مشتریان پاسخ می دهند.
وی در ادامه اذعان داشت: تمامی واحدهای قضایی استان تهران موظف شده اند حداقل یک روز در هفته را به جلسات عمومی اختصاص دهند و روسای واحدهای قضایی رؤسای محاکم و حوزه های قضایی و دادسراها به صورت چهره به چهره و بدون میانجیگری سؤال و رسیدگی و رسیدگی پیگیری مسائل حقوقی و حقوقی مشتریان.
وی ضمن تشریح حجم جلسات مردمی از آذرماه 1400 تاکنون به توسعه مجامع مردمی در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: گزارش های اخیر حاکی از آن است که جلسات مردمی هر ساله نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است به طوری که از ابتدا تاکنون افزایش چشمگیری داشته است. از آذر 1400 تا پایان سال 1400 6800 نفر در سال 1401 22200 نفر و در سال 1402 128379 نفر ملاقات حضوری داشته اند.
رئیس کل دادگستری استان تهران تعداد جلسات مردمی را از ابتدای سال جاری تا شهریور 86 هزار و 157 عنوان کرد و گفت: تعداد جلسات مردمی برگزار شده در 12 مسجد شهر تهران از تیرماه 1402 تاکنون 1300 نفر بوده است.
وی تعداد جلسات مردمی برگزار شده در حوزه های قضایی را از تیرماه 1402 تاکنون 156 هزار و 778 نفر عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش های دریافتی از تیرماه سال گذشته رئیس کل دادگستری به درخواست حقوقی و قضایی 73 هزار و 60 نفر از مراجعین رسیدگی کرده است. مورد رسیدگی قرار گرفت و از آذر ماه 1400 تاکنون 474 هزار و 686 نفر توسط مراجع قضایی استان تهران رودررو شدند.
القاصی از افزایش 70 درصدی جلسات عمومی مقامات قضایی در سراسر استان تهران در سال 1401 نسبت به سال 1400 و افزایش 78 درصدی در سال 1402 نسبت به سال 1401 خبر داد و گفت: گزارش های دریافتی حاکی از آن است که میزان جلسات مردمی به مدت شش ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 26 درصدی همراه بوده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به توجه مجموعه قضایی استان تهران به مقوله «تقویت ارتباط با مردم» گفت: تقویت ارتباط با مردم هم در جلب رضایت مشتریان و هم در تقویت مدیریت موثر است. شورا و منجر به ارزیابی عملکرد صحیح و مقرون به صرفه بخش های مختلف خواهد شد.
اعزام تیم بازرسی برای بررسی گزارش های دریافتی در جلسات عمومی
وی در این خصوص گفت: گاهی در جلسات علنی گزارش های مشابهی مبنی بر کاستی و یا شاید ضعف در یک واحد و اداره قضایی دریافت می شود که بررسی این موارد مستلزم بررسی دقیق تری است و برای این منظور بلافاصله کمیته بازرسی اقدام خواهد کرد. بررسی گزارش های دریافتی واحد یا بخش حقوقی اعزام و موضوع را به صورت میدانی بررسی می کند تا در صورت مشاهده هرگونه آسیب نقص و ضعف سریعا نسبت به رفع آن اقدام شود. بنابراین شکی نیست که توسعه جلسات عمومی برای مدیران برای تقویت نظارت های قانونی و رفتاری مفید است.
القاصی در ادامه با اشاره به پرونده های بررسی شده در بازدید از مرکز روابط عمومی قوه قضائیه گفت: با توجه به درخواست های مددجویان در خصوص پرونده های کانون مسکن چند موردی دستور رفع موانع و تسریع در رسیدگی به این پرونده ها صادر شد. پرونده ها صادر می شد و گاه با مراجع قضایی مربوطه تماس گرفته می شد و آخرین وضعیت پرونده استخراج می شد.
آخرین وضعیت پرونده چند موردی معروف به “کینگ مانی”
رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین در خصوص ادعای متهمان پرونده چندگانه موسوم به «کینگ مانی» اظهار داشت: پرونده مذکور نزدیک به پنج هزار شاکی دارد و پیش از این نیز در خصوص دو هزار شاکی رأی صادر شده بود و امروز آخرین وضعیت این پرونده از دادگاه مربوطه استعلام و مشخص شد که پرونده دو هزار نفر از شکات نیز در دست تنظیم است و رای در آینده نزدیک صادر خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد: در خصوص بقیه شبهات موضوع در دست بررسی است و با توجه به ایراد وارده به نظریه کارشناسی برای اطمینان از ارجاع موضوع به هیأت کارشناسی مقرر شد هیأت کارشناسی ویژه و خارج از برنامه کاری را دنبال کنید تا در اسرع وقت نظر کارشناسی گرفته شود و در مورد بقیه شکایات قضاوت معتبر و منصفانه شود.
انتهای پیام