رایزنی با کشور آلمان برای تسریع در فرایند صدور پاسپورت برای پناهندگان افغانستانی/ ضرورت حمایت و همکاری بیش از پیش در امور پناهندگان

رایزنی با کشور آلمان برای تسریع در فرایند صدور پاسپورت برای پناهندگان افغانستانی/ ضرورت حمایت و همکاری بیش از پیش در امور پناهندگان

رئیس وزارت امور خارجه امور خارجه و امور خارجه بر لزوم حمایت و همکاری در امور پناهندگان در جلسه ای برای بازگشت مهاجران با خانم تاکاشیما کمیسر عالی سازمان ملل تأکید کرد.

به گفته اینا با حضور نادر یار احمدی رئیس مرکز امور خارجه و مهاجرت و خانم تاکاشیما رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران ایران حضور یافت.

معرفی معاون جدید و ابراز امید به همکاری

در ابتدای جلسه خانم تاکاشیما میزبان سال جدید آقای بتون آرانا معاون جدید کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان در ایران به میزبان تبریک گفت.
وی خوشحال بود که در ایران حضور داشت و با فرهنگ ایران آشنا شد و ابراز امیدواری برای همکاری های مؤثر در آینده کرد.

یار احمدی همچنین از خانم تاکاشیما تشکر کرد و علی رغم محدودیت ها از تلاش های وی قدردانی کرد و آرزو کرد که او و آقای آرانا -موفق.

وی همچنین از حمایت و توجه کمیساریای عالی سازمان ملل برای شرایط حقوقی خاص جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی اتباع و پناهندگان قدردانی کرد.

نیاز به همکاری با بخش خصوصی و برنامه های مالی کامل

خانم تاکاشیما با اشاره به فعالیت اقتصادی شرکتهای خصوصی ایران در ایران و افغانستان بر لزوم استفاده از ظرفیت این شرکت ها برای ایجاد اشتغال برای اتباع افغان در مناطق مرزی تأکید کرد.

وی این پروژه را ملاقات با بخش خصوصی حاکمیت افغانستان و مرکز شهروندان خارجی و مهاجرت توصیف کرد.

حمایت جمهوری اسلامی از پناهندگان و نیاز به همکاری افغانستان

یار احمدی رئیس وزارت امور خارجه و مرکز داخلی مهاجرت بیشتر بر تلاشهای جمهوری اسلامی برای میزبانی اتباع واجد شرایط و لزوم بازگشت پناهندگان غیرقانونی حمایت و موافقت با اجرای برنامه منطقه ویژه اقتصادی تأکید کرد.

وی افزود: تصمیم جدی دولت افغانستان برای این امر ضروری است و مقامات جمهوری اسلامی نمی توانند بیشتر نگران مقامات افغانستان باشند.

شفافیت قوانین و پناهندگان آموزنده

یار احمدی همچنین اعلام کرد که مرکز شهروندان خارجی و مهاجرت کلیه قوانین و پیام های بازده محل اقامت و اشتغال را به صورت عمومی از طریق پایگاه های اطلاعاتی ایجاد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش تعداد اتباع بیگانه و مهاجران در ایران می تواند منجر به نارضایتی شود و جلسات تخصصی مشترک با کمیساریای عالی سازمان ملل و حضور ارگان های تخصصی در مدیر دولت افغان به عنوان یکی از الزامات سازماندهی محل اقامت و امور در آغوش گرفتن برگزار کند.

برنامه های آینده از کمیساریای عالی سازمان ملل

در پایان جلسه خانم تاکاشیما اعلام کرد که دفتر کمیسیون عالی سازمان ملل در نظر دارد چندین راه حل برای سازگاری و تنظیم مردم پناهندگان ساکن در جمهوری اسلامی و مشاوره با آلمان برای سرعت بخشیدن به روند صدور گذرنامه به پناهندگان افغان ارائه دهد.

به گفته وزارت کشور وی تأکید کرد که کمیساریای عالی سازمان ملل و مرکز امور خارجه و امور مهاجرت باید از طریق همکاری مشترک برای جلوگیری از تبلیغات و سوءاستفاده های منفی یک پیام واحد به جامعه ارسال کند.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا