دوربرگردان – یومیر

دوربرگردان - ایسنا

اگر در ابتدای تأسیس رژیم اشغالگر قدس سازوکارهای حمایتی بین المللی تحت تأثیر تبلیغات دلسوز صهیونیسم در بین دولت ها و ملت های غربی شکل گرفت امروز و پس از آشکار شدن ماهیت جنایتکار صهیونیسم این نظام سازمان یافته حمایت و همدردی بین المللی همزمان با فروپاشی تصویر آن در حال نابودی.

به گزارش یومیر حمید ملک زاده پژوهشگر اندیشه های سیاسی در رهبر وطن مزر نوشت: در هر نبردی لحظاتی است که می توانی پیروز شوی. پیروزی های تاکتیکی که امید شما و ناظرانی را که دلشان برای پیروزی شما دوخته شده است را گرم می کند. همچنین ممکن است در طول یک نبرد خونین خود را در مسیری بیابید که شما را به دستیابی به پیروزی امیدوارتر می کند و شما را مصمم تر می کند تا از استراتژی ها یا تاکتیک هایی استفاده کنید که آن موفقیت های نزدیک را برای شما به ارمغان آورده است. با این حال ما نباید از این واقعیت غافل شویم که جنگ ها را نمی توان به خودی خود چیزهایی در نظر گرفت. یعنی جنگ ها به ویژه وقتی به عنوان رویدادهای سیاسی تلقی می شوند باید هدفی خارج از خود داشته باشند. از این نظر جنگ را باید ابزاری خشن برای دستیابی به اهداف سیاسی خاص دانست. در دنیای جدید معمولاً تلاش برای جلوگیری از تهدید امنیتی واقعی و فوری برای دولت تثبیت دولت در بحبوحه درگیری های وجودی جلوگیری از به دست آوردن قدرت نظامی رقبای سیاسی در محیط پیرامونی یا چیز دیگری است. اهداف عمدتاً مربوط به تهدیدات وجودی دولت ها به طور کلی اهداف نظامی درگیری ها و جنگ های نظامی است. باران شدیدی باریده اند. به همین دلیل کسب پیروزی در هر جنگی اساساً با تحقق اهداف غیرنظامی قابل تصور برای آن پیوند دارد. سایت گاردین در مقاله ای به بررسی اهداف غیرسیاسی حملات غیرانسانی رژیم صهیونیستی به نیروهای مقاومت فلسطین و لبنان پس از عملیات طوفان الاقصی از این منظر پرداخت و نشان داد که چگونه اسرائیل در رسیدن به این اهداف ناکام ماند. مقاله نویس گاردین بحث خود را به جایی رسانده است که تلویحا اذعان می کند که طوفان الاقصی و مقاومت فلسطینی- لبنانی با همکاری جمهوری اسلامی ایران بحران های وجودی مهمی را برای رژیم صهیونیستی به همراه داشته است که تاکنون همانطور که می توان ادعا کرد برخلاف آنچه قبلاً رخ داده است از عملیات ابتکاری مقاومت فلسطین در 7 اکتبر سال گذشته مشاهده کردیم که از نظر شاخص های اساسی مربوط به موجودیت وضعیت بسیار بدتری نسبت به روزهای گذشته دارد. 76 سال پیش تاسیس شد. در این یادداشت به بررسی عناصر اصلی مقاله گاردین می پردازم.

* خشونت ناشی از ناامیدی

مقاله نویس گاردین با نقل قولی از دیوید بن گورین اولین نخست وزیر اسرائیل شروع می کند که از یهودیان خواسته است تا بر اقداماتی تمرکز کنند که وجود آنها را به عنوان «یک ملت» تضمین می کند صرف نظر از اینکه غیریهودیان در مورد آنها چه می گویند. وی سپس توضیح می دهد که چگونه این جمله بن گورین مبنای اقدام و مبنای تصمیمات اخیر کابینه امنیتی اسرائیل در حمله وحشیانه به مردم فلسطین و لبنان در سال گذشته بوده است. این اساس عدم توجه کابینه امنیتی اسرائیل به «دیپلماسی عمومی» و ارزش های اخلاقی یا بین المللی پذیرفته شده جنگ عادلانه است که بر اساس آن مراکز غیرنظامی از جمله مدارس بیمارستان ها و مناطق مرتبط با زندگی غیرنظامیان می توانند. او توضیح داد که در کنار خودش پیدا شود غیرنظامیان از اقدامات نظامی محروم هستند. اشاره مکرر ارتش و اعضای کابینه رژیم صهیونیستی به این عبارت نشان می دهد که اسرائیل از 7 اکتبر اساساً با یک درگیری وجودی سروکار دارد. یعنی اقدام ابتکاری جنبش مقاومت در طوفان الاقصی جان این رژیم اشغالگر را در معرض خطر جدی قرار داده است و در نتیجه خشونت ناروا و وحشیانه ای را که در ارتش اقدامات این رژیم در اشغالگران شاهد هستیم. مناطق یا علیه مقاومت لبنان ناشی از نوعی یأس وجودی در اظهار نظر است یأسی که به خشم ویرانگر و نامقدسی علیه تمامی ارزش های دینی اخلاقی و قانونی در محیط بین المللی دامن زده و ارتش اسرائیل را به دیوانه ای تبدیل کرده است. شمشیر و بی امان به مردم بی گناه حمله می کند. این خشونت و استیصال هیچ هدف سیاسی خاصی را دنبال نمی کند. یعنی نمی توان آن را ابزاری برای افزایش فرصت های دیپلماتیک دانست که برای افزایش قدرت چانه زنی دیپلمات های صهیونیست در مذاکرات صلح و تبادل اسرا مفید است. همچنین نمی توان آن را تاکتیکی برای دستیابی به پیروزی در میدان جنگ درک کرد. این خشونت عریان به خاطر خشونت بیشتر است. خشونتی از روی ناامیدی که به گفته یادداشت نویس گاردین در نهایت راه را برای نابودی رژیم اشغالگر قدس هموار می کند.

* ضد دستاوردهای خشونت برهنه صهیونیست ها

یادداشت نویس گاردین بدون اشاره صریح به این موضوع در روش تشکیلاتی که برای نگارش مقاله خود برگزیده عملاً رژیم صهیونیستی را مجدداً به فراخوان بن گورین مبنی بر نادیده گرفتن آنچه غیریهودیان در مورد رفتار صهیونیست ها می گویند ارجاع داده است. قدس با تصمیمات ارتش و رژیم اشغالگر اقداماتی را علیه مقاومت فلسطین پس از 16 آنلاین 2023 ارائه می کند. موضوع مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که جملات ذکر شده در ماده گاردین عملاً موضوع اشغال فلسطین را مطرح می کند. برای یک بحث مذهبی با این حال در سال های پس از اشغال فلسطین بسیاری از یهودیان متدین دریافتند که صهیونیسم از دین یهودی متمایز است. دعوت بن گورین اما همانطور که یادداشت گاردین نشان می دهد پیامدهای منفی زیادی هم در سطح دیپلماسی عمومی و هم در سطح نخبگان سیاسی کشورهای حامی رژیم صهیونیستی داشته است. در این زمینه یکی از مقامات وزارت خارجه بریتانیا اعتراف کرده است که “نیروهای دفاعی اسرائیل اهمیتی نمی دهند که مردم در مورد آنها چه فکر می کنند. این یک وضعیت امنیتی است. آنها نمی خواهند مورد محبت قرار گیرند. می خواهند از آن بترسند.” و به او احترام بگذار.» به گفته این مقام مسئول در نتیجه اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی تلاش های دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه این رژیم با شکست قابل توجهی روبرو شده است تا جایی که این رژیم عملاً از پاکسازی های قبلی دست کشیده است. و جنایات ارتش اشغالگر را سفید کند یا در انجام این وظیفه کوتاهی کند

این شکست دیپلماسی عمومی توسط رژیم اشغالگر قدس هم در آگاهی عمومی در میان ملت های جهان و هم در میان بخش بزرگی از دولت های مستقل شکست خورده است و حامیان غربی آن را تحت فشار فزاینده ای قرار داده است که از کشتارهای وحشیانه حمایت نکنند. از رژیم انزوای ناشی از خشونتی که ناامیدی وجودی برای اسرائیل ایجاد کرده است به حدی گسترش یافته است که «بسیاری از دولت های جهان امروز اسرائیل را کشوری منفور می دانند». در عین حال بین 120 تا 150 دولت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقابل 14 کشور که عموماً کشورهای کوچکی هستند که همیشه از آمریکا پیروی می کنند جنایات رژیم اشغالگر قدس و ادامه اشغال آن را محکوم کرده اند. قطعنامه های مجمع عمومی اگرچه الزام آور نیست اما در کاهش وجهه عمومی رژیم غاصب صهیونیستی بسیار تاثیرگذار بوده و نقش عمده ای در افزایش فشار بر دولت های حامی آن دارد. ستون نویس گاردین تاکید کرد که این موضوع “اسرائیل را از ادامه حمایت همه جانبه ایالات متحده نگران کرده است. این نگرانی به ویژه زمانی اهمیت می یابد که به گفته نویسنده گاردین “71 درصد دموکرات ها یا رهبران مستقل دموکرات نتانیاهو را در نظر نمی گیرند. یک شریک قابل اعتماد.» گزارش گاردین این ارقام را از یک نظرسنجی استخراج کرده است که نشان می دهد «آمریکایی های زیر 30 سال برخلاف دیگر آمریکایی ها دیگر با اسرائیل همدردی نمی کنند»؛ در عین حال طبق نتایج این تحقیق «7 از بین 10 دموکرات نتانیاهو را شریک قابل اعتمادی در نظر نگیرید.بی توجهی رژیم صهیونیستی به روایت های «حقوق بشری» از اقدامات خصمانه خود علیه مقاومت فلسطین سرانجام باعث شد این رژیم در «نبرد روایت ها» شکست بخورد.

برخورد خصمانه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی با سازمان های بین المللی و بی توجهی به خواسته های دادگاه های بین المللی که منجر به درخواست صدور حکم بازداشت نتانیاهو شد از دیگر اقدامات متقابل خشونت های ناشی از ناامیدی وجودی علیه رژیم صهیونیستی است. بخشی از رژیم اسرائیل ستون نویس گاردین ادامه می دهد که این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که همه پایه های امنیتی رژیم اشغالگر قدس را تضعیف کرده و امکان ادامه انتشار تصویری از آن به عنوان «یک دولت لیبرال مسئول در محیط بین المللی» چیزی شبیه تبلیغات رژیم وجود دارد. دستگاه و پیروان غربی های او مدام اصرار داشتند که ویران می کند. همه اینها زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که می بینیم گرایشات ضد صهیونیستی و ضد اشغالگری روز به روز در میان مردمی که دولت هایشان بیشترین حمایت را از رژیم اسرائیل داشته اند بیشتر می شود. به عنوان مثال خبرنگار گاردین نشان داده است که «جنبش های سرمایه گذاری زدایی که قرار بود توسط دولت محافظه کار قبلی بریتانیا ممنوع شود در دانشگاه ها گسترده است» و همچنین تأکید کرده است که «تظاهرات در سراسر اروپا نسل جدید را سیاسی کرده است». اهمیت این موضوع در این است که نسل جدیدی از شهروندان در دولت های حامی رژیم اسرائیل هویت سیاسی خود را به نام مخالفت با این رژیم تعیین می کنند. این نسل از این پس در انتخاب های سیاسی خود در کشورهایشان بیشتر به سیاست های ضداشغالی رای خواهند داد. همچنین به عنوان مثال در مورد بریتانیا “62 درصد از شرکت کنندگان در یک نظرسنجی اعلام کردند که رفتار اسرائیل غیر مسئولانه است.” اگر این سوال را در کنار نتایج یک نظرسنجی در میان جمعیت 43 کشور جهان قرار دهیم که بر اساس آن محبوبیت اسرائیل به میزان قابل توجهی کاهش یافته است نظر ما در مورد شکست رژیم قدس اشغالی در جنگ علیه روایات روشن می شود. بر اساس داده های موجود در یادداشت گاردین پیش بینی ها از رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی بیش از 2.5 درصد کاهش یافته است. این تنها یکی از پیامدهای اقتصادی ویرانگر ادامه اقدامات تروریستی ارتش این رژیم علیه مقاومت فلسطین است. در پایان به نظر می رسد انزوای رژیم صهیونیستی در نتیجه خشونت های برهنه ناشی از استیصال وجودی در بین اعضای کابینه امنیتی و ارتش این رژیم 70 سال پیش این رژیم را از نظر خطرات وجودی در نقطه صفر قرار داده است. ; در نقطه ای که موجودیت رژیم اساساً و سازماندهی شده در خطر است. تصویری که یادداشت گاردین از وضعیت رژیم صهیونیستی برای ما ترسیم می کند به ما این امکان را می دهد که بگوییم وضعیت این رژیم حتی شکننده تر از آن زمان است زیرا اگر در ابتدای تأسیس رژیم اشغالگر قدس مکانیسم های حمایتی بین المللی در میان دولت ها و ملت های غربی تحت تأثیر تبلیغات قرار گرفت. همدردی با صهیونیسم شکل گرفت امروز و پس از افشای ماهیت جنایتکار صهیونیسم این نظام سازمان یافته حمایت و همدلی بین المللی همزمان در حال نابودی است. تصویری که از آن ساخته اند در حال فروپاشی است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا