دلایل خارش چشم؛ از خستگی تا عفونت و عوارض داروها

دلایل خارش چشم؛ از خستگی تا عفونت و عوارض داروها

متخصصان چشم می گویند که در بیشتر موارد خارش چشم جدی نیست و به راحتی قابل درمان است.

به گزارش یومیر افرادی که مثلاً به دلیل خستگی چشم یا واکنش های آلرژیک دچار خارش چشم می شوند می توانند پس از مدتی با پرهیز از فعالیت یا مواد محرک این حالت را برطرف کنند.

البته در برخی موارد خارش چشم می تواند ناشی از یک مشکل یا بیماری جدی باشد و به خصوص در شب و هنگام استراحت از فعالیت های روزانه تشدید می شود که نیاز به تشخیص پزشک و درمان تخصصی دارد.

به گزارش وب سایت «اخبار پزشکی امروز» برخی از شایع ترین عواملی که منجر به خارش چشم می شوند عبارتند از:

  • خستگی چشم: خستگی چشم اغلب به دلیل خیره شدن به صفحه نمایش کامپیوتر یا سایر دستگاه های دیجیتال برای مدت طولانی یا رانندگی در مسافت های طولانی ایجاد می شود.
  • آلرژی و آلودگی: تماس چشمی با مواد خارجی مانند لوازم آرایشی گرده گیاهان شوره یا گرد و غبار و آلاینده ها می تواند باعث خارش و قرمزی چشم شود.
  • خشکی چشم: اگر چشم ها در طول روز رطوبت کافی دریافت نکنند برای مثال زمانی که فردی در محیط گرم و خشک زندگی می کند یا ساعت های طولانی بدون پلک زدن به صفحه نمایش خیره می شود چشم ها خشک می شوند.
  • درماتیت آتوپیک: درماتیت آتوپیک نوعی اگزما است که در آن پوست قرمز و خارش می کند و همچنین باعث خشکی و خارش چشم می شود.
  • التهاب ملتحمه (کانژونکتیویت): این بیماری یک عفونت بسیار مسری است که به نام اریسیپل نیز شناخته می شود و باعث قرمزی خارش و سوزش چشم می شود.
  • – بلفاریت: این التهاب نوعی التهاب پلک ها است که در اثر انسداد فولیکول ها ایجاد می شود.
  • – اختلال غده میبومین: هنگامی که غدد میبومین مسدود می شوند نمی توانند مایع کافی برای روان کردن چشم ها تولید کنند و باعث خشکی چشم می شوند.
  • – مقداری دارو: آنتی هیستامین ها و داروهای فشار خون از جمله رایج ترین داروهایی هستند که معمولا باعث خشکی و در نهایت خارش چشم می شوند.

افرادی که از خارش چشم رنج می برند باید برای تشخیص علت این مشکل به پزشک مراجعه کنند. پزشک با بررسی سوابق و علائم فرد و همچنین معاینه پزشکی شامل معاینه چشم و پلک و در صورت وجود ترشحات چشمی و نمونه برداری از آن برای معاینه علت خارش را تشخیص داده و درمان مناسب را ارائه می کند. .

برخی از درمان های خانگی نیز می توانند به تسکین و جلوگیری از خارش چشم در شب کمک کنند. این درمان های خانگی شامل کمپرس آب سرد تمیز نگه داشتن ناحیه دور چشم استفاده از مرطوب کننده و مرطوب نگه داشتن اتاق دوری از مواد آلرژی زا (مواد آلرژی زا) و آلاینده ها استفاده از قطره های چشمی و استراحت چشم پس از مدتی نگاه کردن به تلفن است. صفحه نمایش کامپیوتر یا تلویزیون.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا