دست «بلاگرها» را بگیریم! – یومیر
در حال حاضر به نظر می رسد که حاکمان فرهنگی ما باید در این زمینه نیز برنامه داشته باشند; اگر آموزش تحقیق و تبیین جدی گرفته شود کاربر خلاق و فعال ایرانی که بیشتر از نسل جدید و تازه نفس است نه تنها هویت تمدن و ایمان خود را از دست دیگران دور می کند بلکه به عنصری تأثیرگذار تبدیل می شود. . در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی خواهد بود
به گزارش یومیر؛ حمید حنارجو شاعر و پژوهشگر فرهنگی در یادداشتی در جام جم نوشت:
در زمان ما اینترنت چتر خود را به گونه ای گسترانده است که بعید نیست در آینده جای اقوام و دوستان را بگیرد و نوعی انزوا و گوشه نشینی را در زندگی شهروندان ترویج کند. اقامت طولانی مدت در فضای مجازی منجر به خداحافظی با فعالیت های مختلف و ارزش های اجتماعی تاریخی و در نتیجه کم رنگ شدن پیوندهای اجتماعی شده است.
این حادثه در مرحله اول کانون خانواده را هدف قرار می دهد و البته یکی از دلایل این حادثه تلخ ممکن است زیاده روی در این وادی باشد اما اگر از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به صورت هدفمند استفاده شود آسیب و زیان وارد می شود. قطعا پیدا خواهد شد یکی از ویژگی های فضای مجازی میدان دادن به کاربران از هر نژاد سن و جنسیت با هر سطح آگاهی اجتماعی بینش و غنای فرهنگی و دانش فردی است. مهم ترین و البته ظاهری ترین شرط داشتن گوشی با قابلیت اتصال به اینترنت است و مابقی بستگی به خود کاربر و فرصت و هزینه ای دارد که برای این کار خرج می کند. ورود به گروه های مختلف در پیام رسان ها نوشتن پیام آپلود فیلم و تصاویر ارسال یا دریافت محتوا و اخبار ارتباط با کانال ها و …. در مجموع به کاربر اجازه “دیده شدن” را می دهد و می تواند تحت شرایط خاصی او را به “رسانه ای” با فالوورهای محدود یا حتی نامحدود تبدیل کند! «جوانان» و «نوجوانان» کاربران جدی فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی هستند. طبیعی است که این فضا که یکی از بزرگترین ویژگی های آن امکان «دیده شدن» و «شنیده شدن» در سطح وسیعی است با علایق شخصی کاربر پرانرژی پیوند خورده و او را سوار بر موج می کند. اگر انسان ضعیف باشد به تدریج افکار و عقاید و احساسات او کنترل می شود و به آنها جهت می دهد. در مرحله بعد تغییر در رفتار اجتماعی صورت می گیرد و به دستکاری در باورهای دینی و تمدنی و تضعیف و تخریب هویت ملی می پردازد که مصداق «تضاد نرم» اما استفاده کننده قوی با پشتوانه علمی فرهنگی و تمدنی است. به جای خط کشی و تأثیرگذاری او را بپذیرید ترسیم کنید تحت تاثیر قرار دهید و سایر کاربران را وادار به همدردی کنید. امروزه وبلاگ نویسان با تمام وجود در این دنیای جدید کار می کنند تعداد قابل توجهی از آنها در این زمینه به فعالیت اقتصادی می پردازند و از این راه کسب درآمد می کنند و بسیاری دیگر با اهداف و افکار فراوان فضای مجازی و شبکه های اجتماعی پیوند صمیمی برادری به طوری که در برخی افراد شاهد اعتیاد اخبار و اطلاعات به اینترنت و مشتقات آن با اعتیاد عاطفی در همان سطح و عظمت هستیم که هر حادثه ای در این راستا ممکن است اتفاق بیفتد مثلاً: چرخش حقایق و واقعیت ها. وارونه فریب مخاطب تحقیر یا تسخیر شخصیت و غیره. وبلاگ نویسان به ویژه نوجوانان و جوانان که اغلب کلیپ فیلم موسیقی و غیره تولید می کنند. با موضوعات و موضوعات اجتماعی تبلیغات طنز و غیره. و به وسیله این فضا؛ آنها افکار دیدگاه ها و سلیقه های خود را مطرح می کنند پذیرفته اند (در عمل باید چنین باشد!) که اولاً رسانه های غیر رسمی را برای فعالیت خود انتخاب کرده اند ثانیاً مسئولیت محتوای ارائه شده را بر عهده گرفته اند و در مقابل کار ایستاده اند اما متأسفانه در این زمینه تحصیل و دانشی ندارند و نمی دانند که ایجاد ارائه و اشاعه هر کلمه ایده دیدگاه و غیره است. نیاز به علوم اولیه تحقیق در ذائقه و زیبایی شناسی مخاطب با هدف جذب و در نهایت آگاهی دارد. تبعات اجتماعی و حقوقی دارد و اگر می خواهند در دنیای جدید جدی گرفته شوند و حرفی برای گفتن داشته باشند و به قول وبلاگ نویسان به «چهره معروف» تبدیل شوند باید به آموزش توجه ویژه داشته باشند.
در حال حاضر به نظر می رسد که حاکمان فرهنگی ما باید در این زمینه نیز برنامه داشته باشند; اگر آموزش تحقیق و تبیین جدی گرفته شود کاربر خلاق و فعال ایرانی که بیشتر از نسل جدید و تازه نفس است نه تنها هویت تمدن و ایمان خود را از دست دیگران دور می کند بلکه به عنصری تأثیرگذار تبدیل می شود. . در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی کاربری خواهد بود که در حد توان خود اینترنت را مدیریت می کند و اصرار دارد سبک زندگی خود را منطقی حفظ کند وقت آن رسیده که دست وبلاگ نویسان با انگیزه و جوان را بگیرد و ایران و توانایی های ایرانیان را در این زمینه نشان دهد. دنیا!
انتهای پیام