دسترسی به درمان باکیفیت برای مبتلایان به دیابت ضروریست
روز جهانی دیابت هر ساله در 14 نوامبر جشن گرفته می شود.
به گزارش یومیر این روز به منظور افزایش آگاهی در مورد دیابت به عنوان یک نگرانی حیاتی سلامت جهانی و تاکید بر اقدامات فردی و جمعی مورد نیاز برای بهبود تشخیص مدیریت و پیشگیری از این بیماری گرامی داشته می شود.
به گزارش صفحه اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت شعار امسال (2024) این روز جهانی با هماهنگی فدراسیون بین المللی دیابت با عنوان «شکستن موانع و پر کردن خلأها: همبستگی برای بهبود رفاه جامعه» تعیین شده است. بیماران دیابتی” با تاکید بر اهمیت کاهش خطر ابتلا به دیابت. وزن دیابت و این تضمین می کند که همه افراد مبتلا به دیابت به درمان و مراقبت با کیفیت و جامع برای این بیماری دسترسی دارند.
همچنین شعاری برای کمپین سه ساله روز جهانی دیابت با عنوان “دیابت و سلامتی” از سال 2024 تا 2026 تنظیم شده است.
روز جهانی دیابت هر سال در 14 نوامبر به مناسبت تولد فردریک بانتینگ که در سال 1922 با چارلز هربرت بست هورمون انسولین را کشف کرد جشن گرفته می شود.
انواع دیابت
شایع ترین انواع دیابت عبارتند از:
دیابت نوع 2
در این نوع دیابت بدن انسولین کافی تولید نمی کند و/یا سلول های بدن به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی دهند (مقاومت به انسولین).
پیش دیابت
این نوع دیابت یک وضعیت خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به دلایل نامشخصی به سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آنها را از بین می برد.
دیابت بارداری
دیابت بارداری در زنان در دوران بارداری رخ می دهد. زنان مبتلا به دیابت بارداری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در مراحل بعدی زندگی هستند.
علائم دیابت
علائم شایع دیابت ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خشکی دهان و افزایش تشنگی
- کاهش وزن بی دلیل
- تکرر ادرار
- تاری دید
- خستگی
- بی حسی در دست یا پا
- بهبود آهسته بریدگی ها و زخم ها
چگونه قند مصرفی روزانه خود را کنترل کنیم؟
به گزارش ایندیپندنت دکتر. لورا اشمیت جامعه شناس و استاد سیاست های بهداشتی در دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا: “تقصیر ما نیست که همه اینقدر به شکر علاقه دارند؛ تبلیغات و سبک زندگی نیز در این زمینه موثر است. پس اگر شما یکی از بدبخت ها هستید. افرادی که مدام هوس یک چیز شیرین می کنند مشکل این است که شما در محیطی گیر کرده اید که مدام به شما می گوید: شکر بخور شکر بخور!
اشمیت گفت که او فکر نمی کند مردم شکر را بد بدانند بلکه باید مصرف خود را کاهش دهند.
وی تاکید می کند: نحوه صحبت ما در مورد غذا و تغذیه مشکل ساز است. ما فقط بر روی مواد یا مواد تشکیل دهنده خاص تمرکز می کنیم. اگرچه از نظر سلامتی این چیزی نیست که مهم باشد. آنچه مهم است کل رژیم است و به جای تمرکز بر یک ماده خاص باید از تعادل کلی مواد غذایی در رژیم غذایی آگاه باشیم. مهم است که نسبت درشت مغذی ها (پروتئین چربی کربوهیدرات ها و فیبر) در رژیم غذایی ما متعادل باشد.
با این حال اشمیت اضافه کرد که آمریکایی ها در مصرف شکر «بسیار بیش از حد مجاز» هستند و ما واقعاً باید به فکر راه هایی برای کاهش این ماده خاص باشیم.
اما همانطور که می دانیم حذف شکر همیشه آسان نیست زیرا بسیاری از غذاها حاوی قند هستند از چیزهای بسیار شیرین مانند نوشابه کیک و محصولات پخته گرفته تا چیزهای پنهان مانند غلات صبحانه نان ماست و سس کچاپ. بر اساس برخی برآوردها 74 درصد غذاهای بسته بندی شده در فروشگاه ها حاوی قند افزوده هستند.
اشمیت می گوید دلیل وجود قند افزوده در بسیاری از غذاها کاملاً واضح است. شرکت های مواد غذایی سه ماده دارند که می توانند از آنها برای خوش طعم کردن غذا استفاده کنند: شکر چربی و نمک. بنابراین در بیشتر غذاهای بسیار فرآوری شده از ترکیب شکر چربی و نمک استفاده می کنند. بیشتر این مواد به غذا اضافه می شوند زیرا فرآیند صنعتی تولید غذا طعم غذا را ناخوشایند می کند.
بنابراین از آنجایی که قطع کامل شکر دشوار است اشمیت به پنج راه برای کاهش مصرف اشاره می کند.
از نوشیدنی های شیرین پرهیز کنید
اشمیت توصیه می کند از نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ها نوشیدنی های ورزشی نوشابه های انرژی زا و نوشابه خودداری کنید زیرا حاوی مقدار زیادی قند اضافه شده هستند. به ویژه کودکان باید از این نوشیدنی ها اجتناب کنند زیرا ارزش غذایی برای آنها ندارند.
مراقب وسوسه های شیرین در محل کار باشید
اشمیت پیشنهاد می کند از کارفرما یا محل کار خود بخواهید فروش نوشیدنی های شیرین را در ماشین های خودکار و کافه های محل کار متوقف کند. به این ترتیب دیگر برای خرید این محصولات وسوسه نخواهید شد.
آزمایش های بالینی نشان می دهد که وقتی کارفرمایان فروش نوشیدنی های شیرین را متوقف می کنند دور کمر کارمندانی که نوشابه می نوشیده اند به طور متوسط در طول 10 ماه 1.2 سانتی متر کاهش می یابد.
از غذاهای شیرین در خانه خودداری کنید تا به آنها دست پیدا نکنید
اشمیت می گوید برای خود و اعضای خانواده خود برنامه ریزی کنید تا برای خانه شیرینی و مواد غذایی با شکر اضافه نخرید و فقط وقتی بیرون هستید بخورید. در حالی که حذف خوراکی های شیرین و نوشابه از خانه شما را از فکر کردن به آنها باز نمی دارد اما به شما زمان می دهد تا در برابر میل به افراط مقاومت کنید.
غذای شیرین را به تنهایی بخورید
غذاهای شیرین را برای دسر ذخیره کنید و اجازه ندهید که در تمام قسمت های رژیم غذایی شما نفوذ کنند. زیرا نه تنها آنچه می خورید بلکه زمان و نحوه مصرف آن نیز مهم است.
اشمیت می گوید که مصرف استاندارد قند روزانه برای زنان بالغ کمتر از 6 قاشق چای خوری برای مردان کمتر از 9 قاشق چای خوری برای کودکان کمتر از 4 قاشق چای خوری و برای خردسالان زیر دو سال از مصرف شکر اجتناب کنید.
او توصیه می کند که به برچسب تغذیه روی غذاهای بسته بندی شده نگاه کنید تا بتوانید میزان شکر اضافه شده ای که در طول روز مصرف می کنید را محاسبه کنید.
انتهای پیام