دستاوردهای ایران از بریکس – یومیر


اگر جاه طلبی های برجام شکل واقعی پیدا کند و بانک توسعه جدید تشکیل شود و اهداف و مقاصد جامعه عملی شود ایران می تواند از برجام نهایت بهره را برده و مشکلات اقتصادی به وجود آمده برای ایران را به حداقل برساند.

دستاوردهای ایران از برجام

به گزارش یومیر علی اصغر زرگر در یادداشتی در آرمان ملی نوشت: سازمان بریکس با جاه طلبی های فراوان تشکیل شد. یک طرف این سازمان در آمریکای لاتین است یعنی. برزیل یک طرف در آفریقا یک طرف در آسیا و یک طرف در اروپا است که روسیه است.

از سال گذشته البته یک طرف خاورمیانه به این کشورها اضافه شده است که ایران است. بنابراین بریکس می تواند بیش از 50 درصد از جمعیت و سرزمین های جهان را در خود جای دهد. البته برجام بر اساس اساسنامه و اهداف اولیه خود مانند تأسیس بانک جاه طلبی های بی شماری دارد و هر یک از این کشورها بر اساس سازوکار بریکس در حال توسعه تجارت در مناطق خود هستند. هدف اصلی این سازمان مبتنی بر توسعه اقتصادی است تا هر یک از این کشورها این تجارت را با کشورهای همسایه در منطقه خود ادامه دهند تا به توسعه پایدار دست یابند. البته جهان امروز به سمت مناطق اقتصادی پیش می رود و به نظر می رسد قدرت های سلطه گر قدیمی در آینده اعتبار خود را از دست خواهند داد. بنابراین می بینیم که سازمان های جدیدی مانند شانگهای و بریکس و غیره می توانند در جهان امروز فعال تر باشند. بنابراین مظهر و مصداق این چندجانبه گرایی این است که همگرایی های اقتصادی در مناطق مختلف جهان ایجاد می شود تا این همگرایی های اقتصادی و توسعه اقتصادی بتواند قدرت های سلطه گر را به عقب براند و خود را از اقتصاد و سیاست و نظام سلطه ایجاد شده جدا کنند. قدرت های آمریکایی یا جزئی که اتحادیه اروپا او را وادار به ترک کرده است بنابراین مشارکت ایران در این سازمان ها مانند بریکس این امید را ایجاد می کند که اگر جاه طلبی های برجام شکل واقعی پیدا کند و بانک توسعه جدید تشکیل شود و اهداف و مقاصد جامعه در آن قرار گیرد. در عمل ایران نیز می تواند از این منظر به سمت شرق خود از برجام استفاده کند و مشکلات اقتصادی پیش آمده برای ایران را به حداقل برساند. در رابطه با تحریم هایی که آمریکا و اروپایی ها علیه ایران در سیستم بانکی در تجارت و به ویژه در بحث فروش نفت اعمال کردند می توان در میان مدت و بلندمدت درها و پنجره هایی را به روی ایران باز کرد تا بتواند تجارت بین المللی خود را با قدرت ها کشورهای نوظهور و کشورهای عضو بریکس آسان تر انجام می دهد و سپس از طریق منابع یا صادرات به کشورهای همسایه دسترسی دارند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که برجام بارها اعلام کرده است که به دنبال مقابله با بلوک غرب و آمریکا نیست بلکه خواهان همکاری اقتصادی با غرب و آمریکا برای توسعه اقتصادی است. بنابراین نمی خواهد به عنوان یک بلوک نظامی معرفی شود. علاوه بر این چین هند برزیل و حتی آفریقای جنوبی کشورهایی هستند که تجارت بسیار پررونقی با غرب و آمریکا دارند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا