در معرفی او بگوییم هنرمند، همین و بس!

مراسم یادبود علی اکبر صادقی – چهره شناخته شده نقاشی – با حضور جمعی از اساتید پژوهشگران و نقاشان طراحان و سینماگران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد و با سخنرانی یکی از هنرمندان و هنرمندان برگزار شد. گروهی از شرکت کنندگان

معرفی او، مثلاً هنرمند، همین!

به گزارش یومیر شامگاه جمعه 11 آذرماه مراسم یادبود علی اکبر صادقی نقاش گرایش به سبک نقاشی سوررئالیستی برگزار شد.

علی اکبر صادقی یکی از نقاشان حرفه ای سبک سوررئالیست است و آثار متنوع او در زمینه هنرهای تجسمی خاص شناخته شده است. آثار صادقی در موزه های معتبر از جمله موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می شود.

صادقی داستان می نویسد

ابراهیم حقیقی هنرمند طراح و کارگردان سینما وی از جمله شرکت کنندگان در این مراسم بود. وی طی سخنان خود اظهار داشت: علی اکبر صادقی ادامه نقاشان قهوه خانه ای با سبکی جدید و درک آکادمیک از نقاشی مدرن است. او مانند نقاشان سنتی قهوه خانه داستان می گوید. داستان مبارزه قهرمانان و مردم.

وی افزود: تابلوهای استاد صادقی مملو از آدم هایی است که با هم چیده شده اند تا روزگاری را که برایشان رقم زده شده زندگی کنند. از شادی و شادی گرفته تا جنگ و شورش همه مردم در سمت اسرارآمیز نقاشی او در موقعیتی برابر قرار گرفته اند مهم نیست گذر زمان چه خواهد کرد هر یک مشغول کار هستند یا نقش نقاش جاودانه را ایفا می کنند. سرنوشت تاریخی آنها را آماده کرده است.

حقیقی در ادامه تاکید کرد: علی اکبر صادقی در نقاشی هایش زمان را به هم می زند. همانطور که از آدم و حوا رانده شده از بهشت ​​تا پیشینه باستانی در ایران تا قرون وسطی یا اروپای کنونی زمان می برد. صادقی با ظرافت و حوصله قلم نقره ای می نویسد می کشد نقاشی می کند و جلا می دهد تا دنیای اسرارآمیز خود را در داستان های مصور خود سامان دهد. سامانی دلنشین و زیبا.

عکس های یومیر از این مراسم را ببینید

صادقی به صفت احترام می گذارد

در ادامه این آیین نادره رضایی دستیار هنری وی در ابتدای سخنان خود گفت: برخی از نام ها نیاز به صفت و مقدمه ندارند. آنها آنقدر گسترده و عمیق هستند که فقط باید در عمق وجود و آثار آنها غوطه ور شویم. ما در تاریخ ایران و جهان چنین نام هایی کم نداریم. وقتی نام «کمال الملک» را می شنویم دیگر نیازی به توصیف او نداریم. وقتی نام «سهراب سپهری» را می شنویم با او در دنیای شعر و نقاشی و بسیاری دیگر زندگی می کنیم که نام بردن از آنها ساعت ها طول می کشد. ما مفتخریم که با او در همان سن زندگی کردیم. علی اکبر صادقی.

رضایی ادامه داد: شما هر صفتی را برای استاد صادقی در کنار نام ایشان قرار دادید در واقع به آن صفات احترام گذاشته اید نه صاحب نام. علی اکبر صادقی نقاش علی اکبر صادقی فیلمساز علی اکبر صادقی تصویرگر علی اکبر صادقی گرافیست و علی اکبر صادقی انیماتور همین.

معاون هنری تاکید کرد: شاید تنها صفتی که در نام علی اکبر صادقی زیباست کلمه هنرمند باشد. وقتی او را معرفی می کنیم باید بگوییم: هنرمند همین.

رضایی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: صادقی یک جریان یک فرهنگ و یک زندگی هنری است. در مورد کارهای او که همه می دانید صحبت نمی کنم. آنقدر که اگر در گوشه ای از دنیا اثری ببینی ناگهان می ایستی و می گویی: من صاحب این اثر را می شناسم; صداقت! منظورم از این امضا و این مستقل بودن اثر هنری اصالت و اعتبار است.

معرفی او مثلاً هنرمند همین!

رضایی گفت: وقتی کسی نزدیک به هفت دهه از عمرش را با هنر و کلام و رنگ و نوآوری و آفرینش و اندیشه سپری می کند شخصیتش هم همان رنگ و جلا می گیرد و خودش هم مثل کار او و علی اکبر صادقی می شود آنقدر بدیع است. و در عین حال شجاع و مبتکر و در حال پیشرفت مداوم و همراه با هنر معاصر.

وی تصریح کرد: معاصر بودن علی اکبر صادقی در کار هنری یکی از بزرگترین امتیازات اوست و به همین دلیل کار و تفکر هنری او هیچ گاه کهنه نمی شود و همیشه نو و با طراوت است.

خاطرات دوران تحصیل را ذکر کنید

سخنران بعدی این برنامه مهدی حسینی پیشکسوت نقاشی وی در حین سخنرانی خود خاطراتی از دوران تحصیل و شخصیت هنری علی اکبر صادقی را برای حاضران تعریف کرد.

جمشید گرگین هنرمند سینما و تلویزیون از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی گفت: از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به خاطر برگزاری مراسم یادبود استاد علی اکبر صادقی در سالروز تولد 87 سالگی ایشان کمال تشکر را دارم. به ویژه سینما تئاتر و هنرهای تجسمی خلق کرده ام و با بسیاری از معتبرترین نقاشان معاصر از جمله علی اکبر صادقی به عنوان نقاش تصویرگر و انیماتور در مکان های مختلف به همراه برپایی نمایشگاه آثارش گفت وگوهای متعددی داشته ام. .

وی افزود: آشنایی من با استاد صادقی از دهه 1350 آغاز شد. دوران شکوفایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ با حضور بزرگان سینما و سینما بزرگانی چون بهرام بیضایی نورالدین زرین کلک عباس کیارستمی مسعود کیمیایی ابراهیم فروزش و علی اکبر صادقی در این مرکز حضور داشتند.

معرفی او مثلاً هنرمند همین!

گرگین در ادامه بیان کرد: استاد صادقی از سال 1351 تا 1357 شش فیلم انیمیشن برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخت و در سال های بعد به طور کلی از ساخت انیمیشن منصرف شد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در دهه هفتاد مجموعه ای از برنامه های مختلف با موضوع نقاشان معاصر ایران ساختم که در آن هنرمندان بزرگی چون پرویز کلانتری محمدعلی ترقی جاه حسین محجوبی و علی اکبر صادقی حضور داشتند و برای اولین بار زمان فرم و سبک من از یک جدید برای معرفی هنرمندان و آثار آنها استفاده کردم.

وی در پایان سخنان خود گفت: استاد علی اکبر صادقی بیش از شش دهه است که نمایشگاه های متعدد داخلی و خارجی برگزار کرده و جوایز بسیاری را برای نقاشی تصویرسازی و انیمیشن های خود دریافت کرده است. مدال طلای جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان تهران مدال افتخار جشنواره بین المللی فیلم کوتاه فنلاند و ده ها جایزه داخلی و
بین المللی یکی از آنهاست. می توان ساعت ها در مورد علی اکبر صادقی صحبت کرد و از این هنرمند پرکار تقدیر کرد برایش آرزوی سلامتی همیشه دارم.

معرفی او مثلاً هنرمند همین!

محمود شلاوی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی او نیز یکی از سخنرانان بود. وی که در ابتدای این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت گفت: در عرصه هنر معاصر ایران استاد علی اکبر صادقی از چهره هایی است که با قلم جادویی خود و استفاده از زبان و سبک بصری منحصر به فرد توانسته است. تا بتواند پیوندی منحصر به فرد بین ریشه ها و منابع فرهنگی ایجاد کند و دیدگاه های جدید مسیر جدیدی را به سوی بیان خلاقانه هویت ایرانی باز کند.

وی افزود: نقاشی های استاد صادقی به عنوان واسطه ای بین گذشته و حال فضایی از رمز و راز و رازهای اساطیری و شکوه حماسه ایرانی را منعکس می کند. چشمان جان هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.

معرفی او مثلاً هنرمند همین!

مشاور وزیر فرهنگ در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد: استاد صادقی از همان نخستین گام های خود در دنیای هنر به شکلی نمادین و پر از استعاره های پیچیده توجه ویژه ای از خود نشان داد. او نه تنها یک نقاش یا انیماتور بود بلکه یک کاشف در مسیر بومی سازی زبان های هنری جدید بود.

وی افزود: آثار او تلفیقی شگفت انگیز از سنت و نوآوری است که مخاطب را از فرم های مرسوم فراتر می برد و به سفری بصری و ذهنی می برد. به عبارت دیگر او حکمت قدیمی را در چشم اندازی جدید برای چشمان ما نشان می دهد. در نقاشی های او نمادها و اسطوره ها مانند سنگ های زینتی در اعماق رودخانه ای درخشان قرار گرفته اند.

شالوی در پایان گفت: صادقی با دستی زبردست و اندیشه ای عمیق خطوط و نقش هایی را ارائه کرده است که هر کدام وجهی از تاریخ و فرهنگ غنی ایران را در خود جای داده است. استاد صادقی در دنیایی که مفاهیم و ارزش های هنری به راحتی تحت تأثیر گرایش های سریع تجاری و مصرفی تغییر می کند هرگز از مسیر اصالت خارج نشده و وفاداری به هویت ایرانی را سرلوحه کار خود قرار داده است.

معرفی او مثلاً هنرمند همین!

در ادامه این مراسم هادی منتظری نوازنده برجسته کمانچه وی به اجرای برنامه موسیقایی پرداخت سپس با حضور رئیس انجمن آثار و اساتید فرهنگی و اساتید حاضر در برنامه پس از اهدای لوح سپاس و نشان طلای انجمن به استاد علی اکبر صادقی کتاب از زندگینامه این استاد برجسته نقاشی و طراحی کشور فاش شد.

در پایان استاد علی اکبر صادقی از حاضرین و انجمن آثار فرهنگی تشکر کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا