در امور مختلف مشورت کنید

در امور مختلف مشورت کنید

خدا در آیه 2 سورات الشوری می گوید: “آنچه با خداست بهتر از شادی های زودگذر جهان است اما مخصوص کسانی است که کار خود را با مشاوره انجام می دهند.”

به گفته یومیر ماه رمضان ماه وحی قرآن است و همه ما باید تلاش کنیم تا هر روز یک مؤلفه از قرآن را تلاوت کنیم و علاوه بر تلاوت تأمل در قرآن و قرآن را به متن زندگی بیاوریم.

تفسیر آیات باعث تقویت ایمان و امید به جامعه می شود. در این دو روز از ماه مقدس ماه رمضان آیه ای از آیات در مورد “زندگی با آیات” مربوط به توحید نبوت ها و اعتقادات انتخاب شده است تا توضیح در جامعه آسان تر باشد.

آیه بیست و یک آیه مورد بحث آیه 2 سوره شوری برای مشاوره است. خداوند در این آیه می گوید: “Waqam al -shari’ah بهتر از شادی های زودگذر جهان است اما مخصوص کسانی است که با مشورت کار خود را انجام می دهند.”

با هم فکر کنیم

در تفسیر این آیه برای زندگی امروز ما یکی از نشانه های مؤمن این است که او یک تصمیم هولکی نیست او صبور است و سخنان مردم را می شنود و به هر یک فکر می کند. اگر او چیزی نمی داند شرمنده است که از او سؤال کند و آیا نمی داند چگونه راهنمایی نمی کند. یک مشاور است ؛ چه در تصمیمات کوچک و چه در انتخاب های عالی هیچ عشقی به حدی نیست که او همدردی دوردست را برای افراد دور نمی بیند و هیچ تصمیمی را برای نادیده گرفتن راهنمایی افراد باتجربه نمی داند. اگر دو بار از سوراخ گاز نگیرد زیرا به دلیل اخلاق آن است و اگر دائماً سر خود را از امور خیریه سنگ نمی زند.

خدا در این آیه از ما سؤال کرده است:

“مراقب باشید در سؤالات مختلف با دیگران مشورت کنید و با استفاده از دیگران تصمیم گیری کنید.”

برای عمل به این آیه در زندگی می توانیم:

*در خانواده یا محل کار ما قبل از تصمیم گیری در مورد سؤالات مهم به دنبال نظر اعضای دیگر هستیم.

*به جای معرفی نظر ما باید مکانی برای تبادل رأی ایجاد کنید.

*به یاد داشته باشید که هدف تصمیم گیری درست است نه فقط برای تأیید دیدگاه ما.

داستان شهید: هنر باهونار

دکتر محمد جاواد باهنار شهید می خواند:

اگرچه او سالهاست که دانش آموز با عظمت هایی مانند آیت الله بوروجردی امام خمینی و آلامه تاباتابائی بوده و دکترای خود را از دانشگاه تهران ترک نکرده است. هنگامی که او نخست وزیر شد اگر او یک موضوع را تصمیم گرفته بود در ابتدا جلسه ای برگزار می کرد و از نزدیک به عقاید دیگران گوش می داد. حتی وقتی او کاملاً اشرافی بود. به عنوان مثال این سؤالات در مورد شهرها و استانها به جای تصمیم گیری در کنار دانشمندان محلی و افراد آگاه است. از آنجا که او فکر می کرد بهترین تصمیمات از مکالمه بیرون آمده است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا