دختران آچار به دست – یومیر

دختران آچار به‌ دست - ایسنا

من هرگز از تحصیل در رشته حقوق پشیمان نیستم. وقتی وارد حرفه مکانیک شدم هیچ وقت از این که کارم به رشته تحصیلی ام مرتبط نیست پشیمان نبودم. به نظر من هر فردی باید وکیل خودش باشد یعنی هرکسی باید آنقدر علم قانون داشته باشد که بتواند تا حدودی به امور حقوقی خودش رسیدگی کند.

به گزارش یومیر ایران نوشت: مسیر زندگی کیانا از وکالت به مکانیک شدن رسید. سرنوشتی که او را در مسیری قرار داد تا بین کتاب های قطور قانون و آچار و پیچ یکی را انتخاب کند. او درباره این مسیر و تصمیم بزرگ زندگی اش می گوید: «7 سال کارشناس حقوقی در بخش های مختلف از جمله سردفتران و دفتر حقوقی کار کردم همیشه می گفتند وکیل خوبی می شوی چون بحث می کنی. من حقوق را خیلی خوب دوست دارم زیرا عاشق فضای دادگاه و اتفاقاتی هستم که در آنجا اتفاق می افتد و به همین دلیل هرگز پشیمان نشدم که وقتی وارد حرفه مکانیک شدم هرگز پشیمان نشدم به نظر من هرکس باید وکیل خودش باشد یعنی همه باید به اندازه کافی از قانون برخوردار باشند تا بتوانند به امور حقوقی خود رسیدگی کنند از هر فرصتی استفاده کردم شغلی که از کودکی به آن علاقه داشتم. قرار بود تا زمان آزمون وکالت مکانیک کار کنم و بعد از سه ماه یاد بگیرم که تصمیم بزرگ زندگی ام را بگیرم. به عبارتی ببینم در این شغل که شرایط خاصی دارد می توانم دوام بیاورم یا فقط برایم جذابیت زیادی دارد. در نهایت به این نتیجه رسیدم که مکانیک پر از هیجان است و این چیزی است که من به دنبال آن بودم زیرا هر لحظه که در کارگاه هستم چیز جدیدی یاد می گیرم. من معتقدم این حرفه مانند اقیانوسی می ماند که پایانش مشخص نیست.

اولین مکانیک زن
واکنش کسانی که برای تعمیر ماشین به مکانیک مراجعه می کنند و دختری را که آچار در دست دارد می بینند نیز جالب است. کیانا خاطرات جالبی از واکنش های مردم دارد و می گوید: «روزهای اولی که در گاراژ کار می کردیم زن میانسالی سریع وارد شد و نگاه معناداری به ما انداخت من و نیلوفر گفتیم که حتما به حضور ما در گاراژ اعتراض می کنیم. این اتاق و متلک زدن که این کار دخترانه نیست و باید به جای آچار از ماله و ماله استفاده کرد اما برخلاف تصور ما با مهربانی گفت: آفرین. پسرم در خانه خوابیده است!» اما یک روز دیگر وقتی یک راننده خانم برای تعمیر ماشینش به کارگاه آمد با اینکه مطمئن بود ما جزو تعمیرکاران هستیم سعی کرد با آقایان کارگاه صحبت کند. البته به نظر من در چند سال اخیر شغل زنانه یا فقط مردانه دیگر تعریف نشده است. در مشاغلی مانند مکانیک با پیشرفت تکنولوژی حتی ابزارهایی که ما استفاده می کنیم نیازی به نیروی مردانه ندارند و این باعث شده است که کار گاراژ برای خانم ها جذاب تر از قبل شود. خانم های زیادی هستند که می خواهند مکانیک شوند و چون خیلی ها من و نیلوفر را اولین خانم مکانیک خطاب کرده اند و ما را می شناسند مدام از ما مشاوره می گیرند. خیلی ها پیشنهاد داده اند که این موضوع را آموزش دهیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم بخشی از گاراژ را برای آموزش و برگزاری کارگاه های تعمیر و نگهداری خودرو باز کنیم. در ابتدا این کارگاه فقط برای بانوان برگزار می شد اما با استقبال بانوان و آقایان تصمیم بر این شد که این کارگاه ها به دو صورت فارغ از جنسیت و سن برگزار شود. “یکی برای افرادی که می خواهند در مورد تعمیر و نگهداری ماشین خود بیاموزند و یکی برای کسانی که می خواهند وارد این حرفه شوند.”
یار احمدی پس از آموزش تعمیرات خودروهای ایرانی چندین سال است که به تعمیر خودروهای خارجی پرداخته است. به گفته خودش شرایط کار در کارگاه ماشین سخت است اما چون کارش را دوست دارد سختی ها هم برایش شیرین است و می گوید: برای برآورده شدن آرزوی کودکی ام همیشه فکر می کردم باید بروم. تعمیر کار مدتی مغازه و شاگرد بود زیرا بیشتر مکانیک ها کار خود را به عنوان یک مکانیک شاگرد شروع کردند. در ابتدای کار با ناملایماتی از سوی برخی از مراجعین و همکاران مواجه شدم اما توجه نکردم زیرا انگیزه و علاقه من به کار بسیار بیشتر از مشکلات بود.

مکانیک ها عاشق دریا هستند
یار احمدی به ویژگی های این شغل اشاره می کند و معتقد است مکانیک انسان را صبور می کند: فردی که در مکانیک کار می کند در نهایت تبدیل به فردی صبور و سازنده می شود زیرا مکانیک مشکل را پاک نمی کند بلکه با حوصله سعی می کند علت مشکل را بیابد. راه حلی برای آن پیدا کنید وقتی مکانیک ها کار خود را به خوبی انجام می دهند به دلیل صبر و ذهن خلاق خود از نتیجه لذت می برند مکانیک ها و نمی دانند که مکانیک و گاراژ برخلاف ظاهرشان و خیلی ها جای امنی است و تا زمانی که در این فضا کار نکنید نمی دانید که اکثر کسانی که وارد این حرفه می شوند پولدار بوده و نیستند. اما انسانیت و مردانگی آنها بسیار بالاست.

آنهایی که مناسب نیستند
وقتی صحبت از شرایط سخت می شود مردم به دو دسته تقسیم می شوند. افرادی که با آغوش باز از آن استقبال می کنند آن را فرصتی جدید می دانند و آنهایی که با شرایط جدید سازگار هستند و نمی توانند خود را با شرایط جدید وفق دهند. این را علی باباییراد رهبر یا اوستای مکانیکی می گوید. کسی که معتقد است خانم ها ذهن قوی و خوبی برای مکانیک دارند. او می گوید: 15 سال است که در این حرفه کار می کنم قبل از اینکه کیانا یاراحمدی در مجموعه ما سر کار بیاید دو مکانیک خانم دیگر برای یادگیری مکانیک به اینجا آمدند اما از کار سختی که دیدند جان سالم به در نبردند اما کیانا هدف از قدیم الایام این حرفه مردانه محسوب می شود اما فکر می کنم خانم ها ذهن خوبی برای این کار دارند اما این بستگی به این دارد که فشار کار را بپذیرند. آچار و جعبه این دختر فرصت خوبی را برای خود انتخاب کرد و با اینکه مشکلات زیادی در انتخاب او تاثیر گذاشت درنگ نکرد و موفق شد.

شهرت جهانی مکانیک ایرانی
بین تعمیر خودرو و تعویض قطعات تفاوت زیادی وجود دارد. تفاوتی که باعث شده است مکانیک های ایرانی به دلیل زیرکی در عیب یابی و تعمیر شهرت جهانی پیدا کنند. کیانا با اشاره به این موضوع می گوید: در اکثر کشورهای دنیا از آمریکا گرفته تا آلمان که بهترین تکنولوژی خودروی دنیا را دارد یا ژاپن که خودروهایش شهرت جهانی دارند ماشین را تعمیر نمی کنند و فکر کنید ماشین آسیب دیده باید تعویض شود و فقط تعمیر آن است.

* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا