دادگاه صحرایی در کارخانه بستنی سازی!
“چرا ریش گذاشتی؟ یادت رفت زنگ بزنی؟ یادم میره پولت رو هم بدم.” انتشار فیلمی منتسب به یک کارخانه لبنیات از روز گذشته واکنش های بسیاری را در پی داشته است. ویدئویی که در آن مدیر کارخانه با کارگران برخورد تحقیر آمیزی می کند و افکار عمومی را به واکنش منفی نسبت به انتشار این ویدئو واداشت.
به گزارش یومیر فرهیختگان نوشت: نمی توان انکار کرد که هر جامعه ای نسبت به ذلت حساس است. به خصوص اگر هدف این تحقیر قشری از جامعه باشد که عموماً مظلوم زحمتکش و دارای حداقل حقوق هستند با توجه به این موضوع فیلمی از یکی از کارخانه های لبنی منتشر شده است که فردی که گفته می شود مدیر کارخانه است کارگران کارخانه را خطاب قرار می دهد. با ادبیات تحقیرآمیز
هشدار و رفتار تحقیرآمیز مدیر کارخانه به کارگرانی که ریش دارند و سپس فیلم را ساخته اند لحن خودخواهی را در رفتار این فرد تقویت کرده و واکنش های منفی مردم را در فضای مجازی به همراه داشته است. نکته مهم این است که در شرایطی که رسانه های فارسی زبان منتظرند تا از هر موضوع کوچک به اصطلاح اجتماعی برای دوقطبی و ناآرام شدن جامعه استفاده کنند نباید صرفاً از موضوعاتی که به هیچ وجه ذهن مردم را متاثر می کند غافل شد.
ماجرای فیلم تحقیرآمیز کارگران
در ویدئویی که طی چند روز گذشته در فضای مجازی دست به دست می شود فردی که گفته می شود مدیر یک کارخانه لبنیات است کارگران را به دلیل داشتن ریش توبیخ می کند. “چرا اینقدر ریش و پهلو داری؟” تقریباً پرتکرارترین عبارتی است که مدیر این کارخانه در این ویدیو تکرار می کند و البته کارگران را به کسر از دستمزد و عدم ورود آنها به کارخانه تهدید می کند. البته گفته می شود تاکید اصلی مدیر این کارخانه رعایت مسائل بهداشتی است. چه اساساً به خاطر سلامتی باشد و چه برای اهداف دیگری ساختن ویدیویی که به وضوح کارگران را نشان می دهد به وضوح غیراخلاقی است و هیچ توجیهی ندارد. اگرچه کارگران نیز به دلیل رعایت نکردن مسائل بهداشتی مرتکب اشتباه شده اند اما ساخت فیلم بدون رضایت کارگران از کارگران اقدامی غیرقانونی است که ممکن است برای مدیر این کارخانه بار قانونی به همراه داشته باشد هرچند احتمال زیادی نیز وجود دارد. که کارگرانی که نگران از دست دادن شغل خود هستند باید مصلحت و اجبار باقی بمانند. نمی توان انکار کرد که انتشار فیلم تصاویر کارگران و خانواده هایشان که آن را دیده اند بار روانی به همراه داشته است. انتظار می رود نهادهای ذیربط به طور جدی برای احقاق حقوق کارگران وارد عمل شوند.
با یک کلیپ به روان مردم می رود
از زمان انتشار این ویدئو واکنش های منفی زیادی به رفتار مدیر این کارخانه صورت گرفته است. هنگام مواجهه با این ویدیو باید به چند نکته توجه کرد. اولین نکته این است که یک طرف این ماجرا بدرفتاری کارفرما با کارگر است. از نظر افکار عمومی رفتار تحقیرآمیز از بالا تا پایین مذموم است و جامعه نسبت به آن واکنش منفی نشان می دهد. در پرتو این ویدیو نیز این اتفاق افتاده است.
اگر نگاهی به اتفاقات و حوادثی که برخی از آن ها مربوط به کارگران و اقشار پایین جامعه است بیاندازیم به خوبی نشان می دهد که جامعه نسبت به مطالبات آنها حساس است و البته رسانه های فارسی زبان نیز به دنبال آن هستند. در سایه بی تفاوتی یا بی توجهی مسئولان نسبت به مطالبه مشکلات این قشر از جامعه موج سواری کنید و این حادثه را به بحرانی بزرگ تبدیل کنید که با سیستم مدیریتی درگیر خواهد شد. این مشکل در مورد ریزش معدن و به دام افتادن کارگران که در سال های اخیر رخ داده است به وضوح نشان داده شده است.
در همین راستا بود که در جریان ریزش معدن طبس تلاش شد تا جایی که امکان داشت رسانه ها افکار عمومی را تحریک نکنند. رفتار تحقیر آمیزی که در یکی از کارخانه های لبنی رخ داد نیز در کنار این مسائل قرار می گیرد و اگر از آن بگذریم می تواند به سراغ مردم و افکار عمومی رفته و بزرگتر شود. نکته دیگر اینکه حفظ و احترام به کرامت انسانی کارگر یک اصل مهم است که در همه موارد باید رعایت شود; موضوعی که بدیهی است در قانون کار مورد توجه قرار نمی گیرد و انتظار می رود برای جلوگیری از این گونه رفتارها اصل احترام و حفظ کرامت انسانی در قانون کار تعریف شود.
برای کارفرمایان صهیونیست بهانه نیاورید
موضوع دیگری که در برخورد با رفتار مدیر این کارخانه مورد توجه قرار می گیرد این است که علاوه بر اینکه رفتار او به عنوان کارفرما برای کارگران مناسب نبود انتشار فیلمی که به ریش آنها اشاره می کند نگرش مغرضانه و مغرضانه کارفرما را تقویت می کند تأثیری که بر جامعه ایران می گذارد نیز بر اساس همین فرمول تقویت شکاف اجتماعی و ناهنجاری های اجتماعی است و منجر به ملتهب شدن بخش ایدئولوژیک جامعه در برابر این رفتار و واکنش آنها می شود.
از آغاز ناآرامی ها در پاییز 1401 رسانه های فارسی زبان بر تعمیق شکاف و نابسامانی های اجتماعی متمرکز شده بودند. اگرچه پیش از این این رسانه تلاش می کرد حتی اعتراض صنفی را به اعتراض به دولت تبدیل کند اما اکنون و در شرایطی که منطقه در روزهای حساسی به سر می برد رسانه های فارسی زبان با کارفرمای صهیونیستی سعی دارند کوچک ترین اتفاق و حتی را تبدیل کنند. شایعه بحران در کشور در نمونه آخر در حادثه ای که در دانشگاه علوم و تحقیقات رخ داد تلاش و تمرکز رسانه های فارسی زبان این بود که این موضوع را به بحرانی تبدیل کنند که کشور را به آشوب بکشاند که البته با استقبال مردم مواجه شد. بی تفاوتی افکار و ورود صحیح مسئولان کشور اجازه نداد شایعه پراکنده شود. در این زمینه باید توجه داشت که چنین اتفاقات و بحران هایی می تواند بهانه خوبی برای رسانه های فارسی زبان باشد تا آن را به بحرانی بزرگ تبدیل کنند که باعث ناآرامی در جامعه می شود.
هرگونه شیطنت برای دوقطبی کردن جامعه مذموم است
در مواجهه با این مشکل با در نظر گرفتن شرایط و اساساً با نگاه به اتفاقات البته نباید به سادگی از کنار مشکلات و اتفاقاتی که مردم به آن فکر می کنند گذشت. مهمتر از همه این است که اگر آن موضوع احتمال ایجاد شکاف و تفرقه بین افراد جامعه و سوق دادن جامعه به سمت قطبی شدن را دارد مطلقاً نباید از آن غافل شد.
در ماجرای انتشار این ویدئو اشتباهات آشکاری وجود داشت و کارفرما علاوه بر تحقیر کارگران «به دلیل داشتن ریش» عمداً از این ماجرا فیلم تهیه کرد و علاوه بر آن اقدامی غیرقانونی انجام داد. همچنین تحریک آمیز عمل کرد که به نظر می رسد i Mental Streotypes رویکردی ایدئولوژیک به این داستان دارد. این نیت و سوء نیت انتشار این ویدیو را برجسته می کند. رفتاری که خوراک رسانه های فارسی زبان را فراهم می کند و عیب های اجتماعی جامعه را متزلزل می کند و بر روان افراد تأثیر می گذارد.
با این موضوع به طور جدی و آشکار برخورد کنید
با نگاهی به این حادثه در ابتدای ماجرا باید با این حوادث مقابله و با آن برخورد کرد که هزینه انجام این اقدامات و تکرار مجدد آن را افزایش می دهد. اگر این اتفاق بیفتد با هر چیزی که اذهان و افکار عمومی مردم را تشویش کند و دلیلی بر تحریک جامعه باشد به شدت برخورد می شود. این اتفاق در زمان انتشار ویدیوی حادثه دانشگاه علوم و تحقیقات رخ داد و اکنون خلأ تصمیم واقعی برای کنترل افکار عمومی و جلوگیری از احساسات منفی به ساده ترین روش ها احساس می شود.
در مواجهه با فیلمی که مدیر یک کارخانه لبنیات منتشر کرده است انتظار می رود این کارخانه نسبت به فیلم منتشر شده موضع گیری و اظهار نظر کند و به رفتار این کارفرما بپردازد. ضمناً با توجه به اینکه این ویدیو در دسترس عموم قرار گرفته و مشکل دیگر فقط مشکلی نیست که در داخل کارخانه رخ داده است باید حداقل برای اطمینان افکار عمومی به اطلاع عموم برسد و باید توجه داشت که در این مورد دو اشتباه شده یکی تحقیر کارگران و دیگری فیلم ساختن این رفتار و برخورد قانونی با این کارفرما.
با نگاهی به اتفاقات استدلال و عدم پذیرش مسئولیت اتفاق افتاده از سوی شرکت لبنیات اساساً موجه نیست و رفتار صحیح عذرخواهی و اطمینان از برخورد کارفرما با این اقدام است.
انتهای پیام