خواص دارویی گیاه ژینکو
جینکو درختی است برگ ریز که قدیمی ترین گونهی گیاهی به جای مانده در جهان میباشد. بعضی، قدمت وجود آن را بیش از ۲۰۰ میلیون سال و بعضی منابع بیش تر از ۲۵۰ و حتی ۲۷۰ میلیون سال میدانند. این درخت ارتفاعی تا ۳۷ متر و قطری تا حدود یک متر را میتواند دارا باشد. عمر درخت گاهی تا هزار سال میرسد. برگهای این درخت بسیار ظریف و زیبا و به شکل بادبزن هستند. برگ جینکو دارای رنگ سبز نسبتاً روشن بوده و همین رنگ به درخت زیبایی خاصی میدهد. میتوان از عصاره برگ آن هم استفاده کرد و به خرید ادویه آن پرداخت.
این درخت دو پایه بوده، در پایه ی نر گلها به صورت گل آذین سنبله و پایه ی ماده دارای میوه ای شبیه به گیلاس تولید میکند که ریشه ی آن در پاییز به روی درخت کامل شده و به زمین میافتد.
میوهی جینکو دارای قسمت گوشتی آب دار با بوی بد بوده و دانهای در وسط آن است. این دانه شبیه دانهی بادام میباشد و در بعضی از مناطق آسیا به عنوان خوراکی به فروش میرسد. این درخت، بومی چین بوده و در ژاپن نیز گسترش دارد. کشت جینکو در سالهای اخیر در مناطق مختلفی از جهان از جمله در ایران معمول گشته است. این درخت دارای رشد بسیار کند و آرامی میباشد.
تاریخچه:
با توجه به قدمت درخت که مربوط به بیش از ۲۰۰ میلیون سال پیش میباشد، آن را به نام فسیل زنده یاد میکنند و از آن جا که فسیلهای به جا مانده از این درخت در نواحی جنوب شرقی چین و هندوچین پیدا شده است، احتمال رویشگاه اصلی آن در این نواحی به یقین مبدل شده است. به نظر میرسد که تمام جینکوهای موجود در آمریکای شمالی، اروپا و نقاط دیگر کرهی زمین در عصر یخبندان دورهی اول از بین رفته و فقط در چین از این خطر نجات یافتهاند. این گیاه در سال ۱۷۱۰ به وسیله ی اگلبرت کمپفر به اروپا برده شد و در سال ۱۷۷۱ توسط گیاه شناس مشهور، لینه مورد مطالعه و نام گذاری علمی شد.
جینکو در چین به نام پنجه اردک گفته میشود؛ چرا که شباهت زیادی به آن دارد. این گیاه از قدیم به عنوان یکی از گیاهان با اهمیت چین محسوب میشده و برای آن آثار تقویت کنندهی قلب و ریه قایل بودهاند. در اسناد باقی مانده از طب چین قدیم این گونه استنباط میشود که پودر برگهای آن را به منظور درمان آسم به طریقه ی استنشاقی استفاده میکرده اند. در دست نوشتههای سانسکریت از اثرات عصارهی این گیاه به عنوان اکسیر طولانی کننده عمر یاد شده است
ترکیبات مهم
قسمت مورد استفادهی جینکو برگهای آن میباشد که ترکیبات آن به شدت تحت تأثیر فصل برداشت آن است. بیشترین درصد مواد و تغییرات آن، مربوط به فصل پاییز میباشد. به طور خلاصه ترکیبات مهم آن شامل موارد زیر است:
* فلاونوئیدها: بیش از ۴۰ فلاونوئید مختلف تاکنون در برگها شناخته شده اند که شامل بیلوبتین، جینکتین، ایزوجینکتین، سیادوپیتی زین، کورستین، کامفرول و ایزورامنتین میباشند.
* اسیدهای آلی که از جمله اسید شیکمیک، اسید وانیلیک، اسید آسکوربیک، اسید پاراکوماریک و مشتقات اسید بنزوئیک هستند.
* ترکیبات دیگر از جمله کربوهیدرات، الکلها، کربورهای خطی و کتونهای دانه که دارای حدود ۳۸ درصد کربوهیدرات، ۴ درصد پروتئین، ۲ درصد چربی، آلکالوئیدها، اسید آمینه، گلوکزیدهای سیانوژنیک و فنلها است.
اصولا عصارهی جینکو را بر حسب وجود ۲۴ درصد فلاونویید گلوکزیدها استاندارد مینمایند.
اثرات مهم
بیش از ۴۰۰ تحقیق کلینیکی بر روی خواص جینکو صورت گرفته که اطلاعات مهمی از آنها به دست آمده است؛ از جمله این که اثرات عصاره جینکو به مراتب از اجسام خالص شده ی آن بیش تر است و این نشان میدهد که اثرات سینرژیسم بین ترکیبات مختلف آن وجود داشته و دارای اهمیت است. آزمایشهای مختلفی که بر روی انسان و حیوان صورت گرفته به طریق خوراکی و به شکل قطره و کپسول بوده است.
از اثرات تایید شده ی جینکو که دارای اهمیت میباشند موارد زیر را میتوان نام برد:
۱- تحریک گردش خون مغزی: نارسایی گردش خون در مغز میتواند باعث دلهره، استرس، کمی حافظه، مشکلات شنوایی و کاهش تمرکز شده که این مواد میتوانند با جینکو تخفیف یافته و یا درمان شوند. مصرف عصارهی جینکو در ۷۰ درصد از بیماران باعث افزایش جریان خون مغزی شده است. بر اساس یک تحقیق در ۱۱۲ نفر که نقصان گردش خون مغزی داشته اند و متوسط سن آنها ۵/۷۰ سال بود، مصرف روزانه ی ۱۲۰ میلی گرم عصارهی جینکو به مدت یک سال باعث کاهش گیجی، سردرد و افزایش حافظهی کوتاه مدت شد. حدود ۴۰ کار کلینیکی در مورد استفادهی ۱۲۰ میلی گرم روزانه عصاره جینکو به مدت ۴ تا ۶ هفته صورت گرفته که همگی افزایش گردش خون مغزی را نشان دادند.
۲- مصرف عصارهی جینکو به عنوان کاهش استرس و دلهره موثر بوده است.
۳- در افزایش حافظه موثر است.
۴- تحریک گردش خون عمومی به خصوص در افراد مبتلا به آسم را باعث میشود.
۵- خاصیت آنتی اکسیدان و محافظت از اعصاب را دارا است.
۶- تاثیر درمانی مثبتی در حالات جنون (حالاتی شبیه به آلزایمر) دارد.
در تحققات اخیر بسیاری از دلایل اثرات بالا به اثبات رسیده است از جمله این که عصارهی جینکو در سلولها، بهرهوری گلوکز و اکسیژن را زیاد میکند و در خنثی کردن رادیکالهای آزاد نقش مهمی دارد. هم چنین از نظر بالا بردن استقامت جدار سلولها دارای اثرات مثبت است. افزون بر این ثابت شده که میزان اسیدهای چرب اشباع نشدهی اعصاب از دیگر اعضای بدن بیشتر بوده و به همین دلیل نیز در معرض تخریب به وسیلهی رادیکالهای آزاد قرار میگیرند؛ لذا علت محافظت عصبی جینکو به دلیل اثرات خنثی کنندهی رادیکالهای آزاد، روشن میشود.
جذب و انتشار عصارهی جینکو:
فارماکوکینتیک عصارهی جینکوی مارک دار در موش آزمایش شده و نشان داده است که مصرف خوراکی آن دارای ۶۰ درصد جذب میباشد. فلاونوئیدهای ظاهر شده در آئورت، چشم، پوست و ریهها دو تا سه برابر میزان موجود در خون میباشند. میزان مواد مذکور در عضلهی قلب دو برابر عضلات دیگر بود. هم چنین ۷۲ ساعت پس از مصرف میزان مواد موثر جینکو در هیپوتالاموس ۵ برابر میزان موجود در خون را نشان میداد. میزان همین مواد در نقاط دیگر مغز به اندازهی هیپوتالاموس جذب نداشتند.
موارد مورد استفادهی کلینیکی: سرگیجه، سردرد، وزوز گوش، افسردگی، کاهش هوشیاری، فراموشی، کری حلزونی، آلرژی و ضعف (ضعف بسیاری از اعضای مربوط به کاهش خون رسانی به آنهاست؛ لذا وقتی این مسئله جبران میشود، ضعف این اعضا کاهش یافته یا از بین میرود).
در دست نوشتههای سانسکریت از اثرات عصارهی این گیاه به عنوان اکسیر طولانی کننده عمر یاد شده است
مقدار و طریقه ی مصرف:
اکثر محصولات جینکوی استاندارد حاوی ۲۴ درصد فلاوگلوکزید جینکو است. مقدار مصرف آن ۴۰ تا ۸۰ میلی گرم هر بار و تا سه نوبت در روز است (جمعا تا ۲۴۰ میلی گرم در روز).
آزمایشهای کلینیکی نشان داده است که مصرف فرآوردههای جینکو حداقل باید ۱۲ هفته ادامه یابد تا آثار آن ظاهر شود. البته در مواردی پس از دو تا سه هفته تاثیر آن در افراد ظاهر شده است.
مهمترین اثرات گزارش شده جینکو:
ضد تجمع پلاکتها، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آریتمی، ضد آرتریت، ضد آسم، ضد سرطان، ضد شکنندگی مویرگها، ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد ادم (خیز)، ضد ورم، ضد جنون (ضد دیوانگی)، ضد کم خونی، ضد اکسیدان، ضد کرم، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد سرفه، کاهش دهندهی اضطراب، قابض، بازکنندهی برونشها، محافظ قلب، محرک گردش خون، تشنج آور، کاهش دهندهی چربی خون، افزایش دهندهی حافظه، محافظ اعصاب، محرک گردش خون مغزی، محافظت کننده از اثرات مضر اشعهها، گشاد کنندهی رگها و جلوگیری کننده از لخته شدن خون.
۱- فرآوردههای صنعتی مختلفی از جمله قرص، کپسول و قطره از عصارهی برگ جینکو تهیه شده که توصیه میشود تنها از این گونه محصولات استاندارد استفاده شود، نه از برگ گیاه و دم کرده یا جوشاندهی آن.
۲- مهمترین استفادهی درمانی از محصولات جینکو در جلوگیری از فراموشی است؛ ولی باید دانست که این دارو درمان کنندهی قاطع و کامل نمیباشد. این محصولات میتوانند سرعت رسیدن به فراموشی را کاهش داده و یا به تأخیر اندازند، ضمن این که به عنوان جلوگیری نیز مصرف میشوند.
۳- مصرف محصولات جینکو در حد دارویی دارای عارضهی جانبی نبوده و یا به صورت محدود گزارش شده که شامل حساسیتهای پوستی، اسهال، سردرد، بی خوابی، اضطراب، تهوع و مشکلات روده و معده میباشد. این عوارض ماندگار نبوده و با قطع مصرف دارو بر طرف میشود.
عوارض جانبی جینکو بیلوبا
جینکو داروی بی خطری است. در ۴۴ تحقیق که جمعا ۹۷۷۲ نفر در آن مورد آزمایش بودند، عوارض جانبی بسیار محدودی مشاهده شده که شامل ۲۱ مورد مشکلات روده ای- معده ای، هفت مورد سردرد و شش مورد گیجی بوده است. البته میوه ی جینکو که از آن دارو تهیه نمیشود دارای عارضهی جانبی از جمله التهاب از دهان تا مقعد، مشکلات روده ای- معده ای و عوارضی مانند سماقهای سمی است.
اما در هر صورت نباید فراموش کرد که گیاه جینکوبیلوبا، علاوه بر دارا بودن ارزش های زیاد پزشکی، عوارض جانبی نیز به همراه دارد. مثل یک شمشیردولبه، مصرف این گیاه می تواند برخی آثار منفی را نیز در بیماران مصرف کننده آن ایجاد نماید. افرادی که از این فراوده های گیاهی استفاده می کنند باید دوز موثر و ایمن آن را که بین mg40 تا mg200 در روز است در نظر داشته باشند.
عوارض جانبی جینکوبیلوبا در زنان حامله یا شیرده به وضوح دیده می شود. بنابراین اگر شما جز این افراد هستید در مصرف این ماده مکمل دقت نمایند.
از عوارض جینکوبیلوبا، می توان به، تهوع، بی قراری، اسهال، سرگیجه و سردرد اشاره کرد. هنگام مصرف فراورده های این گیاه به این علائم توجه نموده و در صورت لزوم دوز آن را کم و یا مصرف آن را قطع کنید. عوارض جینکو می تواند در بیمارانی که به جینکو تحمل ندارند، حتی در مقادیر کم دیده شود.
اگر شما دچار اختلالات انعقادی هستید، ممکن است جینکوبیلوبا میزان خون ریزی را بیشتر نماید. کودکان ممکن است به این گیاه حساسیت داشته باشند بنابراین بدون مشورت با پزشک آن را به کودکان تجویز نکیند. از جمله عوارض دیگر این گیاه ایجاد مشکلات رودی- معدی، اریتم، ورم و خارش شدید به علت ظهور سریع وزیکول ها در مصرف توام گیاه همراه با میوه است.
عصارۀ جینکو عمل تنظیم فشار را مهار کرده و ممکن است در پاسخ به تحریک، کورتیزول آزاد نماید. عوارض جانبی مصرف این مکمل، با رعایت کردن مقدار صحیح مصرف، می تواند کنترل شود. مانند هر داروی دیگری جینکو بیلوبا باید پس از ارزیابی صحیح، مصرف شود.
مترجم دکتر برسابه برومندمعرفی درخت ژینکو
ژینکو آب و هوای سرد را تحمل میکند و میتواند در شرایط جوی نامطلوب شهری و محیطهای آلوده رشد کند و زنده بماند. بنابراین معمولاً این گونه درخت را در نزدیک خیابانها، کنار جاده و شهرهای بزرگ بیشتر میبینید.
درخت ژینکو به شکل هرم با شاخههای کم است که تنهای آن مانند ستون با قطر حداقل 5/2 و حداکثر 18 متر و معمولاً ارتفاع آن 24 متر است و احتمال دارد تا ارتفاع 30 متر نیز رشد کند، با این حال آنها در رشد بسیار کند هستند.
پوست تنه این درخت تقریباً خاکستری روشن، نرم و ضعیف و تنهی درختان مسن معمولاً شیار دار با بافت چوب پنبهای است. برگهای ژینکو به شکل بادبزن و شبیه به برگهای سرخس هستند که روی شاخههای کوتاه بسیار ضخیم دیده میشوند.
طول برگها معمولاً تا 8 سانتیمتر و گاهی اوقات تا دو برابر نیز پهنتر میشود. در تابستان برگ درخت سبز و در پاییز به رنگ زرد طلایی در میآیند و پس از چند هفته و گاهی تقریباً اواخر پاییز به سرعت میریزند.
خواص دارویی درخت ژینکو
ژینکو در طب سنتی چینی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. در اواخر قرن بیستم، عصاره ژینکو به دلیل خاصیت تقویتکننده حافظه در بسیاری از کشورها محبوب شد. در حال حاضر ترکیبات این گیاه بهعنوان یک درمان احتمالی برای بیماری آلزایمر در دست بررسی و تحقیق است.
از دیگر فواید درخت ژینکو میتوان به درمان مشکلات چشمی، تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی، سرگیچه، مشکلات گردش خون، وزوز گوش، تقوین قوای جنسی، درد پا و علائم اماس اشاره کرد.
میوه درخت ژینکو که در پاییز به کیفیت مطلوب میرسد و شبیه به آلو است اما بسیار بوی نامطلوبی شبیه به بوی کره ترش دارد. با اینحال برای مردم آسیا آجیل موجود در داخل گوشت میوه یک غذای لذیذ و برای افزایش طول عمر محسوب میشود. دانههای ژینکو سمی است و نباید به صورت خام مصرف شوند.
درخت جینکوبیلوبا در پاییز
درخت ژینکو در پاییز زرق و برق دار و با برگهای طلایی رنگ بسیار چشمگیر و باشکوه است. در پاییز وقتی این درخت با برگهای بادبزنی طلایی رنگ با نور پسزمینه خورشید در اوایل صبح یا اواخر بعد ازظهر غرق نور میشود، منظرهای دیدنی میسازد که هر بینندهای را در برابر این رنگهای خیرهکننده شگفتزده میسازد.
همچنین ببینید:
پاییز پس از چند هفته از شروع ، برگهای زرد به سرعت میریزند و یک فرش طلایی در اطراف درخت تشکیل میدهند. این یک منظره واقعاً منحصر به فرد و دیدنی است که میتواند یک باغ یا یک شهر را تبدیل به یک تابلوی نقاشی چشمنواز و استثنایی سازد. نکتهی که در مورد این درخت بسیار منحصر بهفرد است، اینکه وقتی برگها تصمیم به افتادن میگیرند، یکباره و همگی با هم میریزند!
روش نگهداری از درخت ژینکو
درختان جوان ژینکو به مراقبت ویژه نیاز دارند، اما درختان بالغ و مسنتر تقریبا میتوانند بدون هیچ مراقبتی زنده بمانند. نه انگلها، نه برف، نه یخبندان، و نه حشرات هیچ آسیبی به آنها نمیرسانند.
– مکان کاشت: ژینکو نسبت به آلودگی مقاوم است و معمولاً مکانهای شهری انتخابی ایدهآل برای کاشت آنها هستند. اما قبل از کاشت درخت باید ارتفاع و عرض تخمینی آن را در زمان بلوغ در نظر بگیرید. یک درخت بالغ ژینکو تا 30 متر ارتفاع و بین 9 تا 18 متر عرض دارد. همچنین از کاشت درخت نزدیک خطوط برق یا سازههای بلند خودداری کنید.
– خاک؛ درختان ژینکو برای رشد به خاکی با زهکشی مناسب نیاز دارند، آنها در خاک رس سنگین، لومی سبک و شنی رشد میکنند اما بهترین خاک برای این درخت خاک رسی شنی است.
– کود دهی؛ درخت ژینکو معمولاً برای رشد به کود نیاز ندارد و با ریزش برگهایش منبع مورد نیاز را تأمین میکند اما در صورت لزوم میتوانید یک یا دو بار در سال از کود کامل استفاده کنید.
– نور؛ درخت ژینکو برای رشد به آفتاب کامل احتیاج دارد، در زیر سایه رشد درخت بسیار ضعیف خواهد بود.
– زمان کاشت؛ در بهار و از اواسط اردیبهشت بهترین زمان برای کاشت ژینکو است.
– آبیاری؛ خاک درخت ژینکو در سه تا پنج سال اوله کاشت باید مرتب مرطوب باشد، پس از آن درخت به خشکی مقاوم میشود، و فقط زمانی که خاک کاملاً خشک است آن را آبیاری کنید. ژینکویی که در گلدان نگهداری میشود باید بهطور منظم آبیاری شود، بهویژه زمانی که در دوران رشد است.
– هرس؛ درخت ژینکو نیازی به هرس ندارد اما بهتر است برای شکلدهی درخت در فصل بهار و سالهای اولیه کاشت هرس را انجام دهید.
روشهای تکثیر درخت ژینکو
تکثیر درخت ژینکو از طریق قلمهزنی و کاشت بذر امکانپذیر است. درخت ژینکو انواع مختلفی دارد اما بهطور کلی بهدلیل اینکه درخت ماده میوه میدهد و بهدلیل بوی بدی که منتشر میکند، کاشت درخت نر یا اصطلاحاً «طلای پاییزی» بیشتر طرفدار دارد. بیشتر باغبانها ترجیح میدهند ژینکو را از روش قلمه زدن چوبهای نرم درختان نر تکثیر کنند.
نحوه کاشت نهال ژینکو
اگر از طریق بذر قصد تکثیر درخت ژینکو را دارید، باید یک کیسه پلاستیکی را پیتماس مرطوب پر کنید و پنج دانه ژینکو را در درون خاک فرو کرده و سپس کیسه را ببندید. بهطور دورهای جوانهزنی را بررسی کنید. معمولاً بعد از دو تا سه هفته جوانه زدن آغاز میشود.
درخت ژینکو اگر پاییز کاشته شود باید حداقل 6 سال سن داشته باشد. بنابراین بهتر است از 3 تا 5 سالگی در گلدان پرورش داده شود و در داخل خانه به خواب زمستانی برود. برای کاشت نهال ژینکو زمین محل کاشت را حفر و کاملاً شل کنید. این حفره باید عمیقتر و گستردهتر از حد معمول باشد، زیرا ژینکو ریشه بسیار عمیقی دارد.
ریشه گیاه را بهطور گسترده با توری بپوشانید و گیاه را با همان عمقی که در گلدان دارد، در زمین فرو کنید. سپس خاک را با یک سوم کمپوست مخلوط کرده و کاملاً حفره را پر کنید. درختان ژینکو در چهار تا پنج اول بهصورت کج رشد میکنند، بنابراین هنگام کاشت میتوانید یک میله بهعنوان تکیهگاه کنار درخت قرار دهید. در آخر خاک را کاملاً آب دهید.
صحبت های مهندس همتی در مورد ژینکو
قیمت درخت ژینکو
قیمت درخت ژینکو به عوامل مختلفی بستگی دارد. با اینحال اگر قصد نگهداری این درخت زینتی و ارزشمند را دارید، نباید تنها قیمت برایتان ملاک باشد. زمانی خرید شما قیمت عالی خواهد داشت که از معتبرترین فروشنده و بدون هر واسطهای به صورت مستقیم و نهال باکیفیت و سالم باشد.
پیشنهاد ما این است که بهصورت حضوری یا آنلاین به مراجعه کنید، تا از کیفیت، قیمت مقرون به صرفه و همچنین تولیدات سالم و شاداب این مجموعه مطلع شوید.
فروش درخت ژینکو
فروش درخت ژینکو بهصوت نهال، در سنین 3 تا 5 سال و بهصورت عمده توسط تولیدی گل و گیاه سرو طلایی انجام میگیرد. این مجموعه با داشتن سابقه و تجربهی زیاد در زمینهی پرورش و نگهداری انواع گل و گیاه یکی از خوشنامترین تولیدکنندگان در گیلان است که نه تنها بهترین محصول را با منصفانهترین قیمت در اختیارتان میگذارد، بلکه در کلیه مراحل پرورش، نگهداری، تأمین کود و تکثیر همواره کنارتان خواهد بود.
سوالات متداول
ایا ژینکوا خزان کننده است ؟
بله ژینکوا از جمله گیاهان خزان کننده محسوب می شود .این گیاه در فصل بهار برگهای باد بزنی سبز رنگ دارد ،اما از تابستان شروع به تغییر رنگ برگها را می دهد ودر پاییز برنگ لاجوردی تبدیل می شوند وچشم هر بیننده را بخود خیره میکند
ایا ژینکوا پایه نر و ماده دارد ؟
بله ژینکوا گیاهی است دو پایه یعنی گل نر روی یک درخت وگل ماده روی درخت دیگر است
سایر دسته بندی ها:
سایر جستجوی کاربران:
- https://sarvetalayi com/ginkgo-biloba/
درخت جینگونتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که جینکو قادر است جلوی پیشرفت بیماری آلزایمر را بگیرد و علائم آن را کمتر کنند. البته نتایج پژوهشها گاهاً متضاد از آب در آمده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۸ محققان آمریکایی روی ۳۰۰۰ داوطلب بررسیهایی انجام دادند و هیچ تأثیر مشهودی از این گیاه برای مقابله با زوال قدرت عقل مشاهده نکردند. اما بر عکس نتایج پژوهشهای سال ۲۰۱۰ نشان میدهد که جینکو روی عملکرد قدرت درک ذهنی انسان تأثیر مثبتی میگذارد.
جینکو به صورت کپسول در داروخانهها و عطاریها موجود است. داروهای دیگری نیز وجود دارد که از این گیاه درست شدهاند. با پزشک خود مشورت کنید و در صورت لزوم از خواص این گیاه بهرهمند شوید.
از آن جایی که جینکو باعث بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی به بافتها میشود میتواند باعث نعوظ بهتر آقایان شده و به این ترتیب لذت جنسی آنها را بالا ببرد. نتایج یک پژوهش آلمانی که روی ۶۰ مرد انجام شد نشان میدهد مصرف روزانه ۶۰ میلی گرم جینکو بعد از دو ماه مشکل زود انزالی آنها را بهبود داده است.
نتایج پژوهش دیگری که در سال ۱۹۹۸ منتشر شد نشان میدهد که این گیاه برای رفع ناتوانی جنسی ناشی از مصرف داروهای ضدافسردگی مفید است.
برای مقابله با مشکلات جنسی میتوانید از کپسولهای موجود در داروخانهها یا عطاریها استفاده کنید. توصیه میکنیم اول با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
جینکو جریان خون در مویرگها را تحریک میکند و به این ترتیب میتواند باعث تسکین وز وز گوش شود
جینکو برای سلامت رگها مفید است. اول به این دلیل که این گیاه حاوی ترکیباتی است که به افزایش قطر رگها کمک کرده و باعث گردش خون بهتری میشود. دوم به این دلیل که ترکیبات موجود در این گیاه از انباشته شدن چربیها و جرمها در رگها که در نهایت به تصلب شرایین منجر میشود پیشگیری میکند. نتیجه این میشود که این گیاه خطر تشکیل لخته و در نهایت سکتهی قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
میتوانید با پزشک یا داروساز مشورت کرده و از کپسولهای این گیاه استفاده کنید.
وز وز گوش یک حالت آزار دهنده است که معمولاً درمان معجزه آسایی هم ندارد. با این حال یک راه حل ساده دارد: گیاه جینکو.
جینکو جریان خون در مویرگها را تحریک میکند و به این ترتیب میتواند باعث تسکین وز وز گوش شود. با وجود اینکه نتیجهی برخی از پژوهشها از بی تأثیر بودن این گیاه حکایت میکنند در عوض نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد که جینکو برای تسکین وز وز گوش به خصوص اگر کمتر از یک سال از شروع آن گذشته باشد موثر است.
یک قاشق چایخوری برگ خشک گیاه جینکو را با یک فنجان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و میل کنید. هر روز ۳ فنجان از این جوشانده بنوشید. اگر دو به شک هستید نظر پزشک یا عطار را جویا شوید.
آیا در فصل سرما انگشتانتان سفید، سرد و بی حس میشوند؟ احتمال دارد که دچار اختلالی در گردش خون شده باشید که به آن بیماری رینود میگویند. در ۹۰ درصد موارد مسئلهی مهمی نیست. اما با این حال بیماری یا پدیده رینود آزار دهند و دردناک است. در این مورد نیز جینکو میتواند راه گشا باشد. سازمان جهانی سلامت تأثیر مثبت این گیاه را برای درمان بیماری رینود تایید کرده است.
برای درمان این پدیده از داروهایی که از جینکو تهیه میشود مثل قرص تاناکان استفاده کنید. بهتر است اول با پزشک مشورت کنید.
معمولاً گیاه جینکو عوارض خاصی ندارد اما امکان دارد در بعضیها مصرف این گیاه باعث سردرد، مشکلات دستگاه گوارش (مثل اسهال، نفخ) و آلرژی شود.
مشکلات گردش خون سرخرگی، تصلب شرائین مغزی، ادم مغزی، نارسایی عروق مغزی، ناشنوایی گوش داخلی، کاهش بینایی و شنوایی در اثر نارسایی عروق، اختلال در حافظه یا قدرت تمرکز، لنگی متناوب پاها در نتیجه انسداد عروق و نرسیدن خون کافی به آنها، رتینوپاتی (اختلال در شبکیه چشم)، سرد شدن انتهای دست ها و پاها به دلیل نرسیدن خون کافی به رگ های محیطی، تضعیف حافظه کوتاه مدت، زنگ زدن گوش ها (با منشاء عروقی)، بیماری های عروقی، سرگیجه (با منشاء عروقی) .
این گیاه دارویی به خصوص در بیماری آلزایمر و دمانس مغزی (اختلال در حافظه به دلیل پیری یا بیماری) مفید است. این داروی گیاهی به شکل کپسول، قرص یا شربت وجود دارد
کپسول یا قرص این داروی گیاهی را در دهان گذاشته و با یک لیوان پر از آب ببلعید. برای تاثیر بهتر این مکمل و در شرایطی که معده ی حساسی دارید، شربت، چای یا فرم تزریقی این دارو توصیه می شود. شما می توانید همراه غذا یا بدون غذا آن را بخورید.
هپارین، وارفارین، کومارین و هر نوع داروی کاهش دهنده غلظت خون. همچنین اگر آسپرین با تجویز پزشک و طبق یک برنامه، بطور مرتب مصرف می شود، ممکن است با Ginkgo تداخل کند.
اگر Ginkgo بطور صحیح مصرف شود، اثرات جانبی آن خیلی کم است. ولی هرگاه شما مدتی بعد از مصرف Ginkgo علائم زیر را مشاهده کردید، فوراً مصرف دارو را قطع کنید و آن علائم را به پزشک خود اطلاع دهید:
واکنش حساسیت شدید مثل تب، تورم رگ های خونی، ادم یا خیز، درد عضلات یا مفاصل، خونریزی در چشم، خونریزی زیرپوستی، مشکلاتی در انعقاد خون.
معمولاً رفع این اثرات جانبی نیاز به درمان پزشکی ندارد، ولی اگر این عوارض جانبی ادامه پیدا کرد یا تشدید شد، مصرف دارو را قطع کنید و به پزشک اطلاع دهید.
سردرد، بداخلاقی، تهوع، بی قراری و جوش از سایر عوارض جانبی می باشند.
*هنگام مصرف Ginkgo به چه چیزهایی باید دقت کنم؟
قبل از خرید این داروی گیاهی، برچسب آن را به دقت بخوانید، زیرا مواردی دیده شده است که یک داروی گیاهی داروی اجزاء اصلی و فعال که دارای اثرات درمانی هستند، نمی باشد.
همیشه سعی کنید از یک داروخانه ی معتبر، این داروی گیاهی را تهیه کنید و دقت کنید که استاندارد باشد و تقلبی نباشد.
*کجا باید آن را نگهداری کنیم؟
دور از دسترس کودکان در یک محل نگهداری کنید. در دمای اتاق (۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد) باشد. گیاه تازه ی Ginkgo و فرم تزریقی و شربت آن را در یک محفظه ی بدون هوا، خشک و تاریک نگه دارید.
اگر تاریخ انقضای دارو تمام شده بود، باقیمانده ی آن را دور بریزید.
* آیا می توانید اطلاعات بیشتری در مورد این داروی گیاهی به ما بدهید؟
جینگو بیلوبا یکی از قدیمی ترین انواع درخت هاست و حدس زده می شود که قدمت ۲۰۰ میلیون ساله داشته باشد. درختی مقاوم با برگ های سبز روشن و به شکل بادبزن است. طول این درخت حدود ۳۸ متر است. درخت ماده در فصل پاییز میوه می دهد که شبیه آلو است
برگ ها و دانه درون میوه ی این درخت، خواص دارویی دارند، ولی گوشت میوه ی آن سمی است و باید با احتیاط به آن دست زد و آن را استفاده کرد. این گیاه اغلب به عنوان یک داروی گیاهی مصرف می شود.
Ginkgo یک گیاه دارویی است که جریان خون را در دست ها و پاها افزایش می دهد و باعث بهبود کار مغز و تقویت حافظه ی کوتاه مدت می شود.
این گیاه دارویی خون رسانی را به مغز افزایش می دهد، در نتیجه باعث می شود قند بیشتری وارد سلول های مغزی شود و انتقال پیام های عصبی را تقویت می کند.
Ginkgo دارای خواص آنتی اکسیدانی است، زیرا باعث تقویت عمل پلاکت های خونی و سلول های عصبی و افزایش خون رسانی به سیستم عصبی و مغز می شود.
همچنین ویسکوزیته (غلظت و چسبندگی) خون را کاهش می دهد.
باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود.
تخریب شبکیه چشم را که در نتیجه ی تخریب ماکولار رخ می دهد، کاهش می دهد.
از کری ناشی از کاهش خون رسانی (جریان خون) جلوگیری می کند.