خواب تازه آمریکا و اسرائیل برای منطقه


پس از ویرانی غزه و شهادت رهبر حماس و کنترل فشار گروه های مقاومت رژیم اسرائیل به دنبال حذف سازمان های سیاسی غزه است و سعی می کند غزه را در درون سازمان های خودگردان حل کند اما این پروژه مستلزم آن است. برداشتن و بریدن بازوهای مقاومت.

رویای جدید آمریکا و اسرائیل برای منطقه

به گزارش یومیر حسین حاجی تحلیلگر سیاسی بین الملل در یادداشتی نوشت:
پس از ویرانی غزه و شهادت رهبر حماس و کنترل فشار گروه های مقاومت رژیم اسرائیل به دنبال حذف سازمان های سیاسی غزه است و سعی می کند غزه را در درون سازمان های خودگردان حل کند اما این پروژه مستلزم آن است. برداشتن و بریدن بازوهای مقاومت. از دیدگاه اسرائیل و متحدان غربی آن این سناریو فقط یک سناریو نظامی نیست بلکه یک جنگ ترکیبی پیچیده و چندوجهی – روانی سیاسی اقتصادی و ایدئولوژیک بر اساس چارچوب مفهومی جنگ روز قیامت – است که بیانگر ایده جدید نتانیاهو است. او در سالگرد جنگ الاقصی از «جنگ قیامت» به معنای جنگ آخرالزمانی یاد می کند ابتکاری هدفمند با هدف جایگزینی نبرد «شمشیر آهنین» در غزه ایده ای که ریشه در تفکر برخی دارد. . جریان های افراطی که به عنوان انجیلیان با نفوذ در آمریکا و جنگ آخرالزمانی شناخته می شوند – و مخالف اهداف قدس و فلسطین هستند. نسل کشی یک ساله نتانیاهو و گسترش آن به لبنان از منظر ایدئولوژیک حتی اگر عوام فریبی باشد ریشه در چنین پارادایمی دارد!
در ادامه این تحلیل به فرآیندهای جنگ ترکیبی در کشورهای هدف به ویژه در لبنان و سوریه و مراحل بعدی جنگ ترکیبی در عراق و ایران می پردازم.
اول: لبنان دوم: سوریه سوم: عراق چهارم: ایران.
لبنان:
لبنان کشوری چند قومیتی با ساختار سیاسی شکننده حزب گرایی سیاسی و تاخیر و بن بست در روند تشکیل دولت و انتخاب رئیس جمهور از جمله این کاستی هاست. در حال حاضر نجیب میقاتی نه به عنوان یک دولت رسمی بلکه به عنوان یک سرپرست مسئول پیشرفت است علیرغم این واقعیت که پس از پایان میشل عون پارلمان نتوانسته رئیس جمهور جدید را انتخاب کند. طبیعی است که حاکمیت ناپایدار در اعمال قدرت آسیب را در سایر حوزه ها دوچندان می کند. لبنان در بعد اقتصادی از بنیان ضعیفی برخوردار است اما تهدیدهای اصلی فقدان ارتش قوی و از همه مهمتر عدم نقش سید حسن نصرالله است که می تواند وحدت لبنان را با وجود سیدحسن «رع» به شدت به چالش بکشد. مخالفان سرسختی مانند سامی جاجا اما به دلیل دفاع از حریم ملی لبنان محبوبیت اکثر گروه ها با ترور سیدحسن «رع» جایگزینی برای او نداشتند و در سایه این خلأ استراتژی اسرائیل در لبنان. ابتدا مراکز تجهیزات ابزار و پرسنل حزب الله را بمباران می کند و سپس به بهانه نمایندگی حزب الله در غیاب امنیت ملی لبنان پروژه ناامنی و فعال سازی تروریسم همراه با بمباران مراکز و تأسیسات حیاتی می تواند فلج شود. اقتصاد لبنان؛ همچنین ممکن است سناریوی جنگ داخلی 15 ساله در سال 1975 در لبنان با هرج و مرج تکرار شود. این فرضیه تغییر ایدئولوژی جنگ آرماگدون که مبنای فکری آن در میان مسیحیان یافت می شود بعید نیست!
سوریه:
اگرچه در سوریه مانند لبنان شکست های سیاسی وجود ندارد اما شکست های امنیتی و تروریسم به ویژه در استان های شمالی مانند ادلب که تحت کنترل تروریست ها است همچنان یک خطر واقعی تلقی می شود. همچنین در استان های جنوبی مانند درعا که مرکز اصلی ناآرامی های سال 2011 بود رشته ای از تحرکات فعال می شود بهانه های اعتراضات هدایت شده را می توان با نارضایتی های اقتصادی تند و بمباران تأسیسات حیاتی به ویژه تخریب همراه کرد. از فرودگاه های دمشق و حلب بنابراین ارتباط با جبهه مقاومت به حداقل ممکن و همزمان با ایجاد هرج و مرج و تقویت تروریسم در سوریه بازسازی سناریوی دهه گذشته با هدف انجام می شود. تضعیف جبهه مقاومت البته چنین سناریویی بدون حمایت آمریکا امکان پذیر نیست.
عراق:
اگرچه کشور عراق برخی از مشکلات لبنان و سوریه را ندارد اما فعالیت پایگاه ها و حریم هوایی آمریکا در عراق که در اختیار این کشور است می تواند به عامل امنیتی منطقه آسیب برساند. از سوی دیگر هدف قرار دادن پایگاه های موشکی حشدالشعبی و تأسیسات حیاتی دولت مرکزی عراق می تواند بحران های اقتصادی و اختلافات مردمی را در آن کشور ایجاد کند.
نتیجه:
آسیب به هر یک از بازوهای محور مقاومت در نهایت به تضعیف این جبهه می انجامد. حتی احتمال کمی وجود دارد که برخی از تأسیسات ایران را به بهانه حمله موشکی هدف قرار دهد اما این حمله قطعاً هم برای رژیم صهیونیستی و هم برای آمریکا ضرر خواهد داشت. البته چنین فرضیه هایی بدون حمایت آمریکا امکان پذیر نیست. از سوی دیگر آمریکا حاضر به تکرار پروژه های شکست خورده خود در خاورمیانه نیست اما از آنجایی که رئیس اتاق کنترل است اگر موقعیت محور مقاومت را تضعیف ببیند بی میل نیست. استراتژی در آغوش جبهه مقاومت با عذرخواهی و رهبری اسرائیل. اما اسرائیل به خوبی می داند که تخریب زیرساخت های اسرائیل که بیش از 6000 کیلومتر مربع وسعت (منطقه قابل سکونت) ندارد برای جمهوری اسلامی ایران کار سختی نیست. در عین حال تلاش برای چنین اقدامی می تواند منجر به نابودی این رژیم دروغین شود که قطعا آمریکا از آن خوشحال نیست. بنابراین آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال تدارک طرح حمله به لبنان عراق و سوریه هستند اما اتحاد محور مقاومت در نابودی داعش نشان داد که این قیام مانند گذشته عقیم خواهد بود.

انتهای پیام

Back to top button