خطر فقر بافت عضلانی برای ابتلا به دیابت

خطر فقر بافت عضلانی برای ابتلا به دیابت

متخصص فیزیولوژی ورزشی از کلینیک دیابت پژوهشکده پیاده روی را ساده ترین و در دسترس ترین راه برای کنترل قند خون بیان کرد و گفت: همه افراد جامعه می توانند با پیاده روی به کنترل قند خون خود کمک قابل توجهی کنند. اگرچه پیاده روی به کنترل قند خون کمک زیادی می کند اما ضعف عمده بیماران دیابتی که کمبود بافت عضلانی است را جبران نمی کند.

دکتر سودا محرم زاده در گفت وگو با یومیر وی با اشاره به باورهای جامعه در مورد دیابت تاکید کرد: بر اساس باور عمومی جامعه فقط افراد بسیار چاق به دیابت مبتلا می شوند در حالی که ابتلا به دیابت در افرادی که چاق نیستند نیز رو به افزایش است. شیوع دیابت در بین افراد لاغر نشان می دهد که منشا دیابت به تجمع چربی در بدن محدود نمی شود بلکه «کمبود بافت عضلانی» نیز می تواند عامل دیابت باشد.

محرم زاده کمبود بافت عضلانی را با «سبک زندگی مردم» مرتبط دانست و افزود: سبک زندگی نقش موثری در پیشگیری از دیابت دارد. وقتی از سبک زندگی صحبت می کنیم بر دو مؤلفه «سبک تغذیه» و «سطح فعالیت بدنی» تمرکز می کنیم.

این متخصص فیزیولوژی ورزشی از کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان افزود: جامعه علمی بر میزان بافت ماهیچه ای و توانایی متابولیسم هر چه بیشتر و موثرتر غذا برای پیشگیری از دیابت تاکید دارد. فعالیت های ورزشی می تواند بافت عضلانی را افزایش دهد. ماهیت سیستم عضلانی بدن مانند هر سیستم دیگری در بدن است و اگر از آن استفاده نشود خراب می شود.

محرم زاده ادامه داد: برخی افراد دارای الگوی غذایی سالم هستند اما با فعالیت های ورزشی بیگانه هستند. در صورت عدم فعالیت بدنی عضلات بدن به تدریج منقبض می شوند و می توانند به نازکی پوست برسند. بنابراین برخی از مراجعین در کلینیک دیابت فوتال اصلا اضافه وزن ندارند اما هیچ فعالیت ورزشی نداشته اند. ماهیچه های برخی از افراد مبتلا به دیابت به قدری نازک شده است که استخوان های زیر ماهیچه های آنها به راحتی قابل لمس است. کمبود بافت ماهیچه ای افراد را در مسیری قرار می دهد که نمی توانند غذا را به خوبی متابولیسم کنند و کلید دیابت آنها زده می شود.

انتهای پیام

Back to top button