خشک شدن تالاب مهارلو می تواند تمدن شیراز را به چالش بکشد
یومیر/پرس معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست ایران با اشاره به تجمع آلاینده ها در تالاب مهارلو گفت: با خشک شدن این تالاب آلاینده هایی به صورت گرد و غبار وارد شیراز شده و تمدن تالاب را به خطر می اندازد. این شهر
حمید ظهرابی امروز 15 دی ماه در همایش بین المللی مدیریت محیط زیست شهری که در سالن همایش های شهر راز برگزار شد با بیان اینکه باید به اکوسیستم زیبای تالاب مهارلو توجه ویژه ای شود گفت: اگر تالاب مهارلو خشک شود تالاب مهارلو خشک می شود. اثرات و پیامدهای جدی برای محیط زیست شیراز وارد خواهد کرد.
وی ادامه داد: با خشک شدن تالاب مهارلو آلاینده های انباشته شده در این دریاچه با باد و گرد و غبار به شیراز می آید و ممکن است تمدن شیراز را به چالش بکشد.
ظهرابی با بیان اینکه باید به سمت غرب شیراز که منشأ منابع آب شهر و کریدور هوای پاک ورودی به شیراز است توجه ویژه شود گفت: باید به برداشت بی رویه از چشمه های آبرفتی دانه درشت توجه شود. در بخش غربی شیراز. عملکرد اصلی آبرفت های درشت دانه در قسمت های بالای شیراز این است که با تغذیه آب های زیرزمینی از وقوع سیلاب جلوگیری می کند و از فرونشست زمین جلوگیری می کند.
وی گفت: متاسفانه مانند همه شهرهای بزرگ کشور در ارتفاعات شیراز این احساس وجود دارد که باید اکوسیستم کوه های طبیعی اطراف را تغییر داد و درختان و درختچه هایی را که نیاز به مراقبت و آبیاری دارند کاشت و آنها را منطقه سبز نامید. اما ما غافلیم که درختچه های موجود در بالادست و کوه های شیراز خدمات و ارزش اکوسیستمی عظیمی را ارائه می دهند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: ارزیابی اثرات زیست محیطی پروژه هایی مانند تله کابین و فعالیت های گردشگری در غرب شیراز باید مدنظر مدیران این شهر باشد و به خواسته ها و خواسته های مردم توجه شود. سازمان های محیط زیستی و ایجاد ارتباط دائمی با مجموعه ها یکی از ضروریات است.
وی تصریح کرد: شهرداری شیراز باید یک ساختار سازمانی منسجم و فراگیر برای اداره محیط زیست ایجاد کند چرا که قرار دادن محیط در متناوب می تواند دامنه فعالیت ها را محدود کند.
ظهرابی در ادامه سخنان خود به واگذاری کارخانه پشم شیشه و سیمان اشاره کرد و گفت: برای واگذاری کارخانه پشم شیشه و کارخانه سیمان باید فشار شهرداری را افزایش داد تا در اسرع وقت این موضوع تصمیم گیری شود. “
وی در ادامه به تنوع زیستی رودخانه چنارراهدار و رودخانه خوش اشاره کرد و افزود: این دو رودخانه دارای تنوع زیستی و اکوسیستم قابل توجهی هستند که تنوع زیستی آنها از بالادست شیراز به تدریج در حال کاهش است و در میانه شهر شیراز از بین می رود. یکی از عوامل مهم در تخریب این اکوسیستم وجود رواناب شهری است که مخلوطی از انواع آلاینده هاست.
ظهرابی در خصوص بحث پایش آلودگی هوا نیز اظهار کرد: در بحث پایش آلودگی هوا آنطور که باید ارتباطی بین شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست وجود ندارد و انتظار داریم این مشکل برطرف شود.
وی با ابراز نگرانی از دستکاری و ساخت و سازها در کوه های اطراف شیراز گفت: تقاضا دارم تا حد امکان حداقل دستکاری در اکوسیستم طبیعی انجام شود. ساخت و سازها در دامنه Drake سالهاست که مورد توجه بوده است.
ظهرابی تصریح کرد: باید از دراک به عنوان یک ارزش و پایگاه برای حفظ تنوع زیستی به خوبی مراقبت کرد زیرا دراک منبع آب زیرزمینی است که شیراز می تواند آن را بنوشد و نباید از آن غافل شد.
انتهای پیام