خشونت با اسلحه آبی! – یومیر

خشونت با اسلحه آبی! - ایسنا

می توان حدس زد که در عصر کنونی و با ورود و اضافه شدن هوش مصنوعی به سلاح های نظامی جنگ های آینده جنگ های وحشتناک ربات ها باشد و یا حتی با گسترش سلاح های هسته ای این جنگ ها چنین رنگ و بویی به خود بگیرند. اما آنچه اخیراً آمار و داده های منتشر شده نشان می دهد در حال حاضر سلاح خطرناک تری است. “آب” وجود ندارد!

به گزارش یومیر جام جم نوشت: می توان گمان برد که در عصر حاضر و با ورود و اضافه شدن هوش مصنوعی به سلاح های نظامی جنگ های آینده جنگ های وحشتناک ربات ها یا حتی با گسترش سلاح های هسته ای این جنگ ها خواهد بود. چنین رنگی خواهد گرفت اما آنچه که آمار و داده های تازه منتشر شده نشان می دهد که هیچ سلاحی خطرناک تر از “آب” وجود ندارد!

نزاع کشورها با یکدیگر اکنون با انفجار و نابودی منابع آبی رو به پیشرفت است. گاردین می نویسد: در سال 2010 تنها 19 مورد از این جنگ ها گزارش شده است اما این تعداد در سال 2023 یعنی تنها در یک دوره 13 ساله به رقم عجیب 248 مورد رسیده است گاردین با افزایش مناطق درگیری فعال (یمن سوریه سودان روسیه-اوکراین و رژیم صهیونیستی-فلسطینی) حملات به سیستم های آبی نیز افزایش یافته است. این حملات شامل حملات هوایی عربستان به تاسیسات ضروری تصفیه آب در یمن در سال 2014 بمباران سد الطبقه در سوریه در سال 2017 توسط نیروهای ویژه آمریکایی و قطع آب شهرهای اوکراین توسط نیروهای روسی است. خشونت آبی تنها محدود به بمباران منابع آبی در کشورهای دیگر نیست و در بحبوحه این تنش ها عدم پرداخت عوارض توسط کشورهای بالادست نیز انگیزه سلطه جویانه دارد. جدیدترین و مهمترین نمونه ساخت و ساز

پروژه ایلیسو در ترکیه و ساخت سدهای مختلف
روی رود فرات است. پروژه ای که منجر به گسترش خشکسالی در مناطق وسیعی از عراق و افزایش کانون های ریزگرد و مهاجرت های اقلیمی فراوانی شد. کمبود منابع آب بسیار رایج است و در مناطق درگیری مانند منطقه نیل عراق و یمن قابل توجه است. کشورهایی مانند سودان و سومالی اخیراً خشکسالی یا قحطی ناشی از درگیری های داخلی یا فرامرزی را تجربه کرده اند اما منطقه ای که بیشترین پتانسیل درگیری بر سر منابع آبی را دارد حوزه رودخانه اردن است. نه تنها این حوضه یکی از کم آب ترین آب ها در هر سال است سرانه اما آب کشورهایی را تامین می کند که جنگ های تاریخی با یکدیگر داشته اند: سوریه رژیم صهیونیستی فلسطین لبنان و اردن کمبود آب جهانی همچنین منجر به درگیری در داخل کشورها شده است در جنوب صحرای آفریقا کشاورزان و دامداران بر سر آن دعوا می کنند. منابع آب وضعیتی که با خشکسالی مداوم تشدید می شود. در همین حال هند شاهد افزایش خشونت طبقاتی بر سر دسترسی به آب است و در پاکستان اختلافات آبیاری منجر به درگیری های خشونت آمیز بین ساکنان شده است. علاوه بر این هند و پاکستان قبل از امضای معاهده ای مهم در سال 1960 دو دهه تمام را صرف بحث در مورد مدیریت آب کردند. می توان گفت با تداوم شرایط خشکسالی و کمبود بارندگی کنونی جهان امروز به زودی شاهد افزایش درگیری ها بر سر آب خواهد بود و حتی می توان ادعا کرد که طبق پیش بینی های قبلی جنگ جهانی سوم بر سر آب رخ خواهد داد. .

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا