حسین علیزاده: فرهاد فخرالدینی بجای غصه خوردن اثر خلق کرد

حسین علیزاده: فرهاد فخرالدینی بجای غصه خوردن اثر خلق کرد

در دومین روز از جشنواره موسیقی صبا جمعی از هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای موسیقی گرد هم آمدند و از فعالیت چندین ساله فرهاد فخرالدینی در عرصه موسیقی تجلیل کردند.

به گزارش یومیر مراسم بزرگداشت فرهاد فخرالدینی (آهنگساز و رهبر ارکستر ملی ایران) با حضور جمعی از اساتید موسیقی و مردم در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار شد.

بابک خضرایی (مدرس موسیقی) در ابتدای مراسم با قرائت متن گفت: فرهاد فخرالدینی نیازی به معرفی ندارد او هنرمندی است که همه می شناسند. او نقاش موسیقی به معنای واقعی کلمه است که در طول زندگی پربار هنری خود توانسته حلقه ای مستمر در سلسله موسیقی ایران باشد. او صدای ایران است که همواره خدمات قابل توجهی در عرصه های مختلف موسیقی داشته است.

اجرای ساز و آواز با خوانندگی و نوازندگی قیچک پوریا اخوص از جمله قطعاتی بود که در این مراسم برای حاضران ارائه شد.

فرهاد فخرالدینی همیشه مشغول بود

حسین علیزاده (آهنگساز) نیز از زحمات هنرجویان برای برگزاری این رویداد موسیقایی قدردانی کرد و گفت: چهره این سالن بسیار شاداب و جوان است که بیشتر آنها هنرجویان موسیقی هستند. این برنامه را برای ما خاص تر کرده است. هنرمندانی مانند فرهاد فخرالدینی ثابت کردند که این موسیقی همیشه جاودانه است.

وی به بیان خاطراتی از دوران حضور فرهاد فخرالدینی در هنرستان موسیقی پرداخت و گفت: فرهاد فخرالدینی را برای اولین بار در دوران دانشجویی در هنرستان موسیقی دیدم و در این 60 سالی که از آشناییمان می گذرد همیشه او را مشغول نت برگ می دیدم. موسیقی و کتاب های مختلف او هیچ وقت وقت آزاد نداشت و به جز چند باری که او را دیدم همیشه مشغول کار بود. همه ما اساتید هنرستان را خدای خود می دانستیم و فرهاد فخرالدینی گل سرسبد آنها بود. او همیشه یک هنرمند ثابت بود که با اشتیاق برای موسیقی کار می کرد. فکر می کنم او را می توان در همان دوران تحصیل و داستان تاریخ و دوران دید.

علیزاده ادامه داد: وقتی در این سال ها مطالعه می کنم هیچ یک از ملودی های او که خاطرات گرانبهایی را در خود نداشته باشد وجود ندارد. خاطراتی که به درستی در دل و ذهنم شنیده شد. ترانه های فخرالدینی مانند عاشقانه هایی بود که در تمام ابعاد مختلف آن جذابیت های بسیاری را در خود داشت. این زیبایی ها از کجا آمده اند؟ قطعا از هنرمندانی مانند وزیری و صبا که استاد فخرالدینی نه تنها ادامه دهنده راه آنها بود بلکه با اصالت خود فضایی متفاوت برای موسیقی ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: یک نوازنده و یک آهنگساز باید جهان بینی و پیام داشته باشد. او مانند شاعری است که شعرهایش باید حاوی پیام باشد. استاد فخرالدینی همیشه اهل مطالعه تاریخ و فرهنگ بوده است. یادم هست زمانی که محمدعلی نجفی سریال سربداران را اجرا می کرد از من درباره آهنگساز اثر پرسید. حتما گفتم فخرالدینی. چون او داستان را می داند و به نظر من بهترین فردی است که می تواند در این زمینه آهنگسازی کند.

این مدرس موسیقی گفت: استاد فخرالدینی یک موسیقی شناس و محقق تمام عیار است که به واسطه چنین رویکرد درستی تحقیقات زیادی در زمینه موسیقی انجام داده است. او هنرمندی است که علاوه بر آگاهی و دانش احساسات را نیز وارد کار خود می کند. متأسفانه وقتی برخی از هنرجویان وارد فضای پژوهشی موسیقی می شوند احساس آن را فراموش می کنند و مدام از یک پروژه موسیقایی انتقاد می کنند.

فخرالدینی نگاهی جستجوگر و عمیق دارد

علیزاده تاکید کرد: چیزی که من با فخرالدینی هیجان زده هستم دانش و تحقیقات او در زمینه موسیقی است. او نگاه بسیار کنجکاو و عمیقی دارد که همیشه در حال کشف است. البته اگر فقط جذب تحقیق و پژوهش می شد دیگر او را به عنوان آهنگساز خلاق جامعه موسیقی نمی شناختیم و به همه دانشجویان و دانشگاهیان توصیه می کنم هرگز عاطفه و دانش را جدا از هم نبینند. زیرا این یک اشتباه بزرگ است.

این آهنگساز و مدرس موسیقی تصریح کرد: فرهاد فخرالدینی هنرمندی است که در طول سالیان متمادی از آموزه های هنرمندانی چون صبا وزیری دهلوی و دیگر هنرمندان برجسته موسیقی ایران با نگاهی بسیار اصیل و ارزشمند و با نگاهی مدرن بهره برده است. که بسیار هم شجاع است. او سعی کرد به موسیقی که زبان احساسات امروزی است برسد. هرگز در آثار او شعار نخواهید دید. او سختی ها و توهین هایی را تحمل کرده است که باید در این چند دهه بر سرش بگذاریم. دلتنگ زمانی است که به جای عزاداری آثاری را خلق می کند.

وی در پایان گفت: مسیری که از مکتب صبا شروع شد اکنون به مکتب فخرالدینی رسیده است که می توان آن را گل سرسبد موسیقی ایرانی نامید.

من برای شما کار کردم

فرهاد فخرالدینی در مراسم تجلیل خود گفت: زندگی مردم سرشار از خاطرات تلخ و شیرینی است که همیشه به نوعی ثبت می شود. مرور این خاطرات برای ما درسی است تا جایگاه خود را در جامعه درک کنیم.

وی افزود: از برخی شاگردانم از جمله حسین علیزاده و مینا پدیده نیز یاد می گیرم. علیزاده هنرمند ماهری بود که در عین حال در هنرستان مشکلات خنده داری داشت. به یاد دارم روزی او و شاگردانم قطعه ای از فیلم «هوشور آهو خانم» را اجرا کردند. مدتی از این ماجرا گذشت تا اینکه روزی با محمدتقی مسعودیه در کتابخانه هنرستان بودیم و نوار پروژه «هوشر آهو خانم» را پخش کردم و او آن را تحسین کرد. دهلوی همین لحن را داشت و گفت: چرا آهنگ نمی سازی؟ باعث شد شروع به آهنگسازی کنم.

این هنرمند در ادامه تصریح کرد: خاطره امروز قطعا در ذهنم خواهد ماند و امیدوارم خاطرات خوب شما بهتر از خاطرات بد باشد. کاری کنید که بچه ها خاطرات خوبی از گذشته داشته باشند. البته از اینکه گوش دادید و کارم را تشویق کردید متشکرم. من برای شما کار کردم و همیشه برای شما مردم کار خواهم کرد.

در پایان این برنامه بخشی از موسیقی آلبوم رامشگران توسط ارکستر جوانان ایران به سرپرستی آرمان نوروزی اجرا شد. در این اجرا محمدرضازاده و سهیل رجب به عنوان خواننده و داریوش معدبیان و. مرات بهنام راویان این گروه هستند

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا