حتی یک شب بی خوابی سیستم ایمنی بدن را تغییر می دهد

حتی یک شب بی‌خوابی سیستم ایمنی بدن را تغییر می‌دهد

محققان در یک مطالعه جدید نشان داده اند که حتی یک شب محرومیت از خواب می تواند تغییرات مهمی در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند و به طور بالقوه منجر به شرایطی مانند چاقی دیابت و بیماری های قلبی می شود.

به گفته یومیر از تغییرات خلقی و مشکلات شناختی گرفته تا بیماری هایی مانند سکته قلبی یا سکته مغزی خطرات بی خوابی مزمن شامل بسیاری است. شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد بی خوابی برای این مشکلات و سایر بیماری ها است. اما اثبات کمتری برای توضیح مکانیسم های خاص در این فرآیند وجود دارد. دقیقاً همان جایی که بی خوابی می تواند به سلامت مردم آسیب برساند.

برای این مطالعه جدید محققان موسسه دیابت کویت سعی کردند تأثیر بی خوابی در گردش سلولهای ایمنی مانند مونوسیت ها و ارتباط آن با التهاب سیستمیک را بررسی کنند. مونوسیت ها گلبول های بزرگ خون سفید هستند که نقش مهمی در سیستم ایمنی ذاتی دارند و اولین خط دفاع بدن در برابر عوامل تهاجمی هستند.

مونوسیت های غیر کلاسیک دائماً به دنبال عوامل بیماری زا در رگ ها و بافت های خارج رحمی هستند و از علائم التهابی برای تنظیم پاسخ ایمنی بدن استفاده می کنند.

نحوه تغییر سیستم ایمنی بدن با افراد کم مصرف

در این مطالعه چهار بزرگسال سالم از کویت با شاخص توده بدنی مختلف (BMI) مورد بررسی قرار گرفتند که چهار مورد از آنها این مطالعه را به پایان رسانده است. محققان الگوهای خواب شرکت کنندگان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و سپس سطح مونوسیت های مختلف و نشانگرهای التهابی را در خون خود بررسی کردند.

نتایج آنها نشان داد که شرکت کنندگان در چاق نسبت به افراد لاغر و همچنین سطح بالای التهاب مزمن از کیفیت کمتری برخوردار بودند. علاوه بر این تعداد مونوسیت های غیر کلاسیک در این افراد بیشتر بود که با کیفیت پایین خواب و افزایش نشانگرهای التهابی همراه بود.

در بخش دیگری از مطالعه پنج فرد سالم و لاغر به مدت 4 ساعت از خواب محروم شدند و آزمایش خون آنها با آزمایش خون انجام شده پس از چند روز خواب مقایسه شد. محققان می گویند که حتی تنها 4 ساعت کمبود خواب خواص مونوسیت ها را در افراد لاغر تغییر داده و شبیه افراد اضافه وزن است و این شرایط می تواند التهاب مزمن را تشدید کند.

فاطمه الرشید محقق ارشد موسسه دیابت می گوید:

“یافته های ما بر یک چالش فزاینده در بهداشت عمومی تأکید می کند.

ال -رشید و همکارانش امیدوارند که رابطه بین محرومیت از خواب و تغییرات سیستم ایمنی بدن در تحقیقات آینده خود را بررسی کنند. آنها همچنین قصد دارند بررسی کنند که آیا مداخلات مانند روشهای درمانی خواب یا دستورالعمل برای محدود کردن استفاده از فناوری می تواند به کاهش این اثرات کمک کند.

نتایج این مطالعه در مجله ایمونولوژی منتشر شده است.

*بازتولید سایر محتوای رسانه ای در ISNA تأیید محتوای آن نیست و فقط برای توجه مخاطب است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا