جستجوی همسر روی دیوارهای شهر!

جستجوی همسر روی دیوارهای شهر!

به تازگی عکسی از تبلیغ ازدواج در معابر شهری منتشر شده است که در آن یک پسر جوان وضعیت خود را توصیف می کند و قصد دارد شریک زندگی آینده خود را در زندگی خود پیدا کند: “من یک پسر 5 ساله هستم در حالت ایده آل من ازدواج همسر دائمی یک دختر ندارم.

به گفته یومیر این سایت نوشت: “من یک پسر 5 ساله هستم من هیچ چیز ایده آل ازدواج همسر دائمی جستجو کردم …” این نوع خواسته ها می تواند بازتابی از توسعه اجتماعی فرهنگی و حتی اقتصادی جامعه باشد. نصب تبلیغات ازدواج بر روی دیوارهای شهر اینترنت و فضای مجازی غیر معمول به نظر می رسد اما آیا می توانیم این رفتار را نشانه تغییر الگوی ازدواج در ایران بدانیم؟

به تازگی عکسی از تبلیغ ازدواج در معابر شهری منتشر شده است که در آن یک پسر جوان وضعیت خود را توصیف می کند و قصد دارد شریک زندگی آینده خود را در زندگی خود پیدا کند: “من یک پسر 5 ساله هستم در حالت ایده آل من ازدواج همسر دائمی یک دختر ندارم.

بازگشت به راه های قدیمی؟

در دهه های اخیر تبلیغات ازدواج از طریق روزنامه ها و مجلات و در چارچوب فرهنگی آن زمان طبیعی منتشر شده است. با وجود در دسترس بودن شبکه های اجتماعی و سایت ها و سیستم عامل های مختلف برخی از افراد به روش های فیزیکی مانند نصب تبلیغات در خیابان می روند. آیا این بازگشت به ابزارهای سنتی برای واکنش به عدم اعتماد به فضای مجازی یا گزارش تغییر الگوی ازدواج در ایران است؟ در دوره قبل از انقلاب تبلیغات ازدواج در رسانه های رسمی و مجلات زنان گسترده بود و پذیرفته شدند. در آن زمان یک روش مدرن بود. در تابستان سال 2008 تنها 6000 ازدواج ثبت شد که در مقایسه با فصول قبلی کاهش یافته است. میانگین سن ازدواج برای مردان به 1.5 سال و برای زنان 5 سال افزایش یافته است. در همین حال درجه نهایی انتزاع نیز افزایش یافته و سن این شاخص از 2 به 5 سال کاهش یافته است. از طرف دیگر در همان زمان 6000 طلاق وجود دارد که در فصل قبل 5 ٪ افزایش را نشان می دهد و رابطه بین طلاق و ازدواج را تقریباً افزایش داده است. 2 ٪ شرایط دقیق اقتصادی افزایش سن ازدواج بیکاری و نابرابری اجتماعی نیز عواملی است که جوانان را به سمت راه حل های غیرمعمول سوق می دهد. در چنین شرایطی تبلیغات برای ازدواج ممکن است بیش از نشانه انتخاب شیوه زندگی یک راه حل اضطراری باشد.

تبلیغات ازدواج در شهر پدیده جدیدی نیست

“اگر می خواهیم کمی گسترده تر به نظر برسیم باید به یاد داشته باشیم که امروزه تعدادی مکان و برنامه های کاربردی در کشور وجود دارد که عملکرد آنها” دوستیابی یا دقیق تر “است. لایه های مذهبی برخی از سایت های ازدواج اما برخی از این زمینه ها سوءاستفاده کرده اند.

دکتر شریفی یزدی ادامه داد: “برای اعلام نیاز به ازدواج معرفی خود و ابراز انتظارات از طرف دیگر پدیده جدیدی نیست. شاید این بار تبلیغ خود را نشان می دهد ظاهری جدید دارد. اما در فضای مجازی این نوع پیام ها بسیار رایج است.

وی به بعد اجتماعی رفت و گفت: “برای ازدواج لازم است نمایندگی شود. در شهرهای کوچک و شهرها گروه هایی از افراد محلی همیشه نقش دارند. آنها خانواده ها و جوانان را می شناسند و با تشخیص اولیه می توانند فرصت مناسبی را برای شخص دیگر پیدا کنند. در مناطق جغرافیایی خاص یا حتی منظره خاصی از محل زندگی آنها ایجاد کنید.

تبلیغات کاغذی روی دیوارهای شهر امروز دیگر دلتنگی گذشته نیست. هنگامی که ابزارهای دیجیتال دیگر مسئول نیستند برخی دیوار را می گیرند.

*تولید مثل سایر رسانه ها و شبکه های اجتماعی تأیید محتوای آن از ISNA نیست و صرفاً برای توجه مخاطب منتشر می شود.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا