جزئیات فراخوان طراحی کیت ارزیابی کیفیت مواد غذایی اعلام شد
یکصدوهشتادوهفتمین فراخوان پژوهشی با عنوان «کیت تشخیص مبتنی بر نانوذرات نقره و کربن داتهای سنتزشده با پروتئینهای گیاهی برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک شرکت دانشبنیان منتشر شد.
به گزارش یومیر، اطمینان از سلامت مواد غذایی، یکی از دغدغههای اصلی برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است. به منظور سنجش کیفیت مواد غذایی، پارامترهایی همچون تقلب، وجود افزودنیهای غیرمجاز و فساد ناشی از رشد باکتریها مورد ارزیابی قرار میگیرند. امروزه به طور عمده از روشهای وزنسنجی، حجمسنجی و دستگاهی برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی استفاده میشود که هزینه بالا یا زمان طولانی برای انجام ارزیابیها، پژوهشگران را بر آن داشته تا روشهایی جایگزین را ارائه دهند.
هدف این طرح پژوهشی، توسعه یک کیت تشخیص بر پایه آرایه حسگر از نوع رنگسنجی به جهت تشخیص ترکیبات فرار مواد غذایی پروتئینی گوشتی است. از گروه مجری انتظار میرود در گام اول، کتابخانهای از ترکیبات فرار ناشی از مواد غذایی مدنظر را تهیه کرده و بر اساس آن، آرایه حسگر بر پایه نانوذرات نقره و کربن داتهای سنتز شده را در قالب یک کیت قابل حمل ارائه دهد.
در گام دوم، گروه پژوهشی باید اپلیکیشنی را طراحی کند تا تغییرات رنگی آرایه حسگر را با کمک ابزار پردازش تصویر، تجزیه و تحلیل کرده و دادههای به دست آمده را با بهرهگیری از هوش مصنوعی با دادههای موجود در کتابخانه مقایسه و در نهایت، نتیجه کیفیتسنجی ماده غذایی را ارائه کند. کیت تشخیصی ارائهشده باید ارزان، کوچک، با قابلیت گزینشپذیری بالای ۹۵ درصد، دارای امکان اندازهگیری آنالیتها در بخار نمونه در حد ppb و سرعت پاسخ زیر ۱۰ دقیقه به فاکتورهای ذکر شده باشد.
شرکت در این فراخوان پژوهشی و ارائه پروپوزال در قالب انفرادی، گروهی، شرکتی و سازمانی مجاز است. پروپوزالی که بیشترین تناسب را با الزامهای این نیاز پژوهشی داشته باشد، انتخاب و به عنوان مجری به شرکت دانشبنیان معرفی خواهد شد.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، گروههای پژوهشی تا روز سهشنبه، ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ فرصت دارند پروپوزالهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال کنند.
انتهای پیام