تهران سال ۱۴۰۳ هم نشست کرد/ رشد بزرگترین پهنه فرونشستی ایران

تهران سال ۱۴۰۳ هم نشست کرد/ رشد بزرگترین پهنه فرونشستی ایران
اخبار آفتاب:

در سال 4 استان تهران کاهش قابل توجهی در بارش داشته است. میزان بارندگی در مقایسه با میانگین طولانی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و این روند نگران کننده تا ماه های تا تابستان ادامه دارد. کاهش خاص بارندگی در پاییز و زمستان به همراه افزایش دمای هوا عملاً منابع آب تهران را برجسته کرده است و پیش بینی ها حاکی از آن است که خشکسالی ادامه می یابد و منابع آب در تابستان در حال کاهش است.

براساس آماری که توسط شرکت آب منطقه ای تهران منتشر شده است میزان پنج ذخایر سد تهران در اواخر ماه آوریل در مقایسه با سال گذشته و برخی از سدها کمتر از 2 ٪ از ظرفیت آنها را پر کرده اند و میزان ورودی آب برای مخازن در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است که این یک زنگ جدی برای تابستان است.

در پاسخ به این وضعیت برنامه هایی برای آبرسانی تهران در دستور کار قرار دارد از جمله حفر 2 تا 5 چاه عمیق برای تأمین آب آشامیدنی پایتخت که صریحاً بر خلاف برخی از اعضای شورای اسلامی در تهران بوده است. آنها معتقدند که این عمل نه تنها یک راه حل پایدار است بلکه باعث وخیم شدن وضعیت منابع زیرزمینی می شود.

در کنار این پیشنهادهایی از قبیل انتقال آب از دریای خزر یا خلیج فارس به تهران نیز ارائه شده است که اگرچه منابع آب فوری عرضه از نظر امنیت زیست محیطی اقتصادی و دفاعی از انتقاد جدی و ابهام برخوردار است.

نکته نگران کننده تر این است که این سیاست ها هنگامی پیشنهاد شده است که تهران اکنون یکی از مهمترین مراکز خاک در کشور است در سطح آب زیرزمینی در دشت تهران به ویژه در بخش جنوبی و جنوب غربی استان به وضوح با افزایش عرضه مشیت همراه است و همچنان برداشت می کند. بود

اگرچه بحران آب در تهران نیاز به پاسخ های فوری دارد اما استراتژی های مقطعی مانند حفاری چاه های جدید یا انتقال آب نه تنها پایدار هستند بلکه می توانند بحران های ثانویه مانند مشیت تخریب منابع طبیعی و افزایش وابستگی به امکانات گران قیمت را تشدید کنند.

با تمرکز بر رهبری که مهمترین عامل در مدیریت منابع آب را فراهم می کند

در مورد تأثیر این حرکت دکتر علی بتلایی رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست دانمارک تاسنیم: “علاوه بر مسئله حفاری چاه های مقامات محترم مسئله انتقال آب از دریا نیز اعلام شده است.” بگذارید قبل از ورود به جزئیات مقدمه ای ارائه دهم. با توجه به مدیریت آب در کشور و به ویژه در کلانشهر تهران مدیریت منابع آب همواره بیشتر روی “مدیریت تأمین” از “مدیریت مصرف” متمرکز شده است این دو کلمه بسیار مهم و استراتژیک هستند و سیاست های آب ما را تعیین می کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال هنگامی که سد Karaj ساخته شد مردم تهران در سطح محدودی قرار داشتند اما با افزایش جمعیت و کمبود منابع آب سد لامپ ساخته شد. پس از ورود سد لامپ به مدار جمعیت افزایش یافت و همان چرخه ادامه یافت. برای تأمین آب بیشتر LAR و Mamloo ساخته شد و سپس پروژه انتقال آب از سد Taleghan انجام شد اما دور شیطانی ادامه یافت اما هنوز هم به طور کامل نتوانست نیازها را برآورده کنیم بنابراین ما به خوبی از سر گرفتیم و از منابع آب زیرزمینی در تهران خارج شدیم.

مشاور رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست گفت: متأسفانه به دلیل این اقدامات سطح آب زیرزمینی در تهران به ویژه جنوب تهران و بزرگترین منطقه نتیجه این کشور از جنوب غربی تهر تا سپس در جنوب استان آبرز به هاشتگر و سپس به قازین دشت سقوط کرد.

افزایش نرخ نتیجه تهران در مقایسه با سال گذشته

وی افزود: قبل از ساخت این 2 تا 5 چاه که شما ذکر کردید چندین چاه برای تأمین آب وجود داشت. پس از این اقدامات با وجود این واقعیت که روند تأمین در تهران تقریباً بود. 2 سانتی متر ثابت متأسفانه میزان ارائه شده دوباره امسال و در پایان سال افزایش یافته است. در منطقه دادآباد و محیط اطراف آن این تعداد بسیار بیشتر شده است.

بیت اللهی گفت: متأسفانه در روند استخراج منابع آب زیرزمینی به دلیل کمبود منابع آب آشامیدنی که به نظر می رسد بیشترین انتظار آب را برای تصفیه وجود دارد بین 2 تا 3 چاه جدید حفر می شود اما یکی از بزرگترین تأثیرات است.

خطرات زیرساخت سرمایه

وی گفت: زیرساخت های حیاتی مانند پالایشگاه ها مخازن سوخت لوله های گازی خطوط فشار مطبوعاتی بالا و بسیاری از مراکز صنعتی دیگر دقیقاً در همان مناطق قرار دارند و این مناطق همگی در معرض خطر هستند.

وی گفت: “به جای تلاش برای کاهش نرخ عرضه متأسفانه ما واجد شرایط هستیم و با اتخاذ چنین تصمیماتی این روند را تشدید می کنیم.” ادامه این مسیر تأثیرات جبران ناپذیری بر زیرساخت های موجود و زیرساخت ها خواهد داشت.

رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست دانمارک گفت: “ما به یک رویکرد مدیریت مصرف آب” نیاز داریم نه “مدیریت آبرسانی”

بیتولایی تأکید کرد: مشکل فقط تأمین آب آشامیدنی یا آب برای حمام و سلامتی نیست هنگامی که چنین جمعیتی متمرکز شده و از نظر صنعتی در یک منطقه جغرافیایی بسیار محدود تأسیس می شوند باید نیازهای غذایی آنها نیز برآورده شود. نیاز به انواع سبزیجات میوه ها محصولات کشاورزی محصولات دام و سایر صنایع غذایی که البته این نیازها را در اولویت اول در همان کشورهای اطراف منطقه حل و فصل ارائه می دهد و حمل کشاورزی یا مواد غذایی از هزار کیلومتری تا تهران از نظر مالی منطقی نیست. از آنجا که هزینه های حمل و نقل بسیار زیاد خواهد بود به گونه ای که سعی در تخصیص کشورها به کشاورزی دام و صنایع غذایی است.

“اما این به چه معنی است؟” به عنوان مثال به منظور تولید یک کیلو گوشت تقریباً. 6000 لیتر آب ؛ برای تولید یک کیلو میوه تقریباً. 1 تا 2 لیتر آب به طوری که این جمعیت انبوه باید در همان محیط قرار گیرد که علاوه بر نیاز مستقیم به آب آشامیدنی حمام کردن و آب بهداشتی نیازهای غذایی غیرمستقیم مانند تغذیه فشار بی سابقه ای بر منابع آب نیز وارد می کند.

چاه های جدید زندگی کنید پرتوی از پایداری تهران

رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست گفت: “این چرخه آبرسانی یک روش ناکارآمد و بسیار مضر برای مدیریت برای محیط زیست و توسعه پایدار است.” هنگامی که اعلام شد علاوه بر حفاری چاه های عمیق باید با استفاده از آب شیرین کن از آب گلف فارسی به تهران منتقل شود که همه آنها علائم توسعه ناپایدار هستند. در این پیشرفت جایی برای اصول دفاعی منفعل وجود ندارد.

“یک برج مسکونی را فقط دو یا سه روز بدون آب تصور کنید ؛ این یک وضعیت وحشتناک است. آب برخلاف برق یا گاز جایگزینی موقت ندارد آب اولین کد زندگی است با این تحولات ناپایدار ما حتی به امنیت ملی خودمان نیز آسیب می رسانیم.

توزیع جمعیت همگن ؛ راه حل

بیت الله گفت: “ما باید سعی کنیم تمرکز مردم کشور را توزیع کنیم.” در حال حاضر حدود 2 مرکز اصلی جمعیت در کشور وجود دارد. شامل تهران و محیط اطراف آن اصفهان مشهاد تبریز شیراز و چندین شهر دیگر این دو مرکز تقریباً دارند. 2 درصد از جمعیت کشور این جمعیت از کجا آمده اند؟ نتیجه مهاجرت از استان ها شهرهای کوچک و روستاها از یک سو شهرک های روستایی است و از سوی دیگر فشار بر جمعیت و منابع طبیعی به ویژه آبزی پروری در مناطقی مانند مشهاد اصفهان و تهران در حال افزایش است.

“ما امروز می بینیم که گسترده ترین و شدیدترین مشیت روی زمین دقیقاً در این مراکز متمرکز جمعیت رخ داده است ؛ در خوراسان رازوی در تهران در اصفهان در پدر در کرمان و جاهای دیگر با جمعیت متمرکز جلسه مزرعه به طور مستقیم با تمرکز جمعیت در این مناطق مرتبط است.

“رویکرد درست ایجاد یک برنامه ریزی عادلانه برای ایجاد معیشت جدید ایجاد جمعیت” مهاجرت معکوس “در کشور است ؛ تا زمانی که چنین فشاری به منابع آب تهران یا کلانشهرها مانند اصفهان و مشهاد اعمال نشود.

در پایان وی هشدار داد که در غیر این صورت این روند توسعه به سطح ناپایدار و شکننده خواهد رسید. در آن زمان مقامات فعلی دیگر به این پیامدها پاسخ نخواهند داد من شخصاً از تأثیرات مستقیم این سیاست های ناپایدار به ویژه در زمینه های مسکن و زیرساخت ها در تهران نگران هستم.

دکمه بازگشت به بالا