تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟
سرطان روده سرطان شایعی است به خصوص در میان افراد بالای ۶۵ سال. یکی از ریسک فاکتورهای مهم این سرطان رژیم غذایی است. اهمیت رژیم غذایی در رابطه به سرطان روده تنها محدود به یک عامل خطر نیست؛ بلکه در طول درمان و بعد از درمان هم انتخابهای تغذیهای اهمیت زیادی برای بیمار دارد
برای پیشگیری از سرطان روده چه غذاهایی نخوریم؟
این نکته را در ارتباط تغذیه و سرطان روده در نظر بگیرید که اعتقاد پزشکان بر این نیست که خوردن بعضی غذاها به طور مستقیم باعث ایجاد سرطان کولورکتال میشوند. برخی غذاها منجر به ایجاد التهاب در بدن میشوند که با خطر بالاتر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. باید بدانید که اجتناب از این غذاهای التهابی لزوما از ابتلا به سرطان کولورکتال جلوگیری نمیکند، اما خطر ابتلا به این سرطان را کاهش میدهد. برخی از این غذاها عبارتاند از:
گوشت قرمز
گوشتهای فرآوریشده
نان سفید
نوشیدنیهای قندی.
برای پیشگیری از سرطان روده چه غذاهایی بخوریم؟
هر چه وعده غذایی شما رنگارنگتر باشد، بهتر است و افراد باید روی مصرف طیفی از میوهها و سبزیجات با رنگهای مختلف در رژیم غذایی خود تمرکز کنند. آزمایشها نشان دادهاست که مصرف سیبزمینی بنفش به طور ویژه ممکن است از شما در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کند. به این دلیل که این سبزیجات ریشهدار حاوی ترکیباتی هستند که سطح برخی از پروتئینهای پیشالتهابی را در بدن کاهش میدهند و التهاب یکی از عوامل خطر سرطان روده بزرگ است.
اخیراً، محققان در بررسیها به این نتیجه رسیدند که رژیم مدیترانهای هم میتواند به جلوگیری از شروع سرطان کولورکتال کمک کند. در این رژیم افراد به جای گوشت قرمز، مقدار زیادی میوه، سبزیجات، آجیل و غلات کامل و همچنین ماهی و مرغ مصرف میکنند و الکل و نوشابههای غیرالکلی مصرف میکنند.