تروریست خوب؛ تروریست بد! – یومیر

تروریست خوب؛ تروریست بد! - ایسنا

سرمایه گذاری آمریکا بر جولانی و همکارانش مدت هاست که به عنوان یک سیاست کلان در اندیشکده سیاست خارجی آمریکا تعریف شده است و چرخش قدرت در کاخ سفید (از بایدن تا ترامپ) کوچکترین تأثیری بر پیشرفت این مداخله جویانه و مداخله جویانه ندارد. سیاست خطرناک

به گزارش یومیر حنیف غفاری امروز در رهبر وطن نوشت: دیدار مقامات آمریکایی با جولانی در سوریه مورد توجه بسیاری از تحلیلگران مسائل منطقه و نظام بین الملل قرار گرفته است. این دیدار قطعا نقطه شروع روابط جولانی و واشنگتن نبوده و تنها نقطه آشکاری در رابطه مستمر این دو است. در این معادله عملاً تفاوتی بین 2 حزب سنتی آمریکا (دموکرات ها و جمهوری خواهان) وجود ندارد. به عبارت دقیق تر سرمایه گذاری آمریکا بر جولانی و همکارانش مدت هاست به عنوان یک سیاست کلان در اندیشکده سیاست خارجی آمریکا تعریف می شود و چرخش قدرت در کاخ سفید (از بایدن به ترامپ) کوچک ترین تأثیری در آن ندارد. ترویج این سیاست خطرناک و مداخله جویانه.

1- لغو پاداش دستگیری جولانی!

روز جمعه 20/30 دسامبر دولت جوزف بایدن اعلام کرد که تصمیم دارد جایزه 10 میلیون دلاری تعیین شده برای دستگیری ابومحمد جولانی رهبر گروه تروریستی حیات تحریر الشام در سوریه را لغو کند. این اعلامیه پیش از دیدار باربارا لیف دیپلمات ارشد آمریکا در منطقه با احمد الشرع (ابومحمد جولانی) اعلام شد. جولانی مدعی است که با القاعده و داعش همسو نیست و دیگر به این دو گروه تروریستی تعلق ندارد. اما اعضای گروه جولانی و رابطه او با تروریست ها چنین ادعایی را زیر سوال می برند. از یک طرف جولانی دروغ نمی گفت! او به جای اینکه یک متغیر مرتبط با القاعده و داعش باشد متغیر مرتبط با کاخ سفید محسوب می شود. سیاست و حتی عملیات گروه های تروریستی در سوریه (از ادلب و ریف حلب گرفته تا حماه و دمشق) همه در دل این وابستگی متقابل تعریف می شوند. نباید فراموش کرد که همواره ارتباط مستقیم و غیرقابل انکاری بین تروریست (آمریکا) و وابستگان آن در سراسر جهان به ویژه در منطقه غرب آسیا و شبه قاره هند وجود دارد.

2- اولین حضور رسمی آمریکا در سوریه پس از اسد

این اولین حضور رسمی و به اصطلاح دیپلماتیک آمریکا در سوریه از زمان پایان حکومت بشار اسد است. اما چنین دیداری کاملاً رسمی و مبتنی بر نوعی تظاهر بود و هدف آن ارائه تصویری نادرست از رویارویی آمریکا با تحولات سوریه است. بر این اساس واشنگتن قصد دارد هم خود و هم جولانی را به عنوان بازیگران مستقل (و نه مستمر) در چنین نظامی به تصویر بکشد. نکته جالب و مضحک این است که تحریر الشام به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی در آمریکا شناخته می شود اما در سیاست عمومی آمریکا وابستگی مطلق و بیش از حد تحریرالشام به کاخ سفید پنتاگون و سنتکام غیرقابل انکار است. گام بعدی آمریکا لغو تحریم ها علیه تحریرالشام است.

3- تصویر آمریکا از جولانی

پاکسازی جولانی به یک بازی تاکتیکی آشکار توسط واشنگتن تبدیل شده است. رئیس هیئت موسوم به دیپلماسی آمریکایی در دمشق (که با جولانی دیدار کرد) در پست خود مدعی شد: «آقای الشرع متعهد به ترک تروریسم شده است و در نتیجه آمریکا دیگر پیشنهاد تعیین شده را نخواهد داد. قیمت ” ما در مورد نیاز حیاتی برای اطمینان از اینکه گروه های تروریستی نمی توانند تهدیدی در سوریه یا خارج از کشور از جمله برای ایالات متحده و شرکای ما در منطقه ایجاد کنند بحث کردیم. به او گفتم که پیگیر جایزه تعیین شده در برنامه «پاداش عدالت» نخواهیم بود.

چرخش سریع آمریکا از تروریست خواندن جولانی و حتی ملاقات رسمی و دیپلماتیک با او به وضوح نشان دهنده گواهینامه رانندگی است که واشنگتن برای تحریرالشام و رهبر آن (جولانی) تعریف کرده است و به همان نقشه ادامه می دهد. ارتباط بیرونی نگرانی های آمریکا در حالی صورت می گیرد که واشنگتن بر اساس شواهد متقن عامل اصلی بحران در سوریه به شمار می رود. یک بحران زا قطعا نمی تواند نسبت به بحرانی که خودش ایجاد کرده ابراز نگرانی کند! قانونی که به ویژه در مورد واشنگتن صدق می کند. به عبارت دیگر تسلط گروه های تروریستی در سوریه نتیجه حمایت مستمر آمریکا و شرکای غربی/عربی آن از گروه های تکفیری در سوریه است. بنابراین واشنگتن به عنوان عامل اصلی بحران صلاحیت صحبت درباره این بحران را ندارد. نکته مهم دیگری که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد به استراتژی تعریف شده و مستند کاخ سفید در سوریه است. واشنگتن به طور کلی با تضعیف گروه های تروریستی تکفیری مخالف است. به بیان دقیق تر هر چیزی که منجر به تضعیف تروریست های تکفیری و نابودی آنها شود مستقیماً مورد حمله کاخ سفید قرار می گیرد و هیاهوی تبلیغاتی رسانه ای در اطراف آن ایجاد می شود.

این همان حفاظت نامرئی اما ملموسی است که آمریکا در اطراف جولانی و مهره های آن ایجاد کرده است و بر گسترش ابعاد و عمق آن تأکید دارد. آمریکا آزادی واقعی سوریه و تحقق استقلال آن را مترادف با تضعیف استخوان های خود می داند. بنابراین قصد دارد به هر طریق ممکن این روند را متوقف کند.

نکته بعدی در این زمینه به رویکرد آمریکا در مذاکرات درباره سوریه اشاره دارد. در سال های اخیر به ویژه در ماه های منتهی به تحولات کنونی سوریه آمریکا تجهیزات نظامی گسترده ای را از طریق مرزهای ترکیه برای گروه های تروریستی ارسال کرده است. علاوه بر این اصرار واشنگتن بر حفظ تحریر الشام در سوریه – که با میانجیگری ترکیه در مذاکرات سال های اخیر از دهان اردوغان صورت گرفت – در همین چارچوب قابل ارزیابی است. در واقع آمریکا تحولات سوریه و منطقه را در صورتی مساعد می داند که نتیجه آنها به تروریسم نیابتی مورد نظر واشنگتن منجر شود. حفظ و گسترش دامنه بحران انسانی در سوریه خواسته اصلی آمریکا در این مقطع زمانی است. از دیدگاه مقامات آمریکایی واضح است که هر چه بحران سوریه بیشتر شود قدرت مداخله کاخ سفید در امور غرب آسیا بیشتر خواهد شد.

* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا