تخصیص ناعادلانه بودجه های فرهنگی به دانشگاه ها

یومیر/هامدان معاون رئیس جمهور فنی و تجارت Hamedan در دانشگاه فرهنگی و حرفه ای گفت: “برای اصلاح وضعیت فرهنگی دانشگاه ها باید توجه ویژه ای به موضوعات کلیدی شود.”
محمد غصمی در جلسه در آسیب شناسی فعالیتهای فرهنگی استان حدمان که در سالن جلسات جهاد دانشگاه حدمان برگزار شد که به نگرانی های جدی در زمینه فرهنگی دانشگاه های همادان و لزوم توجه به مسائل فرهنگی توزیع بودجه و بهبود نگرش برای بهبود وضعیت فرهنگی آنها اشاره دارد. صدمات ذهنی اقتصادی و اجتماعی زیادی وجود دارد.
وی افزود: “عدم آگاهی از مدیران دانشگاه در مورد مسائل فرهنگی چالش دیگری است زیرا مدیران دانشگاه بیشتر روی مسائل آموزشی متمرکز شده و به عنوان یکی از اولویت های پایین به فرهنگ نگاه می کنند.”
قاسمی همچنین عدم وجود اطلس جامع فرهنگی را به عنوان یک مشکل دیگر توصیف کرد و گفت که عدم وجود یک نقشه راه فرهنگی جامع در کشور و استان منجر به سردرگمی و هدر رفتن منابع اقتصادی و انسانی شده است.
قامی به دلیل نزدیکی به قدرت از تخصیص غیر منطقی بودجه های فرهنگی به دانشگاه ها انتقاد کرد و گفت که چنین تبعیضی باعث نارضایتی و بی اعتمادی در بین دانشجویان می شود.
وی افزود: “عدم مشارکت در مسائل فرهنگی نیز یکی از چالش های پیش روی دانشگاه است.
معاون فرهنگی در دانشگاه فنی و حرفه ای حمدان ابراز نگرانی از افزایش مواد مخدر و مصرف سیگار در بین دانشجویان به ویژه در بین دختران گفت: “این سؤال نیاز جدی به توجه و اقدامات اصلاحی دارد.”
قاسمی با اشاره به آمار نگران کننده خودکشی و شرایط ناهموار گفت: “این مسائل منعکس کننده بحران های جدی در سلامت روانی و اخلاقی دانش آموزان است و خواستار پاسخ جدی تر از سوی مقامات است.”
وی تأکید کرد که برای بهبود وضعیت فرهنگی دانشگاه ها ما برای فعالیت های فرهنگی و ارائه راه حل های عملی نیاز به آسیب شناسی دقیق داریم وی تأکید کرد: نیاز به تخصیص بودجه کافی به منطقه فرهنگی بدون بودجه بسیار مهم است برنامه های فرهنگی مؤثر نیاز ندارند.
این مقام رسمی گفت: “استفاده از فناوری در برنامه های فرهنگی دانش آموزان را به این برنامه ها ترغیب می کند گفت:” دانش آموزان از برنامه های مکرر و سنتی خسته شده اند و باید از روش های جدید مانند سایبر و هوش مصنوعی در فعالیت های فرهنگی استفاده شود. “
قامی بر لزوم تقویت سازمان های دانشجویی تأکید کرد و گفت که سازمان ها می توانند نقش مهمی در افزایش مشارکت دانش آموزان در فعالیت های فرهنگی ایفا کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه فنی و تجاری استان هانان بر لزوم تقویت خدمات مشاوره و افزایش ظرفیت های مشاوره در دانشگاه ها تأکید کرد و گفت: دانشجویان به مشاوره روانشناختی و اجتماعی بیشتری احتیاج دارند.
وی اظهار داشت که برنامه های کارگاه و اردوگاه های فرهنگی باید به جای سخنرانی های مکرر در دانشگاه ها برگزار شود زیرا این دوره ها مؤثرتر هستند.
قاسمی از عدم تعهد اساتید به فعالیتهای فرهنگی انتقاد کرد و گفت: “متأسفانه هنوز افرادی در سیستم آموزش این کشور وجود دارند که واقعاً نمی خواهند رشد کنند و این نگرش باید تغییر کند.
وی بر لزوم استفاده از متخصصان در حوزه فرهنگی تأکید کرد و افزود: “اگر در دانشگاه ها افرادی که در حوزه فرهنگی کار می کنند تخصص و رویکرد حرفه ای دارند مطمئناً می توانیم به سمت بهبود وضعیت فرهنگی حرکت کنیم.”
پایان پیام