تازه ترین اظهارات صالحی امیری درباره خانه آیت الله طالقانی، مترو حافظیه و تحریم سفر هوایی
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از آغاز مرمت بیت آیت الله طباطبایی و ثبت آن حداکثر در آبان ماه خبر داد و پس از تشکیل شوراهای فنی اعطای ادامه متروی شیراز از حافظیه تا هفته آینده را تعیین کرد. این وزارتخانه با اشاره به تحریم ها مسافران هوایی و سرگردان گفت: در حال گفت وگو با مقامات ارشد کشور در این خصوص هستیم.

به گزارش یومیر سیدرضا صالحی امیری در حاشیه اهدای 10 هزار سکه تاریخی به موزه آذربایجان در جمع خبرنگاران گفت: وضعیت ساخت مترو نزدیک حافظیه و معنای میراث فرهنگی را در این زمینه اعمال کنند وی پس از بازدید هیات پژوهشی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: هفته گذشته به شیراز رفتم و از نزدیک از پروژه ها بازدید کردم. استاندار و شهردار فارس رویکرد فرهنگی دارند و شهردار شیراز قبلاً رئیس میراث فرهنگی بوده است. در پروژه (مترو حافظیه) دستور توقف داده شد. هیاتی از کارشناسان پژوهشگاه به شیراز سفر کردند و هفته آینده نیز هیاتی از کارشناسان معاونت میراث فرهنگی به شیراز خواهند رفت.
وزیر میراث گردشگری و صنایع دستی افزود: توافق ما با شهردار و استاندار این است که پس از بررسی و کارشناسی نهایی و تشکیل کمیته فنی هر نتیجه ای از نظر کارشناسی گرفته شود همه مشمول آن شوند شهردار رسما پذیرفت. فعلاً تا نظر دو گروه کارشناسی مشخص نشود نباید قضاوت کنیم.
وی افزود: هفته آینده موضوع در شورای فنی مطرح می شود و نتیجه هر چه باشد در رسانه ها منتشر می شود.
صالحی امیری درباره بیت آیت الله طالقانی در خصوص مرمت اخیر کتابخانه و مرمت آنگفت: مسائل را از نزدیک بررسی کردیم و مدیرکل ما در تهران برای احیای آن با شهرداری هماهنگ شد. من خودم با آقا صحبت کردم. زاکانی شهردار تهران مرمت خانه در تهران آغاز شده است پس از آن خانه را به موزه تبدیل می کنیم و ثبت ملی آن حداکثر تا آبان ماه انجام می شود.
صالحی امیری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص چالش های گردشگری و تحریم های اخیر خطوط هوایی و مهاجرت مسافران ایرانیگفت: در خصوص گردشگری ایران باید سه محور مستقل با هم بررسی شود. طبق بررسی های بانک جهانی ایران از نظر جذابیت در رتبه هفتم جهان قرار دارد اما بر اساس بررسی های خودمان ایران را یکی از سه کشور جذاب برای گردشگران می دانیم. ما بیشترین ظرفیت جذب گردشگر را چه در حوزه دریایی چه در حوزه طبیعی و چه در حوزه فرهنگی داریم. ایران طبق برنامه هفتم به راحتی 15 میلیون گردشگر را جذب می کند.
وی ادامه داد: در بحث امنیتی یک جنبه ذهنی مربوط به تبلیغات منفی و دروغ رسانه های غربی است و یک جنبه عینی و طبیعی این است که در شرایط فعلی وقفه داریم اما از آن عبور خواهیم کرد و بسیاری از آنها گردشگران دوباره به ایران خواهند آمد در این گزینه باید روی زیرساخت ها کار کنیم.
صالحی امیری گفت: به منظور کاهش موانع و رفع تهدیدات در حال گفت و گو با مسئولان عالی رتبه کشور هستیم تا فضا برای حضور گردشگران فراهم شود.. ما معتقدیم امنیت ملی حرف اول را می زند و در این مورد مذاکره نمی کنیم. ملت ایران برای دفاع از حقوق خود مقاومت خواهد کرد و تاوان آن را خواهد داد.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی که به منظور افتتاح نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی به تبریز سفر کرده بود در پاسخ به سوالی درباره برنامه این وزارتخانه برای افزایش صادرات صنایع دستی به ویژه از طریق استان های مرزی گفت: 299 نوع صنایع دستی در ایران دست داریم. صنایع دستی نیاز به حمایت دارد و باید روی بازاریابی داخلی کار کنیم و ذائقه مردم را نسبت به صنایع دستی که نیاز به کار تبلیغاتی دارد تغییر دهیم. باید موانع صادرات صنایع دستی را برداریم و لازم است با وزارت حراست بانک مرکزی و سایر نهادهای ذیربط صحبت شود و به یک جمع بندی مشترک برسیم. در یک ماه گذشته سند جامع صنایع دستی ایران به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و طی روزهای آینده ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام