تابوی بارداری در عقد – یومیر
به تازگی ویدیویی از برنامه ای در شبکه دو شبکه دو به طور گسترده دیده شده که در آن مجری می گوید چه اشکالی دارد که یک دختر در زمان ازدواج باردار شود؟ این ویدیو با واکنش های زیادی روبرو شد.
به گزارش یومیر روزنامه خراسان به تحلیل این پرسش از نگاه یک روانشناس و مدرس دانشگاه پرداخته است:
موضوع حاملگی در دوران ازدواج یا نامزدی در فرهنگ ایرانی و اسلامی موضوعی حساس است که نیاز به بررسی چندگانه روانی خانوادگی اجتماعی و … دارد. جنبه ها چندی پیش ویدئویی از برنامه ای در شبکه دو پخش شد که در آن مجری گفت: یادتان هست در دوران کرونا دختر و پسر زیادی بدون برگزاری مراسم عروسی به خانه و زندگی خود رفتند؟ البته برخی از آنها تصمیم گرفتند بعداً یک مهمانی کوچک برای گرفتن عکس و فیلم یادگاری بگیرند. خیلی ها وقتی به آن مهمانی آمدند باردار شدند و مثل این بود که حالشان شیرین شده بود. ولی یه عده میگفتن وای هنوز ازدواج نکردن یا اینجوری میشه! اتفاق خیلی بدی می افتد مردم بشینند بشمارند ببینیم 9 ماه است که خانه شان رفته اند یا نه؟ اگر زن در دوران عقد از شوهر شرعی خود حامله شود به این معناست که هم عرف و هم شرع رعایت شده است. در ادامه نکاتی در این رابطه مطرح خواهد شد.
چرا نباید سخت باشد؟
حاملگی در دوران عقد ناشی از یک رابطه مشروع و در چارچوب ازدواج (ازدواج) بوده است بنابراین هیچ گونه نگرانی اخلاقی و شرعی وجود ندارد. در چنین شرایطی سخت گیری یا قضاوت عجولانه می تواند آسیب های روحی و خانوادگی را به همراه داشته باشد. ما به عنوان اعضای خانواده و اطرافیان زوج ها نباید چنین فضای سنگینی ایجاد کنیم و در عوض باید عاشقانه رفتار کنیم و حمایت کنیم.
اهمیت واکنش زوجین به بارداری در ازدواج
هنگامی که یک دختر و پسر در دوران ازدواج متوجه بارداری می شوند واکنش آنها به یکدیگر نقش اساسی در سلامت رابطه مدیریت شرایط و آینده زندگی مشترک آنها دارد. در این شرایط به جای واکنش های احساسی یا احساس گناه باید با درایت و مسئولیت پذیری عمل کرد. بهتر است پسر به طور کامل مسئولیت این بارداری را بپذیرد و نشان دهد که آماده است برای سلامتی همسر و فرزندش تلاش کند و با آرامش و درک به همسرش اطمینان دهد که در کنارش خواهد بود و هر دو از عهده این امر بر خواهند آمد. فاز با هم مراقب باشید که از سرزنش یا متهم کردن همسرتان به بی دقتی خودداری کنید. چنین رفتاری تنها باعث ایجاد تنش و کاهش اعتماد در رابطه می شود دختر به جای نگرانی یا احساس گناه باید به شوهرش اعتماد کند و بداند که این مشکل بخشی از زندگی مشترک است که نیاز به همدلی دارد. به جای سرزنش خود یا همسرتان یا احساس قربانی بودن در حل مشکل و برنامه ریزی همکاری کنید.
چند گام عملی برای مقابله با این شرایط
اما اگر خانمی در دوران ازدواج باردار شد برای مدیریت شرایط چه باید کرد تا مشکل تبدیل به بحران نشود؟
1. مشاوره با کارشناس: اولین قدم مراجعه به مشاور خانواده یا روانشناس برای مقابله با فشار روانی و تصمیم گیری بهتر است.
2. اطلاع از خانواده ها: خانواده ها را با احترام و آرامش در جریان قرار دهید تا حمایت های لازم را انجام دهید.
3. برنامه ریزی برای آینده: در مورد چگونگی ادامه زندگی زمان برگزاری مراسم عروسی و مسائل مربوط به فرزندپروری برنامه ریزی کنید.
4. برآوردن نیازهای پزشکی: بارداری نیاز به پیگیری منظم پزشکی برای حفظ سلامت مادر و جنین دارد.
5. اولویت دادن به سلامت جسمی و روانی: هم افراد و هم خانواده ها باید نگران سلامت مادر و جنین باشند. این شامل مراجعه به پزشک خوب غذا خوردن و کاهش استرس است. پسر باید در این مسیر پیرو باشد.
6. گفتگو در مورد آینده: در مورد زمان برگزاری مراسم عروسی نحوه اعلام بارداری به خانواده ها و برنامه ریزی برای تربیت فرزند صحبت کنید. این گفتگو باید در فضایی آرام و مثبت انجام شود.
یک نکته مهم
این اتفاق یکی از هزاران چالشی است که ممکن است یک زوج بعد از ازدواج با آن مواجه شوند. حل مسئله در این شرایط می تواند تمرینی برای رویارویی با شرایط سخت تر باشد. بنابراین بهتر است دختر و پسر با آرامش و احترام با یکدیگر رفتار کنند و حمایت عاطفی و روانی را در اولویت قرار دهند. این رویکرد نه تنها به حل مشکل کمک می کند بلکه پایه محکمی برای ادامه زندگی مشترک خواهد بود. در نظر بگیرید که چگونه پاسخ شما به چنین مشکلاتی پایه های زندگی زناشویی شما را تقویت یا متزلزل می کند.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام