بررسی عملکرد موسسه انستیتو پاستور ایران در دیوان محاسبات
جلسه ارزیابی عملکرد انستیتو پاستور ایران با حضور دادستان معاونان فنی و حسابرسی حسابرسان دیوان محاسبات کشور و مدیران انستیتو پاستور این نهاد نظارتی برگزار شد.
به گزارش یومیر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان تجدید نظر کشور داود محمدی دادستان این نهاد نظارتی وی در این نشست با بیان اینکه هدف از برگزاری این نشست ها شنیدن دغدغه ها برای رفع مشکلات است گفت: لازم است انستیتو پاستور برای پیشبرد طرح های درمانی و همچنین جلب کمک خیرین سرمایه گذاری خارجی جذب کند. امتحان کردن
دادستان دیوان محاسبات در ادامه تاکید کرد: انستیتو پاستور با سابقه طولانی در تولید واکسن و مبارزه با بیماری ها باید با نیازسنجی مناسب و در حد توان به عنوان یک بازیگر جدی در بازار بهداشت و درمان کشور و منطقه شناخته شود. رقابت سالم با بخش خصوصی باید برای ارتقای سلامت در کشور تلاش کند.
کیومرث داودی مسئول فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی دیوان محاسبات وی همچنین در این نشست با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران با سابقه 104 ساله به عنوان یکی از بهترین موسسات ارتقای سلامت بهداشت و پیشگیری از بیماری ها شناخته می شود گفت: بررسی های انجام شده توسط دیوان عالی کشور حسابرسان نشان می دهند که در تولید دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک علیرغم پیش بینی های لازم تاخیر چندین ساله در برنامه تولید آنها دیده می شود.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات کشور در ادامه تصریح کرد: عقب ماندگی کشور در شناسایی بیماری های جدید دستیابی به جدیدترین واکسن های روز دنیا و همچنین مشکلات فراوان در تولید و واردات واکسن های ضروری از جمله مواردی است که مسائلی که باید در اسرع وقت حل شوند.
محسن برزوزاده نماینده فنی و حسابرسی در امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسباتوی در این نشست با اشاره به اینکه برای ارزیابی بهتر عملکرد انستیتو پاستور باید به پنج مولفه حساب ها توجه شود تاکید کرد: موضوع تربیت نیروهای متخصص و استفاده از دانش انباشته در حوزه سلامت یکی از مهمترین مسائل است. باید با دقت برنامه ریزی شود.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات در امور اقتصادی با طرح این سوال که آیا ارزیابی نیازهای سلامت جامعه ایران تاکنون انجام شده است خاطرنشان کرد: در صورت بررسی مناسب امکان ارزیابی رقابتی. در عرصه بین الملل انجام نمی شود و همکاری با شرکت های دانش بنیان اجرا نمی شود و مراکز دانشگاهی مورد غفلت قرار می گیرند جامعه باید هزینه های گزاف خود را بپردازد.
در ادامه این جلسه رحیم سروری رئیس انستیتو پاستور ایرانوی با تشکر از دیوان محاسبات کشور برای برگزاری این نشست گفت: تولید 50 واکسن و کنترل 9 اپیدمی در کشور از افتخارات انستیتو پاستور ایران به عنوان دهمین موسسه زیر مجموعه شبکه جهانی پاستور است.
وی با بیان اینکه انستیتو پاستور برای اولین بار در تاریخ ایران موفق به صادرات واکسن به کشورهای دیگر شده است گفت: تولید سه واکسن “هاری انسانی” “سالک” و “حیوان نیوکاسل” در دستور کار قرار گرفته است. برای محققان انستیتو پاستور ایران.
سروری در پایان با اشاره به اینکه تنها در مواقع اضطراری باید با انتقال فناوری از خارج موافقت کرد تصریح کرد: میانگین زمان تولید واکسن در دنیا بین 8 تا 10 سال تخمین زده می شود و این در حالی است که میانگین طول عمر رهبران انستیتو پاستور ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر از 3 سال می گذرد. اما آیا می توان برنامه ریزی بلندمدتی برای تولید واکسن داشت؟
مواردی از قبیل عدم استفاده از سود ناشی از واریز اعتبارات تولید واکسن پنوموکوک و روتاویروس عدم رعایت بند «ح» تبصره 19 قانون بودجه 1402 در خصوص واریز کلیه حسابها به بانک مرکزی و پرداخت. تسهیلات به کارکنان سازمانی و غیر سازمانی. گزارش دیوان محاسبات مربوط به عملکرد انستیتو پاستور ایران بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام