برای جلوگیری از تعارض منافع انسان و حیات وحش چه باید کرد؟

تخریب زیستگاه ها جداسازی آنها تغییر کاربری اراضی شکار غیرمجاز شیوع بیماری های مختلف تغییر الگوی دما و بارندگی تضاد منافع انسان و محیط زیست و تغییرات آب و هوایی از جمله عواملی هستند که باعث تضاد منافع انسان و محیط زیست شده اند. و این رویداد باعث آسیب یا از بین رفتن گونه های جانوری وحشی شده است.

برای جلوگیری از تضاد بین منافع انسان و حیات وحش چه باید کرد؟

به گزارش یومیر روز سه شنبه (17 آبان) یک توله خرس در مسیر شاهرود – مجن در حوالی روستای تاش شاهرود بر اثر سانحه رانندگی جان باخت.

در سال های اخیر خرس های قهوه ای در بسیاری از موارد به دلیل تضاد بین منافع انسان و حیات وحش تلف شده اند. خرس های قهوه ای ایرانی از دودمان مادری کاملا مجزا از سایر خرس های قهوه ای دنیا هستند. این گونه جانوری در سراسر رشته کوه البرز تا ارسباران یافت می شود جمعیت خرس قهوه ای در سراسر رشته کوه زاگرس و جمعیت بسیار کمی در بخشی از استان فارس و منطقه بسیار محدودی در جنوب غربی استان یزد سه زیرشاخه این گونه هستند. گونه های موجود در کشور

در سطح جهانی خرس قهوه ای به عنوان یک گونه نمونه در تحقیقات مرتبط با پیامدهای تغییرات آب و هوایی و نوسانات بر تنوع زیستی شناخته می شود. در خاورمیانه مانند سراسر جهان خرس های قهوه ای بیشتر محدوده جغرافیایی خود را از دست داده اند و به جمعیت های کوچک و منزوی در ایران ترکیه و عراق محدود شده و در خطر انقراض قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

مرگ یک خرس قهوه ای بر اثر تصادف جاده ای در شاهرود

تغییرات آب و هوایی چه آسیبی به حیات وحش شهری وارد می کند؟

تهیه نقشه ژنتیکی خرس قهوه ای در کشور

چه عواملی باعث تضاد بین منافع انسان و حیات وحش می شود؟

تضاد منافع انسان و محیط زیست باعث شده تا به طور ناگهانی گونه هایی مانند خرس قهوه ای در مقابل چشمان شهروندان این شهر ظاهر شوند. این درگیری بدون شک برای انسان و حتی بیشتر برای موجودات زنده ای که توانایی مقابله با این پدیده را ندارند خطرناک است.

تخریب زیستگاه ها جداسازی آنها تغییر کاربری اراضی شکار غیرمجاز و شیوع بیماری های مختلف از جمله عواملی است که گونه های وحشی را به محیط زندگی انسان نزدیک می کند. چنین عواملی در سال های اخیر باعث شده تا حیات برخی از گونه های جانوری بارها در معرض تهدید قرار گیرد.

با تغییر دما و الگوهای بارندگی زیستگاه های طبیعی ممکن است تغییر کرده یا از بین بروند. این تخریب در شهرها باعث تغییر در پراکنش گونه های وحشی می شود. گونه های وحشی ممکن است به دلیل تغییرات آب و هوایی از کمبود منابع غذایی آب و زیستگاه های مناسب رنج ببرند که ممکن است آنها را به شهر بکشاند.

حیات وحش این کشور به ویژه یوزپلنگ آسیایی و خرس قهوه ای از مهم ترین گونه هایی هستند که به دلیل تضاد منافع با انسان ها می توانند از بین بروند.

اردیبهشت ماه گذشته نیز یک خرس قهوه ای در روستای کنازق شهرستان نمین استان اردبیل بر اثر رفتار غیرعادی مردم محلی جان باخت. خرس قهوه ای گونه ای است که در حضور شرایط تحریک آمیز واکنش خود را نشان می دهد اما در شرایط عادی علاقه ای به ایجاد خطر برای زندگی انسان ندارد.

همین ماه چند کیلومتر دورتر و در استانی ساحلی پوشیده از پوشش گیاهی و زیستگاه گونه های جانوری است. یک قلاده پلنگ در قائم شهر مشاهده شد و جان باخت. عده ای در قائم شهر علاوه بر نبود امکانات کافی مانند شوکر به متشنج شدن فضای اطراف این گونه نیز کمک کردند. در حالی که با اعلام نیروی انتظامی مردم باید از محل حضور این گونه پراکنده می شدند اما این اتفاق رخ نداد تا اینکه این پلنگ خونسردی خود را از دست داد و به چند نفر حمله کرد و در نهایت با شلیک گلوله کشته شد.

بیشتر بخوانید:

شهرنشینی حیات وحش

هیچ کار مستندی برای کاهش تعارض انسان و حیات وحش انجام نشده است

اشکان اشریون – عضو کمیته کارشناسان خرس قهوه ای اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت – وی با بیان اینکه می توان از درگیری انسان و خرس جلوگیری کرد به یومیر می گوید: عشایر با طبیعت در ارتباط هستند و بخشی از خطرات زندگی عشایری خطر برخورد با حیوانات است. از قبل می دانیم که رفتار تغذیه خرس ها از اواخر تابستان و اوایل پاییز به شدت افزایش می یابد و اگر در طبیعت غذایی برای خوردن پیدا نکردند به باغ ها و مزارع کندوها و غیره می روند. بنابراین از این پس می توان برای کاهش این درگیری تدابیری اندیشید اما در صورت عدم توجه به این موضوع احتمال درگیری افزایش می یابد.

برای جلوگیری از تضاد بین منافع انسان و حیات وحش چه باید کرد؟

برای جلوگیری از تضاد بین منافع انسان و حیات وحش چه باید کرد؟

وی تاکید می کند: باید بر آموزش جامعه محلی تاکید زیادی شود چرا که ما در حفظ حیات وحش بحث اول را آموزش می دانیم چرا که جامعه محلی هر روز با طبیعت و حیات وحش در ارتباط است اما متاسفانه اینگونه نبوده است. . به اندازه کافی درمان شود. ما آموزش های عمومی را با کمک سازمان هایی مانند سازمان ملل متحد و آژانس محیط زیست ارائه کرده ایم اما هیچ روند منسجمی وجود نداشته است که مردم نسل به نسل رفتار صحیح در طبیعت را بیاموزند.

اشاریون در پاسخ به این سوال که در مورد حیات وحش چه باید کرد؟ وی توضیح می دهد: از هیچ حیوان وحشی مانند خرس فرار نکنید زیرا فرار حیوان را به شکار تشویق می کند. ثابت بایستید اما به چشمان حیوان خیره نشوید زیرا تماس چشمی را تهدید و اجبار می داند. در صورت امکان بازوهای خود را باز کنید و خود را بزرگتر و قوی تر نشان دهید. این کار همان تکنیکی است که حیوانات هنگام مواجهه با یکدیگر از آن استفاده می کنند.

به گزارش یومیر سازمان محیط زیست توصیه می کند در صورت مواجهه با حیات وحش ورودی به مناطق شهری و روستایی از جمع آوری عکس برداری و فیلم برداری خودداری و بلافاصله با شماره های 110 (مرکز فوریت های پلیسی) 125 (آتش نشانی) و 1540 (سامانه گزارش) تماس حاصل شود. محیط) که باید با آنها تماس گرفت.

انتهای پیام

Back to top button