برای تقویت قدرت ملی کدام سناریو بهترین است؟
یک کارشناس مسائل راهبردی گفت: مردم ایران و افکار عمومی زمانی می توانند قدرت ملی را به عنوان یک ارزش ضروری تقویت کنند که در مورد فرصت ها و تهدیدها در جامعه نظر بدهیم.
به گزارش یومیر عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تالیف تاریخ ایران در گفت وگو با «اطلاعات آنلاین» اظهار کرد: یکی از الزامات تقویت قدرت ملی درک همگانی از تهدیدات است. درک جهانی از تهدید کلی. از این رو ملت های جهان جدای از دولت ها معتقدند پدیده نژادپرستی که متأسفانه در فلسطین اشغالی رواج یافته است تهدیدی برای امنیت و آرامش کل جهان است. ما طبیعتا باید این تفاهم را در کشور گسترش و تقویت کنیم.
این تحلیلگر اصولگرای سیاسی گفت: برخی به اشتباه فکر می کنند اگر با اسرائیل کاری نداشته باشیم با ما کاری ندارند. اگرچه معلوم است اما حقیقت اینگونه نیست و نژادپرستی مشکل دارد و طرز تفکری تهاجمی و نه ایستا است. در واقع نژادپرستی به دنبال تسلط بر دیگران است تا آنها را پست تر جلوه دهد. پس باید در این زمینه درک مشترکی داشته باشیم که نژادپرستی تهدیدی برای همه ملت هاست. چرا دانشجویان آمریکایی به اسرائیل اعتراض می کنند؟ زیرا آنها به این تشخیص رسیده اند که نژادپرستی حتی برای آنها تهدیدی جدی است. این بدان معناست که پیشگیری از نژادپرستی در آمریکا نیز بر امنیت و اقتصاد متمرکز شده است. یک تحلیلگر اسرائیلی می گوید هزینه انتقاد در اسرائیل بسیار کمتر از ایالات متحده است. این بدان معناست که حتی دموکراسی آمریکا نیز متاثر از نژادپرستی است و در نتیجه مردم آمریکا حق اظهار نظر منفی در مورد رژیم صهیونیستی را ندارند.
وی افزود: مردم و افکار عمومی ایران زمانی می توانند قدرت ملی را به عنوان یک ارزش ضروری تقویت کنند که در مورد فرصت ها و تهدیدها در جامعه نظر مشترک داشته باشیم تا بدانیم به جای تقویت و تهدید فرصت چیست و تهدید چیست. باید مرطوب و مهار شود. به نظر من این یک راه مهم برای همه دست اندرکاران امور فرهنگی است تا تلاش کنند ملت ما را در مقابله با تهدیدات با سایر ملت ها برابری کند. مثل دوران دفاع مقدس که بیشتر به جبهه رفتند و آنهایی که نرفتند حداقل حمایت کردند. البته عده ای از رفاه طلبان و عیاشی ها اهمیتی نمی دادند. لذا در لحظه حساس نگاه واحدی برای مقابله با متجاوز شکل گرفت که نتیجه آن تجلی قدرت ملی بود. بنابراین قدرت ملی باید مانع شناختی داشته باشد.
به گفته وی رسانه ها وظیفه دارند کسانی را که از صهیونیسم دفاع می کنند چه بدون اطلاع و چه با هدف ایجاد جهل روشن کنند تا جامعه بفهمد که اگر نژادپرستان مورد حمله قرار می گیرند هرگز اینطور نیست. اگر نگیرید به ملت ها کاری ندارند.
این فعال سیاسی ادامه داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1354 چهار سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با صدور قطعنامه ای صهیونیسم را برابر نژادپرستی و تهدیدی بزرگ برای صلح و امنیت جامعه جهانی اعلام کرد. خب! این قبل از استقرار جمهوری اسلامی است روشن است قبل از نظام اسلامی در ایران همه ملت ها به این نتیجه رسیده بودند که اسرائیل مصداق بارز نژادپرستی است. اما پس از سقوط نژادپرستی در آفریقای جنوبی آمریکا و انگلیس تلاش کردند تا هزینه مبارزه و مقابله با نژادپرستی در اسرائیل را افزایش دهند. از این رو قوانینی وضع کردند تا نقد را گران کنند و به منتقدان برچسب مبارزه و مبارزه با ادیان زدند.
انتهای پیام