بازخوانی جنایت های دیکتاتور – یومیر

بازخوانی جنایت‌های دیکتاتور - ایسنا

صدام دیکتاتور سابق عراق با حمایت همه جانبه و مستقیم ده ها کشور در طول 8 سال جنگ اجباری جنایات بی شماری را علیه ملت ایران مرتکب شد.

به گزارش یومیر به نقل از میزان صدام دیکتاتور سابق عراق در 9 آذر 1385 به دار آویخته شد.

نام دیکتاتور سابق عراق یادآور جنایات وحشیانه رژیم بعث در دوران جنگ تحمیلی علیه ملت ایران است.

رژیم بعث عراق به رهبری صدام در هشت سال جنگ تحمیلی با حمایت همه جانبه ده ها کشور غربی جنایات وحشیانه ای را علیه ملت ایران انجام داد.

بسیاری از جنایات رژیم صدام در دوران جنگ تحمیلی افشا شده است اما برخی از ابعاد این جنایات کمتر شنیده شده است.

ارتش رژیم بعث در طول جنگ تحمیلی بارها شهرهایی را که در تیررس موشک های این رژیم بود بمباران کرد و زیرساخت های مختلف حیاتی از مراکز درمانی گرفته تا مدارس هدف این حملات قرار گرفت.

بمباران شیمیایی شهرهای ایران و استفاده از سلاح های ممنوعه تنها بخشی از جنایات رژیم بعث عراق است.

فاجعه حملات شیمیایی رژیم صدام به شهرهای ایران

رژیم بعث عراق در طول 8 سال جنگ تحمیلی علیه ایران از سلاح شیمیایی در مناطق عملیاتی و شهرهای مرزی ایران و عراق استفاده زیادی کرد. حاج عمران زرده نصاردیره نصاردیره سفالی شاهمردیره باباجانی دودان و شیخ صلاح مریوان بانه و روستاهای اطراف پیرانشهر نودشه سردشت اشنویه سومار طلائیه جزایر مجنون و مناطق عملیاتی والفجر تا 29 13 مرداد 1362 عملیات والفجر 4 (27 آنلاین تا 30 آبان). 1362) عملیات رمضان (22 تیر تا 7 مرداد) 1361) و عملیات خیبر (3 تا 22 اسفند 1362) در ایران و حلبچه در کردستان عراق ام الرصاص بصره فاو حتی نجف و کربلا در عراق بودند. مناطق هدف بمباران شیمیایی رژیم بعث.

استفاده رژیم بعث عراق از تسلیحات شیمیایی در 8 سال جنگ تحمیلی به حدی بود که می توان اعلام کرد ایران پس از ژاپن دومین کشور آسیب دیده جهان از نظر قرار گرفتن در معرض سلاح های کشتار جمعی است.

سردشت شهری در استان آذربایجان غربی دارای تمدن اسرارآمیز 8000 ساله با طبیعتی بکر است که بخش مهمی از هویت ایران را تشکیل می دهد. این شهر در 16 تیر 1366 شاهد جنایتی بود که زخمی ماندگار بر جای گذاشت.

در همین راستا محسن پاکاین دیپلمات سابق ایران و تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با میزان به بررسی این موضوع پرداخت.

جنایات بی شمار صدام علیه ملت ها

پاک آیین با اشاره به اینکه صدام دیکتاتور سابق عراق جنایات زیادی را در حق مردم عراق ایران و کویت انجام داد گفت: وی مستقیماً غرب و به ویژه آمریکا را تحریک کرد و گسترده مالی تسلیحاتی اقتصادی و نظامی را تحریک کرد. پشتیبانی کنید. اروپایی ها و به ویژه آلمان و برخی کشورهای عربی در سال 1980 میلادی فرساینده ترین جنگ منطقه ای را علیه ایران به راه انداختند. (31 شهریور 1359).

این دیپلمات سابق در ایران تصریح کرد: صدام در جنگ تحمیلی جنایات هولناکی را در حق ملت ایران انجام داد و همزمان در داخل عراق نیز علیه مخالفان خود که اکثریت جمعیت کشور (شیعیان) را تشکیل می دادند جنایت کرد.

این کارشناس مسائل منطقه یادآور شد: حمله شیمیایی ارتش رژیم بعث به شهر حلبچه با دریافت این سلاح های ممنوعه از آلمان مصداق بارز نسل کشی بود و در 26 و 18 اسفند 1367 (اسفند 1366) به دستور صدام شهر کردنشین حلبچه با سلاح های شیمیایی بمباران شد و در نتیجه هزاران نفر از مردم بی گناه قتل عام شدند.

پاک عیین با اشاره به اینکه یکی از جنایات صدام حمله به کویت و اشغال این کشور بود گفت: ارتش بعث به دستور صدام کویت این کشور کوچک را در مدت کوتاهی و دیکتاتور سابق اشغال کرد. در عراق کویت به عنوان نوزدهمین استان آن کشور اعلام شد.

به گفته وی اما در سال 1991 ارتش بعث شکست خورد و کویت را ترک کرد و متعاقباً سازمان ملل متحد عراق را تحریم کرد که 13 سال به طول انجامید.

بازخوانی روند محاکمه صدام در دادگاه عراق

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: صدام و همدستانش اگرچه جنایات زیادی به ویژه در حق مردم ایران مرتکب شدند اما تنها به دلیل دست داشتن در کشتار کردها موسوم به انفال (در سال های 1987 و 1988) تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.

این دیپلمات سابق در ایران گفت: در 19 ژوئن 2006 (29 ژوئن 2006) دادستان دادگاه عالی جنایی عراق خواستار صدور حکم اعدام برای صدام برزان تکریتی و طاها یاسین رمضان در پرونده دجیل شد.

وی ادامه داد: در 21 آگوست 2006 دادگاه صدام به جرم کشتار کردها موسوم به دادگاه انفال آغاز شد. صدام در این جنایت ده ها هزار کرد را قتل عام کرد.

به گزارش پاک آیین در 5 نوامبر 2006 دادگاه عالی جنایی عراق سرانجام صدام و برزن تکریتی و عوض البندر را به اتهام قتل شیعیان در سال 1982 در منطقه دجیل به اعدام محکوم کرد.

وی ادامه داد: در 26 دسامبر همان سال (14 آذر 1384) دادگاه تجدیدنظر این حکم را تایید کرد و در 30 دسامبر دیکتاتور جنایتکار عراق در منطقه الخضراء بغداد به دار آویخته شد.

محاکمه صدام؛ محاکمه متحدان رژیم بعث عراق

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: محاکمه صدام در واقع محاکمه همه کشورهای حامی او به ویژه آمریکا انگلیس آلمان و فرانسه بود.

پاک آیین گفت: کشورهای غربی مدعی حمایت از حقوق بشر هستند اما سال ها در مقابل جنایات صدام و نقض حقوق بشر توسط صدام سکوت کردند و با تهیه سلاح ارتش رژیم بعث را به ادامه جنایت تشویق کردند.

* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا