اگر هنگام تماشای فیلم گریه می کنید ممکن است جوان مرگ شوید!
اگر هنگام تماشای فیلم گریه می کنید موقعیت های عادی را تهدیدآمیز می بینید یا از طرد شدن واهمه دارید ممکن است در معرض خطر بیشتری برای مرگ زودرس باشید.
این رفتار ها در افرادی که دارای ویژگی شخصیتی «نوروتیسم» یا روان رنجوری هستند دیده می شود و یک مطالعه جدید نشان داده که این ویژگی می تواند احتمال مرگ زودرس را تا ۱۰ درصد افزایش دهد.
نوروتیسم با احساسات منفی مثل ترس غم و تحریک پذیری ارتباط دارد و شامل جنبه های مختلفی مانند احساس تنهایی اضطراب و نوسانات خلقی است که به ذهن و بدن آسیب می رسانند.
دانشمندان تنهایی را به عنوان قوی ترین عامل پیش بینی کننده مرگ زودرس شناسایی کرده اند؛ چراکه این احساس می تواند به مشکلاتی مانند خودآزاری عمدی و بیماری های تنفسی و گوارشی منجر شود.
جنبه های دیگر نوروتیسم مانند نوسانات خلقی و احساس دلزدگی نیز با افزایش خطر مرگ مرتبط هستند.
به طور کلی تیم تحقیقاتی دریافته که این ارتباط در مردان قوی تر است و به ویژه در افراد زیر ۵۴ سال و کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند بیشتر دیده می شود.
یک تیم پژوهشی به سرپرستی دانشگاه ایالتی فلوریدا به تازگی داده های بانک زیستی بریتانیا را که شامل اطلاعات بیولوژیکی ژنتیکی سبک زندگی و سلامت حدود نیم میلیون نفر است تجزیه و تحلیل کرده است.
تقریباً ۵۰۰۰۰۰ نفر که اطلاعاتشان در این بانک ذخیره شده بود بین سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در یک ارزیابی شخصیتی شرکت کردند.
۱۷ سال بعد محققان بررسی کردند که آیا این افراد زنده مانده اند یا نه.
تیم تحقیقاتی از این داده ها همراه با امتیازات نوروتیسم شرکت کنندگان استفاده کرد تا بررسی کند که آیا این ویژگی شخصیتی با مرگ زودرس مرتبط است یا خیر.
در این ۱۷ سال حدود ۴۳۴۰۰ نفر از شرکت کنندگان درگذشتند که معادل ۸.۸ درصد از کل نمونه است.
میانگین سن مرگ ۷۰ سال بود و بیشتر مرگ ها به دلیل سرطان و پس از آن بیماری های عصبی تنفسی و گوارشی رخ داده بود.
افرادی که به علت مشکلات تنفسی یا گوارشی درگذشتند معمولاً در ارزیابی ها احساس دلزدگی را گزارش کرده بودند.
حدود ۰.۷ درصد از شرکت کنندگان معادل ۲۹۱ نفر خودآزاری عمدی داشتند.
این افراد از احساس گناه نوسانات خلقی و استرس مداوم شکایت داشتند.
با این حال همه کسانی که امتیازات نوروتیسم بالایی داشتند گفته بودند که احساس تنهایی دارند.
آنتونیو تراچیانو استاد دانشگاه ایالتی فلوریدا و نویسنده ارشد این مطالعه گفته است:
اینکه تنهایی تأثیر قوی تری نسبت به سایر جنبه های نوروتیسم دارد شگفت انگیز است.
نتایج ما نشان می دهند که افرادی که از تنهایی رنج می برند بیشتر در معرض مرگ زودرس قرار دارند تا کسانی که احساس اضطراب یا گناه می کنند.
این پژوهش که نتایج آن در ماه سپتامبر در مجله اختلالات عاطفی منتشر شده ما را به درک جدیدی از تأثیرات تنهایی بر سلامت و طول عمر رسانده است.
یک گزارش در سال ۲۰۲۳ نشان داد که حتی پیش از شیوع کرونا حدود نیمی از بزرگسالان در آمریکا احساسات تنهایی شدیدی را تجربه می کردند.
این گزارش هشدار داد که انزوای اجتماعی می تواند عواقب فیزیکی وخیمی داشته باشد از جمله افزایش ۲۹ درصدی خطر ابتلا به بیماری قلبی خطر ۳۲ درصدی سکته مغزی و خطر ۵۰ درصدی ابتلا به زوال عقل در سالمندان.
در واقع تنهایی می تواند خطر مرگ زودرس را به اندازه ای بالا ببرد که با کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز برابر باشد.
علاوه بر این تحقیقات قبلی نشان داده اند که نوروتیسم پیش بینی کننده ای قوی برای ابتلا به بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و همچنین سکته مغزی سندرم روده تحریک پذیر (IBD) و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) است.
مطالعه اخیر به منظور تکمیل پژوهش های قبلی انجام شده و شواهد جدیدی را ارائه داده که تأیید می کند نوروتیسم و تنهایی تأثیرات جدی و مخربی بر سلامت انسان دارند.