اولین ایرانی حاضر در المپیک که بود؟

میرزا ملکمخام خان در سال 6 سفیر ایران در لندن بود که فرزند داشت. مالکوم خان نمی دانست پسرش اولین ایرانی در المپیک است. فریدون فرزند میرزا در مکتب سن نظامیه پاریس تحصیل کرده بود و در زمان پاریس 5 ساله بود.
برخی می گویند اولین المپیک ایران به لندن برمی گردد اما ایران پنج سال پیش در المپیک نماینده ای در حصارها داشت. البته این حضور رسمی نبود اما به هر حال فریدون ملکمخام خان فرزند میرزا ملکمخام خان اولین ورزشکار ایرانی در تاریخ المپیک است.
میرزا ملکمخام خان در سال 6 سفیر ایران در لندن بود که فرزند داشت. فریدون در مدرسه پاریس سان سن تحصیل کرده بود و در زمان پاریس 5 ساله بود. نکته جالب این است که نام Fereidun در میان شاهزادگان که در المپیک شرکت کرده اند ثبت شده است. یک شاهزاده که البته شاهزاده نبود (کتاب “فکر آزادی و معرفی جنبش قانون اساسی در ایران”)
در سفرهای مظفر الدین شاه در خارج از ایران یک رویداد مهم برای پسر مالکوم خان اتفاق افتاد. در اولین سفر در فارانگ موضافار الدین شاه که در سال 5 بود ملکمخام خان الماس را به پادشاه قاجار داد تا عنوان شاهزاده را برای پسرش بگیرد. به همین دلیل نام شانه مرد Fereydoon در لیست شاهزادگان که در المپیک شرکت کرده اند در واقع ایران شاه وی را از خانواده سلطنتی معرفی کرده است.
موزافر الدین شاه که مشتاق شرکت در جامعه بین المللی بود همچنین نماینده ای را به المپیک فرستاد. فرزند میرزا ملکمخام خان در المپیک پاریس ظاهر شد. در آن زمان میرزا ملکمخام خان ظاهراً سفیر ایران در ایتالیا و همراه با سفرهای خارجی مظفر الدین شاه بود. ظاهراً این رابطه در حضور وی در المپیک بی اثر نبود.
در المپیک فریدون نیز از دور مقدماتی صعود کرد و سپس برداشته شد. مالکوم خان در منطقه سلاح شرکت کرد و عملکرد ضعیفی را انجام نداد. او جزو 5 شرکت کننده برتر بود.
علاوه بر ورزش فریدون ملک نیز در سیاست فعال بود. هشت سال بعد پس از مرگ پدرش و حمله محمد علی شاه به پارلمان المپیک به مردان مشروطه ایران که به اروپا پناه آورده بودند کمک کرد. وی در نامه ای که در The English Times منتشر شد از جهان خواست تا از آزادی ایران حمایت کند.
در طول جنگ جهانی اول فریدون ملکمخام خان مقاله ای را علیه بی طرفی ایران به دلیل عنوان شاهزاده خانم نوشت. سرنوشت گفته شده توسط فریدون ملکمخام خان این است که او تا آخر عمر در پاریس بوده است.
*بازتولید سایر محتوای رسانه ای در ISNA تأیید محتوای آن نیست و فقط برای توجه مخاطب است.
پایان پیام