انتقاد عضو شورای شهر از مرمت نشدن خانه های میراثی وثوق الدوله، آیت الله طالقانی و فروغ

انتقاد عضو شورای شهر از مرمت نشدن خانه‌های میراثی وثوق‌الدوله، آیت الله طالقانی و فروغ

یکی از اعضای شورای اسلامی تهران با اشاره به وجود بیش از 5 اثر واجد شرایط در پایتخت شکایت کرد که بخش اعظم این آثار را در لیست ملی بناهای ملی ثبت نام نکند و گفت: “این سوال مستلزم اقدام فوری و مؤثر از وزارت میراث فرهنگی است.”

به گفته اینا هنگامی که او قبل از دستور خود صحبت کرد احمد آلاوی ابراز نگرانی در مورد وضعیت بناهای تاریخی در تهران کرد و گفت: “ما در شهری زندگی می کنیم که بیش از 5 ساختمان میراث و ارزشمند شناسایی شده اند اما کمتر از 5 نفر توسط وزارت میراث فرهنگی در لیست ملی ارثی ثبت شده اند و این تفاوت عددی یک زنگ خطر جدی است”.

وی افزود: ما تا آن زمان از ثبت نام آثار دور هستیم یعنی اگر به تأخیر بیفتیم با حفظ هویت تاریخی شهر به طور برگشت ناپذیر عقب خواهیم ماند و افزودیم: “البته روند ثبت نام آثار یک روند دشوار و زمان است اما این نباید از مسئولیت ما غفلت کند.” ما موظفیم با مسئولیت پذیری برای دارایی های تاریخی تهران عمل کنیم.

رهبر کمیته میراث گردشگری و فرهنگی در شورای تهران همچنان به ظرفیت فرهنگی پایتخت در موزه ها اشاره کرد: در تهران حدود 5 موزه عمومی و عمومی و تقریباً 5 موزه و موزه تحت مدیریت شهری داریم. اما متأسفانه مدیریت این مجموعه ها به ویژه آنچه تحت نظارت شهرداری است متناسب با نیاز به وقت آزاد شهروندان نیست.

“ما می بینیم که بسیاری از موزه ها و خانه ها در 16 سالگی بسته شده اند ؛ اگرچه این زمان خاص است اما خانواده ها این فرصت را دارند که شرکت کنند. این روند نه تنها بهره وری فضای فرهنگی بلکه سرمایه گذاری های ناکارآمد را کاهش می دهد.

رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران گفت: “این وضعیت در اکثر خانه های مدیریت شهری دیده می شود و برای سیستم فرهنگی ما یک زنگ خطر جدی است.”

نیاز به سرعت بخشیدن به بررسی و تأیید ساختار گردشگری در تهران

Alavi همچنین خواستار تسریع در بررسی و تصویب ساختار گردشگری در شهرداری تهران شد و گفت: “ما امیدواریم که چهارمین برنامه توسعه شهری مربوط به ایجاد یک ساختار گردشگری در تهران در اسرع وقت تصویب شود تا بتواند سازمان یکپارچه تری را ببیند و نظارت بر فرهنگ شهری و گردشگری بیاید.”

انتقاد از عدم اجرای دستور العمل برای احیای ماده تاریخی در تهران

در بخش دیگری از اظهارات وی رئیس شورای گردشگری و میراث فرهنگی از شورا تأکید کرد که این دستورالعمل ها هنوز در بسیاری از زمینه های شهرداری وجود نداشته است در حالی که ما وارد سال 2 شده ایم.

دستور العمل احیای بافت تاریخی هنوز در بدن شهرداری نهادینه نشده است

آلاوی خاطرنشان کرد: در برخی موارد حتی مشاهده می شود که پرونده ساختمانهای ارزشمند به کمیسیون ماده 7 ارسال می شود. در حالی که کمیسیون اغلب منجر به صدور احکام تخریب می شود. چه چیزی برای یک بنای تاریخی یک بنای تاریخی باقی مانده است؟ با این وجود برخی از دوستان در بدن اداره شهری نمی دانند که عملیات مجاز یک بنای تاریخی می تواند به عنوان منبع درآمد در دفتر درآمد شهرداری ثبت شود. اما به جای انجام این کار با نصب نیوجرسی در مقابل این ساختمانها راه این است که از آن استفاده کنیم که عملاً مسدود شده است. این نشان می دهد که دستور العمل احیای بافت تاریخی هنوز در شهرداری نهادینه نشده است.

آلاوی همچنان به وضعیت برخی از ساختمانهای شاخص اشاره کرد و گفت: “خوشبختانه مسئله مالکیت خانه امین لشکر که سالها پیچیده و دشوار بوده است با تلاش و همکاری شهرداری به پایان رسید و بخش خصوصی بازگردانده شد.” خانه علاءالله نیز برای شروع ترمیم خود به شرکت توسعه منتقل شده است. اما اوضاع با خانه Vosough Al -Dawlah برای خانه گاو و خانه آیت الله طالغانی نامشخص است و با وجود وعده های مکرر ترمیم آنها به دست نیامده است.

رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران گفت: “متأسفانه دوره مدیریت شهری به پایان می رسد اما وعده های داده شده برآورده نمی شود.” ما انتظار داریم دوستان این پروژه ها را خلاصه و پیاده سازی کنند.

Alavi که به میزان وراثت نامحسوس تهران اشاره دارد همچنین بر لزوم توجه به این بخش مهم تأکید کرد و گفت: “تمام بنایی که من ذکر کردم مربوط به میراث خاص است.” در حالی که تهران هزاران میراث نامشهود از جمله آداب و رسوم آداب و رسوم سنت ها و خرده فرهنگها دارد که هنوز جدی گرفته نشده است. در برخی از محلات مانند کن مردم برخی از این میراث را به صورت محلی ثبت کرده اند اما این باید در سطح مدیریت شهری به طور جدی دنبال شود.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا