امنیت روانی کمتر از ترور فیزیکی نیست

امنیت‌روانی کمتر از ترور فیزیکی نیست
ابتاب نیوز:

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه حجت الاسلام والمسلمین محسنی اجایی امروز دوشنبه (30 آبان) در جلسه شورای عالی قوه قضائیه ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه گفت: حضرت زهرا (س) نواختند. نقشی بی بدیل چه در جهاد تبیین و چه در پشتیبانی ولایت انجام دادند و با اطلاعاتی که داشتند چهره تزویر را آشکار کردند و در همین راه به شهادت رسیدند. این نشان می دهد که تبیین جهاد برای جلوگیری از انحرافات در جامعه چقدر ارزش و اهمیت دارد.

موضوع اقتصاد هشت سال است که در شعار امسال مورد توجه رهبر انقلاب بوده است. برای اقتصاد چه کرده ایم؟

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مقوله مهم اقتصاد و جهش تولید گفت: رهبر معظم انقلاب در نامگذاری هشت سال اخیر به مقوله های اقتصادی و مقوله های مرتبط با جهش تولید توجه کردند؛ به طوری که جهش تولید را مورد توجه قرار دادند. این نشان می دهد که مقوله اقتصاد و جهش تولید جزو اولویت های اساسی کشور است. بنابراین قطعاً نباید به این مقوله اساسی و اولویت دار نگاه کنیم و باید این مقوله را در سیاست گذاری ها قانون گذاری ها برنامه ریزی ها و اجراها مد نظر قرار دهیم. در این زمینه تنها با حرف زدن و آواز خواندن مشکلی حل نمی شود بلکه اقتصاد و جهش تولید باید یک اصل اساسی و اولویت در ذهن و ضمیر و عملکرد همه ما کارگزاران و مقامات دولتی باشد. خود ما در قوه قضائیه در بخش ها و حوزه های مختلف مسئولیت اعم از نظارت حقوق اداری دادگاه ها و … باید به این اصل اساسی توجه ویژه داشته باشیم.

رئیس کل دادگستری در ادامه به تشریح الزامات تحقق مقوله تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید پرداخت و تصریح کرد: سالهاست که بر تقویت پایه و جهش اقتصادی کشور تاکید شده است. در تولید باید از میزان مالکیت دولت کاسته شود و نقش و کارکرد دولت افزایش یابد. بنابراین باید بررسی شود که این معنا تا چه حد عملیاتی شده است؟ از سوی دیگر مبارزه با فساد نیز یکی از الزامات تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید است. اما این مبارزه باید علمی تخصصی بدون تبعیض و همه جانبه باشد و در غیر این صورت می توانیم با هدف مبارزه با فساد یک جا را تعمیر کنیم اما جای دیگر را تخریب کنیم!

مسائل اقتصادی نباید به مسائل بیرونی مربوط شود که چه کسی انتخاب می شود و چه کسی انتخاب نمی شود

رئیس کل دادگستری تصریح کرد: تکیه بر ظرفیت ها و استعدادهای داخلی از دیگر الزامات تقویت بنیه اقتصادی کشور و رد تولید است. گره زدن مشکلات اقتصادی به بیرون و تماشا و توجه به این که «در فلان کشور چه کسی در انتخابات پیروز می شود کی می آید و کی می رود» جز اتلاف وقت و به تعویق انداختن چیزی برای ما به ارمغان نمی آورد. این جمله ای است که تجربه ما ثابت کرده است. برخی آمدند و می خواستند با نگاه کردن به بیرون و ایجاد ارتباط مشکلات را حل کنند. اما وقتی مشکلات حل نشد بدتر شدند. بنابراین لزوم نگاه به درون و استفاده از ظرفیت های داخلی یک اصل اساسی است و ما که تاکید می کنیم «به مردم اعتماد داریم» باید ظرفیت های بالقوه مردم و داخلی را برای تقویت بنیان اقتصادی کشور و جهش به سمت تولید به فعلیت برسانیم.

قاضی با اشاره به ابعاد مختلف مقوله مهم «امنیتی» گفت: اگر امنیت نباشد در مسائل دیگر از جمله اقتصاد ضربه می خوریم. امروز دشمن در جبهه های مختلف در صدد برهم زدن امنیت داخلی و ایجاد ناامنی در کشور و رعب و وحشت و اقداماتی از این دست بیش از پیش است. اگرچه در نتیجه تلاش همه مسئولان و نیروهای ذیصلاح دشمن در پیشبرد اهداف شوم ضد امنیتی خود موفق نبوده است اما برای تقویت امنیت باید تلاش مضاعف کنیم. در اینجا بار دیگر از زحمات تمامی نیروهای امنیتی اطلاعاتی نظامی و انتظامی قدردانی می کنم و تاکید می کنم که مقامات قضایی ذیربط از تمامی مدافعان امنیتی حمایت کامل می کنند و پرونده های تشکیل شده در این زمینه با نهایت دقت و سرعت تکمیل می شود.

ایمنی روانی افراد؛ پشتوانه اصلی دشمنان ایران برای سرمایه گذاری

حجت الاسلام والمسلمین محسنی آژه ای در ادامه به مقوله مهم «امنیت روانی جامعه» پرداخت و گفت: امنیت روانی جامعه نیز ارزش و اهمیتی برابر با امنیت جسمانی دارد. در دهه اول پیروزی انقلاب دشمن و یارانش قبل از ایجاد رعب و وحشت فیزیکی مردم به ایجاد رعب و وحشت در جامعه و ایجاد التهاب روانی در جامعه پرداختند. امروز هم دشمن برای برهم زدن امنیت روانی جامعه و ایجاد حاشیه و مشغول ساختن مردم به یکدیگر و غفلت از مسائل اصلی سرمایه گذاری کرده است. برای خنثی کردن این توطئه دشمن هوشیاری همه کارگزاران نظام و مردم لازم است. عده ای از روی غفلت در خاک دشمن بازی می کنند و حتی گاهی فکر می کنند که نیت خیر دارند اما در واقع نقشه دشمن را بازی می کنند و امنیت روانی مردم را بر هم می زنند. اما همه ما باید آگاه باشیم. غفلت از مسائل اصلی کشور و پرداختن به حاشیه خواسته و دستور کار دشمن است. گاه موضوعی که دغدغه مردم نیست به موضوع اصلی تبدیل می شود و جلساتی در مورد آن برگزار می شود اما موضوع اصلی کشور که اقتصاد است مورد غفلت قرار می گیرد! به همین دلیل است که همه ما دلالان باید هوشیار باشیم.

رئیس کل دادگستری تصریح کرد: برخی از افراد با سهل انگاری یا مصداق اشتباه در مسیری قرار می گیرند که امنیت روانی جامعه را مختل می کند. به این افراد باید هشدار داد توضیح داد هشدار داد و احتیاط کرد. اطلاع رسانی و تذکر داد و در صورتی که این گونه اقدامات ثمربخش نبود با نهایت دقت و سرعت با آنها برخورد قانونی کرد.

وی تاکید کرد: البته برخی عمدا دست به اعمالی می زنند و یا حرف هایی می زنند که امنیت روانی مردم و جامعه را برهم بزنند. قطعا برخورد قانونی و قضایی کافی و قاطع با این افراد انجام خواهد شد.

در ادامه جلسه امروز رئیس قوه قضائیه با اشاره به مقوله مهم صیانت از مجموعه گفت: تمامی مدیران قضایی در تمامی سطوح و تمامی دستگاه های ذیربط دستگاه قضایی باید به حفاظت از مجموعه و زیر مجموعه های آن توجه ویژه داشته باشند. بسیار مراقب باشید که آنها در لغزش همکاری کنند. به خود و نظام حقوقی آسیب نرسانید. وقتی گزارشی از اداره حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه مبنی بر تخلف قضایی دریافت می کنم بسیار متاثر می شوم و فشار روحی زیادی به من وارد می شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی آژه ای در بخشی دیگر از سخنان خود در جلسه امروز با اشاره به تداوم جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه گفت: رژیم وحشی صهیونیستی در زیر سایه همه چیز. -حمایت همه جانبه از کشورهای استکباری غربی و انفعال و عدم اقدام در کشورهای اسلامی همچنان درگیر انواع و اقسام آن است. او در غزه جنایت می کند و حتی به چادرهای آوارگان هم رحم نمی کند و این خیمه ها را با وحشیگری شدید بمباران می کند. وظیفه همه آزادگان جهان و مردم سراسر جهان در برابر جنایات و جنایات صهیونیستها و پایمال شدن همه قوانین و اصول انسانی و بین المللی بسیار سنگین است.

رئیس قوه قضائیه: در خصوص نماز مواظب خود باشیم و به کمیته فرعی تاکید کنیم.

مشکلات ثبت بیش از 8600 قطعه در استان یزد برطرف شد

«بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دومین بخش از جلسه شورای عالی قضایی با اشاره به سفر رئیس قوه قضائیه به استان یزد در سال 1401 و دستورات پس از این سفر در خصوص حل مشکلات ثبتی در این استان گفت: در نتیجه اقدامات انجام شده مشکلات ثبتی اکرمیه در شهرستان یزد با 3 هزار و 500 قطعه شهرستان آیت الله حائری با 2 هزار قطعه 858 قطعه ترک آباد در شهرستان اردکان با 600 قطعه محمد آباد شهرستان زارچ با 250 قطعه و همچنین شهرک شهید سلیمانی بنیاد شهید با یک هزار و 442 قطعه حل و فصل شد و در سفر اخیر ما به استان یزد بخشی از مدارک تحویل شد. به متولیان

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک: معاونت فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک موفق شد ۲۴ سرویس سنتی و دستی را به خدمات الکترونیکی تبدیل کند.

بابایی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: سازمان ثبت احوال در راستای اجرای سند تحول و تعالی قضایی با محوریت الکترونیک و هوشمندسازی خدمات با رویکرد ارائه خدمات ارزان سریع و به موقع به مشتریان 24 دستگاه را شناسایی کرد. خدمات ثبت نام که بیشترین مراجعات مردمی را دارد از سال گذشته الکترونیک و عدم مشارکت این خدمات را در دستور کار قرار داده است.

وی در این خصوص گفت: اخیرا معاونت فناوری سازمان ثبت با کمک طرفین قرارداد موفق به تبدیل 24 سرویس سنتی و دستی به خدمات الکترونیکی شده است. از خدمات ذکر شده می توان به موارد افراز افراز تجمیع تعویض اسناد دفتری هدانگر صدور اسناد المثنی و اسناد مالکیت برای وراث اشاره کرد.

«کاظمی فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در این دیدار با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر هوشمندسازی فرآیندها و استفاده از فناوری های نوین اظهار داشت: ما تاکنون با استفاده از جدیدترین روش های هوش مصنوعی و با کمک شرکت های دانش بنیان توانسته ایم 105 میلیون رأی دادگاه را با 10 میلیارد کلمه با هدف آموزش و ایجاد یک دستیار حقوقی هوشمند برای قضات بی نام کنیم. و مردم

وی با بیان اینکه در حال حاضر 50 درصد از فرآیند انتخاب کارشناسان در مراجع قضایی سراسر کشور بر اساس معیارهایی مانند «شهرستان» و «صلاحیت» و به صورت هوشمندانه انجام می شود گفت: در حال حاضر با استفاده از سامانه هوشمند در استعلامات مالی کلیه اموال متعلق به افراد در فرآیندهای اجرای احکام و توقیفات به صورت هوشمند و الکترونیکی شناسایی شده است به این ترتیب با استفاده از این روش توانسته ایم روند شناسایی اموال مردم را برای قضات از 400 روز به 4 دقیقه کاهش دهیم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تصریح کرد: پس از راه اندازی سامانه موثر اطلاعات مردمی در سال 1401 و ابلاغ آن تعداد افرادی که به صورت مکرر به عنوان شاهد در مراجع قضایی حضور یافته اند از 8 هزار نفر به 5 هزار نفر کاهش یافته است. . ; این سیستم به قضات کمک می کند تا افرادی را که بارها به عنوان شاهد در دادگاه ها و مراجع قضایی حاضر می شوند شناسایی کنند.

دکمه بازگشت به بالا