اصلاح الگوی کشت، راهکار موثر در کاهش مصرف آب

یومیر/هامدان مدیر منابع آب شهر نهاوند گفت: “تصحیح الگوی محصول لزوماً به معنای کاهش منطقه کشت نیست و در واقع این یک روش مؤثر برای کاهش مصرف آب و افزایش تولید کشاورزی است.”
علی فالک الدین روز شنبه 23 مارس در دیدار با کاربران شهر ناهاند گفت طبق آمار تقریباً. 2 ٪ آب در بخش کشاورزی و تنها 5 ٪ از آب در بخش نوشیدنی خدمات و صنعت مصرف شده بزرگترین مصرف آب که از منابع استراتژیک خارج می شود در بخش کشاورزی است و این نیاز به مدیریت گسترده دارد.
وی گفت که الگوی کشت علاوه بر حفظ منابع آب و خاک مطمئناً خودکفایی و امنیت غذایی است.
فالک الدین گفت: استرس آب و مصرف غیر ضروری آب به ویژه در کشاورزی بسیار شدید و کنترل مصرف آب در بخش های خانه کشاورزی و صنعتی است.
وی اجرای پروژه های تخصصی در بخش آب را تلاشی برای دستیابی به سالها ثبات آب توصیف کرد که افزود که اجرای سیاست های دولت در این زمینه مستلزم هماهنگی و همکاری بین آژانس های عملکرد مرتبط و البته کشاورزان همراه است.
فوك الدین افزود: “الگوی تصحیح لزوماً به معنای كاهش عرض كشت نیست و این سوء تفاهم در جامعه باید برای حمایت از مشاركت عمومی در تحقق این استراتژی تغییر یابد. در حقیقت اصلاح الگوی كشت در بخش كشاورزی روش مؤثری برای كاهش مصرف آب و افزایش تولید كشاورزی با افزایش بهره وری است.”
مدیر منابع آب شهرستان نهاوند گفت که چالش کم آبی خشکسالی اخیر و تغییرات آب و هوا نیاز به تغییر الگوی کشت و افزود: این در جهاد وزارت کشاورزی است که نیاز به همکاری با وزارت را نشان می دهد.
فالک الدین فرهنگ و اطلاعات را به عنوان یکی از اقدامات مؤثر برای اصلاح الگوی کشت ذکر کرد و افزود: این باید از طریق تبلیغات به مردم برای همکاری در این بخش شناسایی شود.
وی افزود: با توجه به اینکه منابع آب و خاک رو به کاهش است و استفاده بیش از حد از آب و خاک موجود تهدیدی برای آینده و امنیت غذایی است بنابراین باید از کاشت محصولات استراتژیک و غیر استراتژیک بالا و ترغیب آنها به رشد آب کم عمق استراتژیک و همچنین زنجیرهای ارزش جلوگیری شود. “
پایان پیام