اصرار بر تغذیه کودک با شیر مادر از ویژگی های ابن سینا در علوم پزشکی بود

اصرار بر تغذیه کودک با شیر مادر از ویژگی‌های ابن سینا در علوم پزشکی بود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: ابن سینا جزو میراث های ناملموس مهم ما است و حفاظت نگهداری و حفاظت از این میراث ها در فضای رقابتی امروز بسیار حائز اهمیت است که به سرعت قابل تاراج است.

به گزارش یومیر دکتر علیرضا زالی در همایش ملی ابن سینا و دانش پزشکی که با حضور دبیر شورای عالی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به موضوعات مختلف علمی اجتماعی و وی با بیان ابعاد فرهنگی شخصیت بوعلی سینا گفت: هنوز بخش های مهمی از نظرات وجود دارد نظرات و دیدگاه های مهم بوعلی سینا به عنوان فیلسوفی نامدار و پزشک ارزشمند به ویژه برای نسل جوان کشف نشده است.

وی تاکید کرد: وظیفه ماست که شخصیت بوعلی سینا را دوباره مورد ارزیابی قرار دهیم و با تحلیلی مدرن و مبتنی بر شواهد آراء و نظرات متهورانه این دانشمند نامدار ایرانی را ارائه کنیم.

زالی یادآور شد: هرگونه بی احتیاطی در این زمینه می تواند تصاویری از ابن سینا همراه با سایه و قاب تحریف ایجاد کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دلایل ممتاز شدن ابن سینا در بین تمامی دانشمندان ایرانی که ستارگان درخشان عرصه تمدن کشور هستند گفت: آنچه بوعلی سینا را در میان چهره های تمدن ایرانی و فرهنگ اسلامی متمایز می کند نه تنها نسخه های پزشکی او بلکه نظریه ها و ایده هایی هستند که زندگی علمی او را هدایت می کنند.

وی با اشاره به پیشرفت و توسعه علم پزشکی و مداخلات آن در طول سالیان متمادی به تخصص و دیدگاه ابن سینا در زمینه های مختلف اشاره کرد و برخی از آنها را تشریح کرد.

زالی یادآور شد: ابن سینا در حوزه فلسفه با رعایت متانت صبر علمی و ادب دانشگاهی با زبانی ماهرانه و تسلط ظریف باعث پیشرفت فلسفه شد و با ترکیب بسیار مبارکی فضای نوافلاطونی و عصر روشنگری را به وجود آورد. فلسفه هنر او این است که جهان بینی اسلامی را به زیبایی در ساختار این اندیشه فلسفی گنجانده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به حضور عرفان در زندگی علمی اجتماعی و فردی ابن سینا از همان روزهای آغازین عمرش افزود: بوعلی سینا معتقد است که حکمت می تواند به جرأت از فضای نگاه منطقی و فلسفی بیرون بیاید. که مزکه است و حکمتی ندارد بدون استفاده از عرفان اسلامی و الهی روح نمی تواند مذکا باشد.

زالی با اشاره به رساله حکمت موت بوعلی سینا و دیدگاه وی درباره مرگ گفت: ابن سینا مرگ را هیچ نمی داند بلکه آن را نوعی وجود می داند. از نظر ابن سینا مرگ نوعی گذار و عبور از مرز است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از ویژگی های ابن سینا در علم پزشکی را اصرار بر تغذیه کودک با شیر مادر برشمرد و برای آن 25 شرط بیان می کند که در صورت عدم امکان تغذیه با شیر مادر شیردهی. می توان استفاده کرد.

زالی به دیدگاه بوعلی سینا درباره موسیقی اشاره کرد و گفت: ابن سینا بسیار هنرمند و علمی است موسیقی را در زمره ریاضیات و هندسه قرار داده و درباره موسیقی درمانی صحبت می کند.

وی ادامه داد: حرکت کودک در گهواره و گوش دادن به لالایی را عامل رشد شیرخوار می داند و معتقد است لحن موسیقایی لالایی مادر در رشد و رشد ذهنی کودک تاثیر دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به رساله نبض ابن سینا گفت: در تفاسیر ابن سینا از نبض شناسی نگاه علمی موسیقایی به چشم می خورد و پنج قسمت هارمونیک را در نبض ذکر کرد که در هماهنگی با مبانی و آکوردهای موسیقی و ابن سینا گفته است که اگر در موسیقی مهارت داشته باشد نب شناس ماهری نیز هست.

زالی افزود: نگاه علمی به اهرم که با فیزیک مکانیکی امروزی منطبق است در نوشته های ابن سینا دیده می شود و ابن سینا برای اولین بار لغات و واژگان اهرم را به ادبیات مالی منتقل کرده است که بحث کنونی جهان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دیدگاه ابن سینا درباره شهرسازی و شهرسازی گفت: ابن سینا از مدینه صالح یاد کرد و معتقد است که حاکم حوزه متمدن و شهرنشینی باید با نگاه منصفانه و عادلانه حکومت کند.

وی افزود: در واقع او پایه گذار تفکر حکمرانی مبتنی بر عدالت و انصاف در قالب مدینه عدیله ابن سینا بود که یکی از مباحث مدیریت جهانی است.

دکتر با اشاره به برجستگی ابن سینا در پزشکی. زالی: بر اساس مطالعات تاریخی ابن سینا اولین کسی بود که حواس پنجگانه انسان (لمس بویایی شنوایی بینایی و چشایی) را واقعاً مطالعه کرد. بر اساس مستندات موجود ابن سینا نیز از پریکاردیت اطلاع داشته و علائم و نشانه های آن و نحوه درمان آن را ذکر کرده است.

وی با اشاره به دیدگاه تکاملی ابن سینا تاکید کرد: علم پزشکی همیشه در حال پیشرفت است و نباید با علم امروزی به دنبال تایید همه اقدامات ابن سینا باشیم زیرا این درمان ها البته با گذشت زمان و پیشرفت های موجود تغییر کرده است اما ابن سینا باید قالب نظریه پرداز فیلسوف مدرنیست شجاع و با نگاهی نوآور باید برای نسل جوان بازتعریف شود.

زالی این همایش را مقدمه و مقدمه خوبی برای شناخت ابن سینا دانست و به عنوان یک رسالت ملی و یک فرض مغفول از همگان خواست تا در جهت شناخت علمی تحلیل های به روز مبتنی بر شواهد و مستندات ابن سینا تلاش کنند. و یادآور شد: شخصیت ویژگی های ابن سینا و حوزه های مختلف علمی قابل بازتعریف است.

به گزارش وبدا وی بر لزوم معرفی همه دانشمندان ایرانی و منابع گرانبهای علمی تاریخی تاکید کرد و گفت: ابن سینا با تسلط 700 ساله بر کل فضای دانشگاهی غرب افتخار بزرگی را برای ما ایرانیان به ارمغان آورد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا