ارتقای سواد سلامت و دوری از روزمرگی، ضرورت امروز نظام سلامت است

محمد رضا زافارگندی از تلاشهای اختصاصی و خدمات ارزشمند آنها برای حفظ سلامت و سلامت جامعه در طی دیدار با مدیران و اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به وضعیت عالی جامعه پزشکی در کشور قدردانی کرد.
وی اساتید متخصصان بهداشت و کارمندان دانشگاه را وارث شهرت جامعه پزشکی توصیف کرد و بر لزوم استفاده از توانایی های علمی و انسانی برای تأمین نیازهای بهداشتی کشور تأکید کرد.
وزیر بهداشت و آموزش پزشکی با اشاره به چالش های پیش روی سیستم بهداشت گفت: “ما در سه سطح کوتاه متوسط و طولانی به برنامه ریزی نیاز داریم و اگر خودشان را متمایز نکنیم امکانات از بین می روند.”
ظفرگندی افزود: “ما برای حل مشکلات استراتژیک از جمله کاهش باروری تغذیه سالم پیشگیری از بیماری و سلامت روان باید نیازها و توانایی های موجود را شناسایی کنیم.”
وی با اشاره به اجرای طرح “غیر غیرقانونی” در نوروز امسال وی گفت: برای مثال یکی از برنامه های کوتاه مدت در چند ماه گذشته اسکن ملی بود غیر عمدی بلکه به شکل یک برنامه متوسط و طولانی مدت بود.
وی گفت: یکی از اصلی ترین محورهای تحول در سیستم بهداشت و درمان ترویج توجه عمومی و مهارت های بهداشتی است و افزود که افرادی که از سلامت خود آگاه هستند بیماری ها را زودتر تشخیص می دهند و هزینه درمان بسیار مؤثر خواهد بود به خصوص در مورد بیماری های مزمن مانند سرطان آموزش و تشخیص زودرس.
وزیر بهداشت و آموزش پزشکی در سایر برنامه های اولویت در سایت بهداشت و درمان به مسئله تغذیه سالم اشاره کرد و گفت: “باید در مصرف نان سبوس دار شود بنابراین تغذیه بسیار مهم است به عنوان مثال در گذشته نه مقاوم به دلیل عدم وجود ید در نمک ما در این کشور شاهد بیماری های خاصی هستیم که به چنین گودی کاهش نیافته اند.
ظفرگندی گفت: تأمین منابع پایدار به بخش بهداشت و درمان یک نیاز اساسی است و افزود: ظرفیت خیریه پشتیبانی دولت و ساختارهای منسجم باید برای مراقبت های بهداشتی نسبتاً در دسترس همه باشد. علاوه بر این تقویت پزشک خانواده و بهبود زیرساخت های بیمارستان نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی افزود: “تغییر رفتار با توجه به سلامتی در جامعه نیاز به آموزش فرهنگ و پشتیبانی ساختاری دارد و ما باید به جای تمرکز بر درمان پیشگیری و ارتقاء در اولویت بندی سلامت عمومی قرار بگیریم.”
ظفرگندی همچنین آگاهی از پرداخت نیروها و متخصصان مراقبت های بهداشتی را به عنوان یکی از اولویت های مهم سیستم مراقبت های بهداشتی در نظر گرفت و گفت که اجرای هر برنامه و اصلاح ساختار سیستم بهداشتی بستگی به رضایت متخصص مراقبت های بهداشتی دارد.
وی همچنین بر اجرای اولویت های فوق با توجه به دامنه بالقوه پوشش خدمات و ظرفیت در دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایتخت و شهرهای تهران تأکید کرد و گفت: “در اطلاعات اطلاعاتی دانشگاه اقدامات موثری انجام داده است.