اخلاق سیاسی رئیس جمهور – یومیر

اخلاق سیاسی رئیس جمهور - ایسنا

رفتار سیاسی دکتر در مبارزات انتخاباتی خود حکایت از نوعی اخلاق سیاسی دارد که اگر بخواهیم آن را از نزدیک بررسی کنیم دو جنبه از سیاست را در بر می گیرد.

به گزارش یومیر هادی اعلمی فریمان امروز در یادداشتی در آرمان نوشت: دکتر. رفتار سیاسی مزیکیان در مبارزات انتخاباتی اش حکایت از نوعی اخلاق سیاسی دارد که اگر بخواهیم از نزدیک آن را بررسی کنیم دو جنبه از سیاست را در بر می گیرد. اولاً رفتار سیاسی ایشان مبتنی بر رفتار اخلاقی نهج البلاغه و قرآن کریم و منطبق با سیره اهل بیت است. اهل بیت هرگز برای منافع دنیوی قدرت و ثروت در امور سیاسی به نیرنگ روی نمی آوردند. یکی از بهترین نمونه های این رویکرد امام علی (ع) در نهج البلاغه است; جایی که قانون و دستور الهی را چه برای مصالح دنیوی و چه برای اهداف سیاسی زیر پا نمی گذاشتند. برای آنها محور اصلی همیشه عدالت بوده است.

از این منظر رفتار پزشک نیز بسیار متأثر از آموزه های نهج البلاغه و تاریخ سیاسی پیامبر اسلام است; رفتاری مبتنی بر صداقت و اخلاق. الان هم در نظام سیاسی مبتنی بر ایدئولوژی شیعی که داریم اساساً این یک ارزش شناخته شده است. اما در مواقعی می بینیم که واقع گرایی و عدالت صداقت و راستگویی قربانی برخی مصلحت اندیشی ها می شود. این انحراف در جایی رخ می دهد که منافع سیاسی به دلیل تضاد منافع یا دلایل غیرمرتبط با عدالت حاکم باشد. از نظر عدالت اگر عدالت عمومی در جامعه ای برقرار نشود به تدریج استثنائات جزئی شروع می شود و این استثنائات باعث گسترش فساد در آن جامعه می شود. این مشکل به یک نظام سیاسی خاص محدود نمی شود و در هر نظام سیاسی می توان چنین نتیجه ای را پیش بینی کرد. به ویژه در نظام شیعه که مبتنی بر اسلام و عدالت است صداقت و راستگویی باید اولین شرط حضور حاکم در جامعه باشد.
دومین موضوعی که در این زمینه قابل طرح است مربوط به سیاست گذاری عمومی است. اگر بخواهیم تعریف جامعی از سیاست ارائه دهیم سیاست را می توان در چهار دسته تعریف کرد: هنر حکومت داری امور عمومی سازش و اجماع یا قدرت و توزیع منابع. اگر بخواهیم این چهار مقوله را در نظر بگیریم به گفته بیسمارک صدراعظم آلمان «سیاست یک علم نیست بلکه یک هنر است». هنر حکومت داری مستلزم اعتماد سازی اعتماد شکل گرفته بین ملت و حاکم است و اولین رکن این هنر بحث عدالت است که باید در هر چهار مقوله تعریف سیاست گنجانده شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا