ابراهیم سعیدی برای سینما برکت است

مراسم بزرگداشت ابراهیم سعیدی تهیه کننده مستند مهابادی در سومین روز از هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما-غکریت» برگزار شد.

ابراهیم سعیدی برای سینما نعمت است

به گزارش یومیر سه شنبه 30 آذرماه در سومین روز از هجدهمین جشنواره بین المللی حقیقت سینما مراسم یادبود ابراهیم سعیدی با اجرای حامد شکیبانیا برگزار شد.

حمیدی مقدم: ابراهیم سعیدی بوم نقاشی خودش را دارد

در ابتدای این نشست پس از پخش سرود ملی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره به روی صحنه آمد و ضمن خیرمقدم به مهمانان گفت: امروز روز شلوغی برای جشنواره بود. حضور مردم مناطق مختلف برای تماشای مستند برای ما بسیار ارزشمند است. اما باید بگویم که این بزرگداشت برای من از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا با ورود به دانشکده سینما و تئاتر در سال 68 مفتخر شدم همکلاسی ابراهیم سعیدی باشم. او از آن زمان تغییر نکرده است.

وی ادامه داد: علاوه بر رفاقت باید به نقش مهم سعیدی در عرصه مستندسازی اشاره کنم. ابراهیم سعیدی برای خودش تعریف جدیدی از مستند داشت و آن را در راس نگه داشت اما روی بوم خودش کار کرد. ابراهیم در مهاباد راه جدیدی ارائه کرد و مستندسازی را ارتقا داد. خاطرات زیادی با او دارم. مثلاً یادم می آید که خامی و صداقت فیلمش چه تأثیری روی تماشاگران جشنواره خارجی گذاشت. او پاک صادق و در عین حال بالغ است. دقت او در ویرایش نیز بسیار چشمگیر است.

دبیر جشنواره سینما-غکریت گفت: سال گذشته مراسم تقدیر از مهرداد زاهدیان برگزار شد و امسال نوبت ابراهیم سعیدی بود. فردی که حضورش در کردستان دل ما را گرم می کند. حتی در مهاباد جشنواره ای برگزار کرد و خالصانه برای شهرش تلاش کرد. وقتی آدم بزرگی شدی شهرت به تو نیاز پیدا می کند و ابراهیم به خوبی به این نیاز پاسخ داد. او به سفر مستندسازان به مهاباد و حضورشان معنا بخشید. ابراهیم سعیدی برای توسعه سینما زیرساخت فرهنگ و اندیشه تلاش کرد. این نگاه غم انگیز است و کشور ما نیازمند چنین دیدگاه هایی است.

در ادامه فیلم یادبود ابراهیم سعیدی به کارگردانی ادریس محمودیان به نمایش درآمد که همراه با معرفی کوتاهی از ابراهیم سعیدی برخی از همکاران این مستندساز مانند مهرداد اسکویی شوکت امین کورکی و محمد آکتاش به بیان نکاتی پرداختند. دیدگاه سبک و ایده های هنری.

در ادامه این برنامه حامد شکیبانیا تاکید کرد که مهرداد اسکویی علیرغم اینکه قصد انجام عملیات از فرانسه را داشته این ویدئو را ضبط و ارسال کرده است.

فیلم ابراهیم سعیدی توسط نمایندگان پارلمان اروپا دیده شد/ پیام صوتی پدر

صالح صلواتی کارگردان در ادامه این برنامه به روی صحنه آمد و گفت: ما بچه های کردستان بر دوش فردی مثل ابراهیم سعیدی ایستاده ایم. او سازنده فیلم «ماندوو» است که داستان یک فاجعه بزرگ برای ما کردهاست و فکر می کنم ابراهیم سعیدی توانسته ابعاد فاجعه را در این مستند به تصویر بکشد. وجود او برای همه ما افتخار بزرگی است. فیلم او به طور ویژه برای نمایندگان پارلمان اروپا نمایش داده شد. این نشان دهنده عظمت این کارگردان است. ابراهیم سعیدی برای ما نعمت است. ابراهیم سعیدی یک انسان به معنای واقعی کلمه است.

سلواتی سپس صدای ضبط شده پدر ابراهیم سعیدی را پخش کرد که در آن پدر ابراهیم سعیدی به زبان کردی از داشتن فرزندی چون او ابراز خوشحالی کرد: همه اعضای خانواده شما به وجود شیرین شما افتخار می کنیم. دست خدا با شما بوده و از خوشحالی شما بسیار خوشحالیم. چشمانت را می بوسم قربانیت شوم سرت سالم باد.

در ادامه پیام تصویری شوکت امین کورکی فیلمساز پخش شد.

در سینمای ایران هیچ تدوینگری به اندازه سعیدی وقت نمی گذارد

مهرداد فرید کارگردان روی صحنه آمد و گفت: همکاری من با آقای. سعیدی فقط در تدوین اتفاق افتاد. 20 سال پیش فیلم کوتاهی به نام چاه دیدم که تدوین آن را ابراهیم سعیدی بر عهده داشت و بایرام فضلی فیلمبرداری آن را بر عهده داشت. در سال 90 فیلمی به نام «بی تابی بیتا» ساختم و از آقای دکتر پرسیدم. سعیدی درباره تدوین فیلم.

وی ادامه داد: در آن همکاری متوجه چند ویژگی ابراهیم سعیدی شدم. یکی از آنها این بود که سعیدی اصلا به حرف کارگردان گوش نمی دهد و با درک خودش از تدوین شروع به تدوین می کند. ما ویراستارهای بی شماری داریم که کار کردن را بلد هستند اما هوش و بینش لازم برای ویرایش را ندارند. یک ویراستار خوب می تواند خلاقیت جدیدی از آنچه کارگردان فکر می کرد خلق کند.

فرید در ادامه بیان خاطرات خود از همکاری با ابراهیم سعیدی گفت: به نظر من در سینمای ایران هیچ تدوینگری وجود ندارد که به اندازه ابراهیم سعیدی وقت بگذارد.

سپس پیام تصویری ابوالفضل صفری کارگردان پخش شد که در آن گفت: سینما را از ابراهیم سعیدی آموختم.

سعیدی شبیه منشور است

در بخشی دیگر از این مراسم سعید پور اسماعیلی کارگردان سینما به روی صحنه آمد و گفت: سعیدی مثل منشور است. نور شفاف و صاف را می گیرد و آن را به رنگین کمانی تبدیل می کند تا مردم از وجود ناب آن لذت ببرند. سال ها پیش فیلمبرداری چند فیلم کوتاه او را بر عهده داشتم. یادم هست فیلمبرداری «از بهشتی که می آییم» به کارگردانی مهرداد اسکویی را بر عهده داشتم و به این فکر می کردم که در نهایت ساختار فیلم چگونه می شود. او بسیاری از اشتباهات ما را پوشش می دهد.

وی ادامه داد: ابراهیم سعیدی همچنان پاک و اصیل است و هیچ تغییری نکرده است. امیدوارم در سال های آینده نیز به کار خود ادامه دهد.

اهدای مدال یادبود جشنواره به ابراهیم سعیدی

در ادامه این آیین نوبت به ارائه نشان رسید. محمد حمیدی مقدم سعید پوراسماعیلی مهرداد فرید و صالح سلواتی روی صحنه آمدند و مدال یادبود را به ابراهیم سعیدی اهدا کردند و عکس گرفتند.

هنوز به لحظه ای نرسیده ام که احساس کنم توان کار ندارم/ مرکز گسترش سینما را محدود به پایتخت نمی داند.

سخنران بعدی این مراسم ابراهیم سعیدی بود که با بیان خاطره ای از مراسم یادبود گفت: وقتی صحبت از مراسم یادبود می شود این احساس را به آدم دست می دهد که ممکن است کارش رو به پایان باشد. اما واقعاً به لحظه ای نرسیده ام که احساس کنم نمی توانم کار کنم. من این رویداد را جشن یک نفر نمی دانم. من آن را شخصی تر می بینم زیرا فکر می کنم همکاران ما در مرکز توسعه نمونه ای از فعالیت فیلمسازانی که در خارج از پایتخت کار می کردند دیدند. من خودم را نماینده این گروه دیدم و باید بگویم این نگاه به مرکز گسترش بسیار ارزشمند است. آنها سینما را محدود به پایتخت نمی دانند و این نگاه را باید جدی گرفت.

در پایان این مراسم خانواده ابراهیم سعیدی نیز به روی صحنه آمدند و عکس یادگاری گرفته شد و شرکت کنندگان پوستر مراسم یادبود را امضا کردند.

ابراهیم سعیدی متولد 1344 در مهاباد مستندساز کارگردان فیلمبردار و تدوینگر سینمای ایران است. وی تحصیلات خود را در رشته سینما در رشته تدوین از دانشکده فیلم و تئاتر دانشگاه هنر تهران انجام داد. در کارنامه هنری ابراهیم سعیدی می توان به فیلم هایی چون «روژگیران» «همه مادرانم» «خوان» «جیلمو» «هیلین» «هیوا» «طعم آب» «ماندوو» «ساکار» اشاره کرد.

ابراهیم سعیدی برای سینما نعمت است

ابراهیم سعیدی برای سینما نعمت است

ابراهیم سعیدی برای سینما نعمت است

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا