آموزش در زمینه بحران و زلزله ضعیف است/ چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟

آموزش در زمینه بحران و زلزله ضعیف است/ چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران درباره اقداماتی که باید قبل از بحران انجام شود گفت: مهم ترین موضوع آموزش است که از آن غفلت می کنیم و در همه زمینه ها به ویژه بحران و زلزله ضعیف هستیم.

به گزارش یومیر سید جلال ملکی در خصوص توصیه های ایمنی لازم در هنگام زلزله گفت: اقدامات در زمان بحران به سه دسته قبل از بحران هنگام بحران و بعد از بحران تقسیم می شود.

اقدامات قبل از بحران

ملکی درباره اقداماتی که باید قبل از بحران انجام شود اظهار داشت: مهمترین مسئله آموزش است. چیزی که متأسفانه از آن بی اطلاعیم. از نظر آموزش در همه زمینه ها به خصوص بحران و زلزله خیلی ضعیف عمل می کنیم. روزهایی که آرامش برقرار است و خوشبختانه بحرانی وجود ندارد بهترین زمان برای تدریس و آموزش است. انجام مانورهایی که بحران یک شبه دارند. مانوری که می توان گفت این مانور باعث افزایش آمادگی مردم و نیروهای عملیاتی و اورژانس می شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه شهروندان باید نقاط ضعف و قوت خانه و محل کار خود را شناسایی کنند افزود: اکنون ساختمان و شهرسازی با 50 سال پیش فرق کرده است. نوع آموزش ارائه شده در این زمینه برای علوم نوین و شهرسازی جدید مناسب نیست. قبلاً می گفتند در هنگام زلزله بین “قاب در” قرار می گیرد. چون این قاب خیلی محکم بود. اکنون قاب های مقاومتی آنچنانی وجود ندارد. در حال حاضر دیوارهایی وجود دارد که از گچ ساخته شده و بسیار ضعیف هستند. صدای همسایه از واحد کناری خانه به گوش می رسد. در زمان های قبل می گفتند وقتی زلزله می شود مردم زیر میزها پناه می برند. در آن زمان میزهای چوبی بسیار محکمی وجود داشت. اما امروز میزها مقاومت قدیمی را ندارند.

مکان های سخت تر در خانه

این کارشناس ایمنی با اشاره به مکان های مقاوم برای پناه گرفتن در هنگام زلزله گفت: بهترین مکان برای پناه گرفتن در ساختمان ها گوشه دیوارها و اتاق ها مقابل ستون ها و مکان هایی است که عرض کمتری دارند. مانند راهروها سرویس های بهداشتی که عرض کمتر و مقاومت بهتری نسبت به سایر قسمت های خانه دارند.

ملکی در ادامه بیان کرد: به عنوان مثال یخچال کابینت آباژور قفسه کتاب تابلوهای بزرگ و مواردی از این قبیل که معلق هستند و امکان سقوط دارند را در نظر بگیرید. یکی از نکات ایمنی این است که در زمان ساکت (قبل از حادثه) این گونه اجسام معلق را با یک وسیله نگهدارنده مانند پیچ ​​و مهره به دیوار می بندند تا در هنگام وقوع زلزله به زمین نیفتند و باعث نشوند. آسیب به مردم

هنگام وقوع زلزله در ساختمان چه کنیم؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در خصوص اقداماتی که در صورت حضور در ساختمان هنگام وقوع زلزله باید انجام دهیم خاطرنشان کرد: مردم در زمان وقوع زلزله آرامش خود را حفظ کرده و به مکان های امنی که از قبل شناسایی کرده اند مراجعه کنند. . در چنین مواقعی حفظ آرامش سخت است. افرادی که قبلاً آموزش دیده اند و تمرین کرده اند چندین قدم جلوتر از افرادی هستند که اقدامی نکرده اند. افرادی که درک بهتری از خود در هنگام وقوع زلزله دارند باید به دیگران کمک کنند آرام بمانند و آنها را راهنمایی کنند. مهمترین قسمت بدن سر است. اگر چیزی مانند کیف یا کتاب حمل می کنید آن را وارونه بگذارید.

ملکی به شهروندان تاکید کرد: در هنگام زلزله از آسانسور استفاده نکنید. استرس خود را کنترل کنید و بی دلیل و بدون برنامه راه نروید. از ترس به سمت پنجره ها ندوید که باعث شکستن شیشه و صدمه به شما می شود. از پله ها پایین نروید زیرا ممکن است به دلیل عدم تمرکز و کنترل زمین بخورید و آسیب ببینید.

هنگام وقوع زلزله در خیابان چه کنیم؟

وی با بیان اینکه اگر مردم در زمان وقوع زلزله در خیابان بودند چه باید بکنند و چه نکاتی را رعایت کنند گفت: اگر فردی در خودرو است در جای امن توقف کرده و از خودرو پیاده نشوید. . اگر فردی پیاده است و در خیابان راه می رود از قرار گرفتن در کنار درختان کهنسال ستون ها و پل ها ساختمان های بزرگ و قدیمی و به ویژه ساختمان های در حال ساخت خودداری کنید. ساختمان هایی با نمای شیشه ای زیاد بسیار مضر هستند. اگر شیشه ها نشکن و مقاوم نباشند با زلزله می شکند و باعث آسیب به شهروندان می شود. از ایستادن در کنار دکل های برق زیر کابل های برق که ممکن است در اثر زلزله بشکند و سقوط کند و برق گرفتگی ایجاد کند خودداری کنید.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا