آقای خوش اشتها! – یومیر
دونالد ترامپ که کمتر از دو هفته دیگر قدرت کامل را به دست می گیرد و وارد کاخ سفید می شود دست تازه ای به آب داده و مدعی مالکیت گرینلند شده است. داستان به همین جا ختم نمی شود و او به کانادا و کانال پاناما نیز دست زد. اکنون نه تنها کانادایی ها بلکه اروپایی ها نیز تشنه خون ترامپ هستند تا آنچه را تهاجم احتمالی به مرزهای خود می دانند.
به گزارش یومیر به نقل از شبکه مشرق ترامپ اشغال گرینلند و کانال پاناما را به امنیت آمریکا گره زده است که برخی از تحلیلگران را به این باور رسانده است که آمریکا وارد فاز تهاجمی در سیاست خارجی و توسعه طلبی سرزمینی شده است. . مرحله ای که در دهه های اخیر حداقل به طور رسمی دیده نشده است.
ترامپ روز سه شنبه درباره اینکه آیا استفاده از نیروی نظامی یا اقتصادی برای کنترل قلمرو خودمختار دانمارک گرینلند یا کانال پاناما را رد می کند گفت: نمی توانم به شما در این مورد اطمینان دهم.
رئیس جمهور منتخب در یک کنفرانس خبری در ویلای خصوصی خود در مارالاگو فلوریدا به خبرنگاران گفت اما من می توانم بگویم که ما به آنها برای امنیت اقتصادی نیاز داریم.
تسلیم نشد او همچنین قول داد که از نیروی اقتصادی علیه کانادا استفاده کند و مرز ایالات متحده و کانادا را خطی مصنوعی خواند.
همزمان با چنین اظهارات عجیبی پسر ترامپ برای یک سفر یک روزه به گریلند رفته بود. مته فردریکسن نخست وزیر دانمارک که گرینلند را کنترل می کند به سوال تلویزیون دانمارک در مورد سفر ترامپ جونیور به گرینلند پاسخ داد و گفت که گرینلند متعلق به گرینلند است و فقط مردم محلی می توانند برای آینده آنها تصمیم بگیرند.
گرینلند منطقه ای است که یکی از بزرگترین مراکز فضایی ایالات متحده آمریکا را در خود جای داده و در کوتاه ترین مسیر از آمریکای شمالی به اروپا قرار دارد. ذخایر معدنی کمیاب در این منطقه یکی از جذاب ترین فرصت ها برای آمریکا و شخص ترامپ محسوب می شود. از سوی دیگر ترامپ دسترسی آمریکا به قطب شمال را آسان تر خواهد کرد. این تمایل به ترامپ از طریق اشغال گرینلند می گذرد.
کانال پاناما که اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام را به هم متصل می کند موضوع دیگری است که ترامپ به آن دست زده و می خواهد به نام آمریکا مستند کند. او استدلال می کند که نفوذ چین در کانال پاناما بسیار زیاد است و از آنجایی که آمریکا به کانال پاناما نیاز دارد باید آن را پس گرفت. در واقع منظور ترامپ از تصرف تاریخی پاناما توسط ایالات متحده است که تا سال 1977 ادامه داشت. در حال حاضر شرکت های هنگ کنگی کانال پاناما را مدیریت می کنند و این با شعار ترامپ مبنی بر «اول آمریکا» همخوانی ندارد. البته رئیس جمهور پاناما نیز هرگونه دخالت چین در اداره کانال پاناما را رد کرده است.
اروپایی ها ادعاهای ترامپ درباره گرینلند را حمله به مرزهای اروپا ارزیابی کردند.
ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه 19 ژانویه با اشاره به مالکیت 600 ساله دانمارک بر گرینلند گفت که اتحادیه اروپا اجازه نخواهد داد کشورهای دیگر به مرزهای مستقل کشور حمله کنند.
این سوال ممکن است خاطره دوران ریاست جمهوری قبلی ترامپ با اروپا را به ذهن متبادر کند. در آن زمان دو طرف بر سر مسائل مختلف دوران تنش را سپری می کردند. برخی از این سوالات مربوط به تداوم ناتو و میزان هزینه های کشورهای اروپایی برای آن بود. موضوع هسته ای ایران نیز در آن دوره منبع تنش بود.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام