آزمایش بالینی اولین داروی رشد مجدد دندان‌ در ژاپن

آزمایش بالینی اولین داروی رشد مجدد دندان‌ در ژاپن

متخصصان ژاپنی اعلام کردند آزمایش‌ بالینی اولین «داروی رشد دوباره دندان» در ماه سپتامبر (شهریور) امسال (۲۰۲۴) در بیمارستان دانشگاه «کیوتو» آغاز می‌شود.

به گزارش یومیر، پس از تایید ایمنی این دارو، آن را برای افرادی که به‌طور مادرزادی دندان ندارند تجویز می‌کنند تا از تاثیر آن مطمئن شوند. متخصصان امیدوارند که این دارو از سال ۲۰۳۰ در بازار عرضه شود.

باور بر این است که حدود یک درصد از جمعیت جهان با کمبود دندان مادرزادی مواجه‌اند. فقدان شش دندان یا بیش از آن به «الیگودنشیا» یا کمبود دندان ارثی معروف است.

به گزارش مرکز اطلاعات بیمارستان کیوتو که در این پژوهش مشارکت دارد، اولین مرحله آزمایش‌های بالینی از سپتامبر سال جاری تا اوت ۲۰۲۵ خواهد بود. برای سنجش میزان اثربخشی این دارو آن را به‌شکل وریدی (از راه رگ‌ها) به ۳۰ مرد سالم ۳۰ تا ۴۶ ساله تزریق خواهند کرد.

شرکت‌کنندگان در این آزمایش باید دست‌کم یکی از دندان‌های عقب خود را از دست داده باشند تا پس از تاثیر دارو و شروع رشد دوباره دندان برای آنها مشکلی ایجاد نشود. این متخصصان می‌گویند تا امروز هیچ اثر جانبی مهمی در آزمایشات حیوانی مشاهده نشده است.

در مرحله بعد، این دارو را برای بیماران مبتلا به کمبود دندان مادرزادی در بیمارستان کیتانو تجویز می‌کنند. آزمایش‌های این مرحله به شرکت‌کنندگان دو تا هفت سال که از بدو تولد دست‌کم چهار دندانشان را از دست داده‌اند، محدود می‌شود.

به گزارش ایندیپندنت، داروی رشد دوباره دندان پروتئینی به نام «یواس‌اِی‌جی – ۱» (USAG-۱) را که مانع رشد دندان‌ها می‌شود، غیرفعال می‌کند. به باور این متخصصان، احتمالا در آینده نه‌ تنها افرادی که بیماری‌های مادرزادی دارند، افرادی هم که دندانشان را کشیده‌اند یا به‌ دلیل آسیب‌ و ضربه، آنها را از دست داده‌اند از نو دندان درمی‌آورند.

«کاتسو تاکاهاشی»، رییس بخش دندانپزشکی و جراحی دهان و محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: ما می‌خواهیم به کسانی که دندان‌هایشان را از دست داده‌اند یا از نداشتن‌ آنها در رنج و عذاب‌ هستند، کمک کنیم. در حالی که تا کنون برای درمان دائمی این عارضه هیچ راهی وجود نداشته است، معتقدیم مردم با این شیوه می‌توانند به رشد دوباره دندان‌ها امیدوار باشند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا