کمک به رشد جمعیت با بهبود زیرساخت ها؛ طرح های تشویقی برخی کشورها برای افزایش فرزندآوری

کمک به رشد جمعیت با بهبود زیرساخت‌ها؛ طرح‌های تشویقی برخی کشورها برای افزایش فرزندآوری

توسعه شهری و زیرساخت های مناسب و برنامه ریزی شده می تواند به طور موثرتری از رشد جمعیت حمایت کند و به گفته کارشناسان بین المللی با تمرکز بر ایجاد شهرهای پایدار از طریق تامین مسکن حمل و نقل و خدمات ضروری می توان فشار بر منابع را کاهش داد.

به گزارش یومیر کارشناسان می گویند علاوه بر اینها حفاظت از محیط زیست و اجرای شیوه های مدیریت پایدار منابع نیز در این زمینه موثر است.

این اقدامات شامل ترویج استفاده از انرژی های تجدیدپذیر آموزش و گسترش فرهنگ صرفه جویی و حفظ منابع طبیعی است.

در سال های اخیر روند کاهش جمعیت و رشد پدیده سالمندی در کشورهای مختلف جهان به یک بحران قابل توجه در سراسر جهان تبدیل شده است و سران کشورها تاکید می کنند که برای حل این بحران اقدامات ویژه ای لازم است.

دلیل قرار گرفتن در این بحران این است که نرخ زاد و ولد در بسیاری از نقاط جهان به سرعت در حال کاهش است. در نتیجه جمعیت کشورها در حال پیر شدن هستند که به نوبه خود می تواند مانع رشد اقتصادی شود وضعیتی که دولت ها معمولاً می خواهند از آن اجتناب کنند.

در عین حال توسعه زیرساخت های شهری و ارتقای امکانات می تواند عامل مهمی در تشویق خانواده ها به فرزندآوری باشد چرا که نگاه مثبت بیشتر زوجین به محل سکونت خود می تواند در این زمینه موثر باشد.

کشورهای بزرگ جهان از جمله چین و ایالات متحده با این بحران دست و پنجه نرم می کنند اما برخی از سیاست ها و مشوق های اخیر ممکن است بتواند کاهش سریع جمعیت را کاهش دهد.

جمعیت چین رو به کاهش و پیری است و از سوی دیگر رشد جمعیت کشور رقیب این کشور هند به دلیل سن کمتر و نرخ باروری بالاتر روند صعودی دارد.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل هند تا سال 2023 از چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان پیشی خواهد گرفت.

چین از دیرباز یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان بوده است و برخی از دلایل آن به دلیل این سرزمین خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب برای کشت است. در همان زمان در قرن های گذشته دوره های طولانی ثبات سیاسی در چین وجود داشت و مردم از جنگ های خونین در امان بودند. این عوامل در مورد هند نیز صدق می کند.

کارشناسان در سراسر جهان می گویند اگر زیرساخت های اجتماعی که هم شامل درمان و آموزش و هم رفاه اجتماعی و امنیت شغلی است و از سوی دیگر با سلامت روان مردم نیز مرتبط باشد با مشکلات زیادی مواجه نشود افزایش جمعیت و کاهش روند نزولی زایش امکان پذیر خواهد بود.

به گزارش گاردین دولت ژاپن به عنوان مثال. به عنوان بخشی از بودجه 2024 5.3 تریلیون ین (28.33 میلیارد پوند) برای تقویت حمایت مالی از والدینی که دارای فرزندان هستند یا در انتظار فرزند هستند و همچنین برای گسترش دسترسی به خدمات مراقبت از کودکان و افزایش حضانت. مزایای را ترک کنید دولت حتی طرح هایی را پیشنهاد کرده است که زنان را تشویق می کند تا با ارائه مشوق های مالی برای افزایش نرخ پایین ازدواج که به گفته بسیاری علت کاهش نرخ زاد و ولد در کشور است به مناطق روستایی مهاجرت کنند.

برخی از اقدامات اخیر دولت های جهانی برای تشویق زوج ها به بچه دار شدن عبارتند از:

– از زمانی که سیاست تک فرزندی در سال 2016 لغو شد دولت چین با ارائه معافیت های مالیاتی و خدمات بارداری بهتر تلاش کرده است زوج ها را به بچه دار شدن تشویق کند. مقامات چینی اقداماتی مانند اعتبار مالیاتی افزایش مرخصی زایمان بهبود بیمه درمانی و یارانه مسکن را در سال های اخیر انجام داده اند.

– ارائه پاداش و مکمل به والدین می تواند یکی از مشوق های افزایش سن باروری باشد. همچنین کاهش هزینه ها و هزینه های مهدکودک ها و مراکز نگهداری از کودکان مفید است. در همین رابطه مقامات کره جنوبی به منظور افزایش نرخ زاد و ولد به کارمندانی که فرزند دارند قانون تشویقی می دهند تا بیشتر در خانه بمانند و از فرزندان خود مراقبت کنند.

– کار در برخی کشورها از جمله کره جنوبی چین و ژاپن به ویژه برای زنان کارمند بسیار دشوار است و در اکثر کشورهای توسعه یافته فرهنگ کار با زندگی خانوادگی در تضاد است. یکی از گزینه های دولت ها این است که تلاش کنند دورکاری و کار پاره وقت را در دسترس تر کنند. در کشورهایی که تعداد مشاغل پاره وقت و دورکاری بیشتر است تمایل به بچه دار شدن بسیار بیشتر است.

– در یک مطالعه کارشناسان خانواده های دارای یک فرزند را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که کاهش مشکلات کاری پدران و حضور بیشتر در کنار خانواده و مشارکت در کارهای خانه با شانس داشتن فرزند دیگری در آن خانواده مرتبط است.

– تنها نیمی از کشورهایی که در فهرست کشورهای توسعه یافته یونیسف قرار دارند حداقل شش ماه مرخصی با حقوق به مادران می دهند. استونی طولانی ترین مرخصی زایمان با حقوق کامل را دارد. در این کشور مرخصی زایمان با حقوق کامل 85 هفته است در حالی که ایالات متحده هیچ برنامه دولتی تحت عنوان مرخصی زایمان ندارد. بلغارستان نیز مرخصی زایمان با حقوق طولانی مدت دارد اما با وجود چنین برنامه سخاوتمندانه ای پیش بینی های جمعیتی سازمان ملل برای بلغارستان نشان می دهد که این کشور تا سال 2050 20 درصد از جمعیت خود را از دست خواهد داد. اگرچه مرخصی زایمان در بلغارستان طولانی است اما این کشور هنوز شرایط سختی برای والدین دارد. از راه های دیگر بسیاری از مشکلات مانند نبود مهدکودک حرفه ای دستمزد کم و تورم بسیار بالا گرانی املاک و خانه ها و فاصله زیاد بین دستمزد زنان و مردان باقی مانده است.

کشوری با 1.45 میلیارد جمعیت فرزندان بیشتری خواهد داشت

بر اساس برآوردهای سازمان ملل هند تا سال 2023 از چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان پیشی خواهد گرفت. شاید تصور کنید که این کشور با جمعیتی نزدیک به 1.45 میلیارد نفر نباید نگران داشتن فرزندان بیشتر باشد. اما این بحث ناگهان در هند داغ شده است.

رهبران دو ایالت جنوبی آندرا پرادش و تامیل نادو اخیراً خواستار افزایش تعداد فرزندان در خانواده ها شده اند.

آندرا پرادش که نگران نرخ باروری پایین و جمعیت سالخورده است در نظر دارد مشوق هایی را برای داشتن فرزندان بیشتر ارائه دهد. ایالت همچنین قانون «حداکثر دو فرزند» را به عنوان شرط شرکت در انتخابات محلی کنار گذاشته است و گزارش ها حاکی از آن است که تلانگانا همسایه ممکن است به زودی از این قانون پیروی کند. تامیل نادو نیز اقدامات مشابهی را دنبال می کند.

نرخ باروری هند از میانگین 7.5 تولد در هر سال به شدت کاهش یافته است زن در سال 1950 به نرخ فعلی دو فرزند.

رهبران این ایالت ها نگران هستند که تغییرات جمعیتی هند با سهم های متفاوت از جمعیت ایالت ها بر نمایندگی انتخاباتی و تخصیص کرسی های پارلمان و بودجه فدرال تأثیر زیادی بگذارد. به گزارش بی بی سی آنها بیم آن دارند که علیرغم عملکرد اقتصادی بهتر و سهم قابل توجهی که در درآمد ملی دارند به دلیل سیاست های موفق کنترل جمعیت خود مجازات شوند.

بر اساس این گزارش نرخ باروری در برخی از ایالت های هند برابر یا کمتر از بسیاری از کشورهای اروپایی است و از آنجایی که این روند منجر به پیری جمعیت و مشکلات مربوط به آن می شود دستاورد موفقیت آمیزی برای فرمانداران ایالت های مختلف محسوب نخواهد شد. . به گفته جمعیت شناسان بزرگترین چالش پیری سریع جمعیت هند است که ناشی از کاهش نرخ باروری است.

در میان چالش های گوناگونی که کشورهای مختلف ممکن است در مسیر ایجاد بستر مناسب برای معیشت و زندگی مردم خود داشته باشند درگیری های داخلی یکی از آسیب پذیرترین عواملی است که خانواده ها را از برآوردن نیازهای خود باز می دارد و به ویژه کودکان را در معرض آزار و خطر قرار می دهد. . تنش های قومی و جنگ.

آخیم اشتاینر مدیر برنامه توسعه سازمان ملل متحد می گوید: درگیری ها در سال های اخیر تشدید و افزایش یافته است تعداد قربانیان به اوج جدیدی رسیده است میلیون ها نفر آواره شده اند و این موارد باعث اختلال گسترده در زندگی و زندگی مردم شده است. امرار معاش

کشورهای در حال جنگ نسبت به سایر کشورها محرومیت بیشتری را از هر 10 شاخص چند بعدی فقر تجربه می کنند.

تفاوت های مشابه در زمینه هایی مانند آموزش کودکان (17.7٪ در مقابل 4.4٪) تغذیه (20.8٪ در مقابل 7.2٪) و مرگ و میر کودکان (8٪ در مقابل 1.1٪) بین این مناطق مشهود است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا