کتاب، انسان را به سمت تمدن سوق می دهد

کتاب، انسان را به سمت تمدن سوق می‌دهد

یومیر/ آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه تبریز گفت: کتاب سند و فریادی خاموش است که انسان ها را به سمت تمدن سوق می دهد.

صفر نصراله زاده شامگاه سه شنبه نهم آبان ماه در ششمین جشنواره کتاب دانشگاه تبریز با بیان اینکه خداوند متعال وجود انسان را به گونه ای آفریده است که می تواند با نوشتن کتاب در این دنیای محدود دنیایی بی کران را به روی انسان بگشاید اظهار داشت: رشد انسان در این دنیا به جوهره وجود او بستگی دارد و این انسان است که می تواند راه ترقی و عروج را طی کند.

وی ادامه داد: قرآن کریم نیز دنیایی نامتناهی است که افرادی مانند مفسر بزرگ در آن سرگردان هستند با این حال در اعماق این کتاب آسمانی موضوعات ناشناخته ای وجود دارد که تا روز قیامت کشف نمی شوند.

نصراله زاده با اشاره به سوگند خداوند به نوشتن این سوگند را نشان از اهمیت نگارش دانست و افزود: اعتبار و بیان حقیقت مهمترین رکن نوشتن است و اگر بتوانیم به این دو عامل پایبند باشیم خداوند متعال به ما عنایت خواهد کرد. پاداش بدون وقفه

وی با تاکید بر اینکه نوشتن می تواند ملتی را بیدار کند یا بخواباند خاطرنشان کرد: اگر دست از نوشتن برداریم در واقع از تمدن فاصله گرفته ایم.

رئیس دانشگاه تبریز وضعیت تحصیل در بین جوانان را نامناسب توصیف کرد و گفت: مشکل اصلی ما این است که در حال حاضر نوشتن و مطالعه فقط مختص قشر خاصی از جامعه است و حدود 60 درصد از وقت جوانان در فضای مجازی سپری می شود و آن ها نیز مشغول به تحصیل هستند. فکر می کنند می گویند می توانند به جای کتاب از فضای مجازی استفاده کنند اما رهبر معظم انقلاب بارها بر کتاب و نویسندگی تاکید کرده اند و در واقع باید فرهنگ سازی کنیم که حدود 50 درصد از وقت جوانان صرف شود. خواندن کتاب

وی یادآور شد: کتاب باید صدای مجاهدان دانشمندان و اقتصاددانان دفاعی اقتصادی فرهنگی و علمی باشد. چرا که اگر وضعیت دفاعی علمی و اقتصادی در همه کشورها بهتر باشد هیچکس نمی تواند به این کشور به دیده تحقیر نگاه کند.

وی ادامه داد: معتقدم هر روز باید روز کتاب و قلم باشد و بتوانیم تحولی در خواندن و نوشتن ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه تبریز در خاتمه با اشاره به افتخارات این دانشگاه در سال های اخیر گفت: خدا را شاکریم که نام دانشگاه تبریز در اکثر رتبه بندی های ملی و بین المللی و سایر موضوعات پژوهشی برجسته است و خوشبختانه دانشگاه تبریز به این موفقیت دست یافته است. نمرات عالی در 90 درصد شاخص ها. این افتخارات حاصل تلاش اساتید کارکنان و دانشجویان دانشگاه تبریز است و به خود می بالم که خدمتگزار این عزیزان بودم.

انتشار 22 عنوان کتاب در انتشارات دانشگاه تبریز در سال 1403

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و انتشارات دانشگاه تبریز نیز گزارش مختصری از اقدامات انجام شده در این حوزه ارائه کرد و گفت: سال گذشته 13 عنوان کتاب منتشر شد اما امسال این تعداد به 22 عنوان رسید. همچنین طی سه سال گذشته تعداد مجلات علمی دانشگاه از 24 به 38 مجله افزایش یافته است.

رسول زوراقی ادامه داد: تعداد نشریات بین المللی ISA و Q1 دانشگاهی در سال گذشته دو نشریه بود که امسال به سه و پنج نشریه افزایش یافته است.

وی در تشریح سایر فعالیت های کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز در طول یک سال گذشته نیز خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه های دانش سازی کارگاه های توانمندسازی کتابداران عضویت یکسان دانشجویان در کتابخانه های دانشگاه برگزاری بازدید از کتابخانه ارائه خدمات به کم بینایان و نابینایان. راه اندازی مرکز کتاب و برگزاری دوره هوش مصنوعی از دیدگاه اسکوپوس از اقدامات انجام شده در این مدت است.

مهم ترین عامل تأثیرگذار در نگارش کتاب بلوغ علمی است

استاد ممتاز و بازنشسته فیزیک دانشگاه تبریز نیز گفت: کتاب یار انسانی مومن ایثارگر و روشنگر است که برای او زندگی و دنیایی می آفریند که محدودیت های دنیای مادی را ندارد.

حبیب تجلی کتاب را خدمتی عالمانه خواند و افزود: همه ما به عنوان اساتید دانشگاه تجربه و تخصص داریم که اگر تبدیل به کتاب شود کار بزرگی انجام شده است. اگرچه قیمت مادی این اثر ارزشمند ناچیز است اما قیمت معنوی آن بسیار بالاست.

وی تاکید کرد: فردی که کتاب می نویسد یا ترجمه می کند در واقع خدمت بزرگی به جامعه می کند. بنابراین ما نه تنها چیزی را از دست می دهیم بلکه چیزهای بسیار بزرگتری به دست می آوریم.

این استاد برجسته فیزیک دانشگاه تبریز در بخشی دیگر از سخنان خود به عوامل و نکات مهم تألیف و ترجمه کتاب اشاره و خاطرنشان کرد: مهم ترین عاملی که در نگارش کتاب تأثیر می گذارد داشتن بلوغ علمی است. بلوغ علمی به راحتی به دست نمی آید و فردی که قصد نوشتن کتاب دارد باید از نظر علمی به جایگاه و درجه قابل قبولی برسد. بنابراین نوشتن کتاب کار ساده ای نیست.

وی ادامه داد: کتاب باید به گونه ای نوشته شود که برای مخاطب جذاب باشد و از این رو نویسنده نیز باید از رمز و راز نگارش آگاه باشد.

تجلی در پایان با بیان تفاوت ترجمه و تألیف کتاب و خطاب به اساتید و دانشجویان جوان علاقمند به کتاب گفت: تألیف بسیار سنگین تر از ترجمه است اما ترجمه نیز اهمیت خاص خود را دارد. پیشنهاد من به اساتید جوان این است که کار خود را با ترجمه کتاب شروع کنند و سپس به سمت تالیف بروند.

به گزارش یومیر با گرامیداشت دکتر. تاجالی رونمایی از کتاب های منتشر شده در انتشارات دانشگاه تبریز در سال 1403 تقدیر از فعالان عرصه نشر کتاب انتشارات علمی و کتابداران دانشگاهی و اجرای مسابقه دانشجویی با محوریت کتاب و کتابخوانی از دیگر بخش های کتاب ششم است. جشنواره دانشگاه تبریز بود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا