پوشش محلی زنان و مردان قوم لُر ثبت ملی شد

پوشش محلی زنان و مردان قوم لر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

پوشش محلی زنان و مردان قوم لر ثبت ملی شد

به گزارش یومیر وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی روز سه شنبه 8 آبان ماه اعلام کرد: در جلسه شورای ثبت ملی میراث ناملموس کشور که 3 مهرماه برگزار شد 14 مورد از استان یزد 10 مورد از استان لرستان و 2 مورد از استان های استان یزد به ثبت رسید. منطقه ای پیشنهاد شد و در نهایت 19 مورد شامل موارد «پوشش محلی زنان ایل لر» و «پوشش محلی مردان از قبیله خشت» به صورت منطقه ای (مشترک در چند استان) در فهرست میراث فرهنگی ملی ثبت ناملموس.

در گذشته لباس سنتی بسیاری از اقوام ایرانی از جمله لباس سنتی قوم قزلباش لباس مردم گرجستان لباس محلی تالش زنان و مرادان عشایر قشقایی لباس سنتی مناطق خلیج فارس. پوشاک مردم بلوچ و خراسان شمالی -لباس محلی ترکها مهارت دوخت لباس در فهرست ملی میراث ناملموس کشور قرار گرفت.

کنوانسیون 2003 یونسکو در مورد حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس با هدف حفاظت و تقویت میراث ناملموس به عنوان بخشی از هویت فرهنگی جوامع و ملت ها به منظور تقویت احترام متقابل و ایجاد تفاهم بین فرهنگ ها می باشد. این کنوانسیون که بر اهمیت ارزش های مشترک و تنوع فرهنگی تاکید دارد فضایی را برای تبادل و گفت وگو بین اقوام و ملت ها فراهم می کند که منجر به کاهش تنش ها افزایش همبستگی اجتماعی و تقویت صلح پایدار می شود. کنوانسیون با حفاظت از سنت ها آداب و رسوم و مهارت های مشترک انسانی فرصتی برای تقویت روابط انسانی و ترویج همزیستی مسالمت آمیز فراهم می کند.

طبق قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس مصوب 1382 یونسکو ثبت عناصر میراث فرهنگی ناملموس به منظور حفاظت از عناصر میراث ناملموس و تضمین احترام به میراث ناملموس جوامع گروه ها و افرادی که از تنوع فرهنگی آگاه هستند و از انتقال فرهنگ و فرهنگ به نسل های آینده جلوگیری می کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا