«پوشاک حلال» در ایران جدی گرفته می شود؟

«پوشاک حلال» در ایران جدی گرفته می‌شود؟

اکنون نزدیک به 8 سال از رونمایی از “کد لباس حلال” می گذرد. مصوبه ای که 17 ویژگی لباس را از منظر اسلام ذکر می کرد و با ثبت این عنوان در مجامع بین المللی ایران اولین کشوری شد که از عنوان لباس حلال استفاده کرد. موضوعی که در سال های اخیر کمتر به آن پرداخته شده است در حالی که اگر به این بخش توجه بیشتری می شد می توانست ایران را به یکی از قطب های صادرات پوشاک حلال تبدیل کند.

آزاده مرادآبادی مدرس گروه مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با یومیر درباره «لباس حلال» توضیح داد: از آنجایی که هر لباسی جنبه های مختلفی دارد بر این اساس می توان شاخص هایی را در نظر گرفت که لباس حلال است. مبتنی بر اصول و قوانین اسلامی بوده و بر حسب علایق و سلایق فردی مطابق با این شاخص ها طراحی تولید و مصرف می شود و می تواند مورد استفاده سایر جوامع به ویژه جوامع اسلامی باشد که این مفهوم در آنها حائز اهمیت است و به نوعی منجر به گسترش ارتباطات می شود. . و تبادل دانش و اطلاعات.

وی با بیان اینکه اطلاع رسانی و تذکر پس از هر تصمیم نقش بسزایی در رشد فرد و جامعه دارد اظهار داشت: مقررات لباس حلال با هدف تبیین امکانات حوزه مد و لباس در عرصه بین المللی و متقاعدسازی و تشویق طراحان به پرداختن به طراحی ایرانی-اسلامی توسط کارگروه مد و لباس کشور پیشنهاد شد تا شاهد انتقال این فرهنگ ملی در قالبی هنری به سایر جوامع باشیم.

مدرس گروه مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: از این رو نهادهای ذیربط می توانند با هماهنگی و دید بیشتری نسبت به تبیین و تحقق این امر اقدام کنند و این آیین نامه را به اطلاع دست اندرکاران فرهنگیان و مسئولان برسانند.

وی با اشاره به اینکه در ابتدا بر استفاده از مواد حلال در پوشاک تاکید شد گفت: اما به مرور زمان تلاش شد تا ابعاد طراحی تولید و بصری این موضوع مورد توجه قرار گیرد. این که چقدر موفقیت آمیز بوده است کارشناسان باید این روند را رصد و ارزیابی کنند و ببینند چه تعداد از اهداف دنبال شده و محقق شده است.

مرادآبادی با بیان اینکه رعایت احکام حلال به عنوان یک راهبرد روند کلی فرد را در پوشش مشخص می کند افزود: درست است که عنوان لباس حلال اخیراً با این هدف مطرح شده است اما قبل از آن مردم موازین اسلامی در پوشش خود داشتند. و اینطور نیست که کاملاً از این مشکل غافل بوده باشند بلکه ممکن است برخی از معنای نمادها و عناصر تشکیل دهنده برخی از لباس ها بی اطلاع باشند.

این مدرس دانشگاه درباره میزان فعالیت در پوشش حلال گفت: بررسی ها و جست و جوها نشان می دهد که قبل از معرفی «کد لباس حلال» نوشته هایی درباره چیستی لباس حلال و معیارهای آن و تأثیر آن بر جامعه و سلامتی افراد وجود داشته است. فرد حتی در برنامه درسی دانشجویان طراحی لباس بخشی از درس نمادشناسی و درس عفاف و حجاب به نوعی این مبحث را شامل می شود اما شاید امروزه با اجرای آیین نامه لباس حلال. با تبیین کلی اصول استاندارد حلال در لباس و سایر قواعد مرتبط می توان با نگاهی دقیق به این مشکل پی برد.

وی با تاکید بر اینکه لباس در ظاهر شخصیت افراد تاثیر دارد گفت: به قول خودشان روح انسان تعالی دارد و بدن انسان نیز زینت را دوست دارد و انسان می تواند با لباس و لباس بین این دو تعادل ایجاد کند. بنابراین باید به تمام جنبه های پوشش در فرد و عناصر مهمی که در زیبایی او موثر است توجه کرد.

مرادآبادی با تاکید بر اهمیت گسترش صادرات از طریق پوشاک حلال ادامه داد: وقتی از لباس ایرانی به عنوان پوشاک لوکس یاد می کنیم به این معناست که از هر نظر خوب و زیبا است از سوی دیگر اگر با حفظ شاخص های حلال نمادها ضروری است. و نقوشی که هویت ایرانی را مشخص می کند با نگاهی زیباشناسانه مطابق با تکنیک های زمانه استفاده می شود و طراحی دقیق و اصولی در این زمینه صورت گرفته و راه را برای تولیدکنندگان و طراحان خوش ذوق و استعداد هموار می کند. می توان گفت صادرات موفق تری را شاهد خواهیم بود.

وی در پایان تاکید کرد: لباس نقش یک رسانه را ایفا می کند و علاوه بر انتقال فرهنگ می تواند نقش مهمی در انتقال افکار نیز داشته باشد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا