پرداخت بیش از ۵۰ درصد هزینه های سلامت از جیب مردم / اجرای «پزشکی خانواده» نیازمند تصمیم حاکمیتی

پرداخت بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های سلامت از جیب مردم / اجرای «پزشکی خانواده» نیازمند تصمیم حاکمیتی

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت به تنهایی متولی اجرای نظام پزشکی خانواده و نظام ارجاع نیست افزود: در 20 سال گذشته این برنامه به طور کامل اجرا نشده است زیرا همه معتقد بودند که وزارت بهداشت مسئولیت اجرای آن بر عهده سلامت است و وزارت بهداشت نیز متولی این برنامه است. او به معاونت بهداشت تنزل یافت.

به گزارش یومیردکتر علیرضا رئیسی اظهار کرد: خدمات سطح یک بخشی از اجرای طب خانواده در کشور است که البته وزارت بهداشت نیز بخشی از اجرای این برنامه است. طب خانواده یعنی قرار است تغییری ایجاد کنیم تا مردم خدمات ارائه کنند.

وی افزود: زمانی در کشور سهمیه بندی بنزین وجود نداشت و هرکس به اندازه دلخواه مصرف می کرد اما دولت تصمیم گرفت بنزین را سهمیه بندی کند تا عواقب مالی نداشته باشد و عدالت رعایت شود و فکر می کنم طب خانواده است. منجر به تغییر رفتار خواهد شد.” برای این تصمیم نیاز به تصمیم دولت در قوانین برنامه توسعه است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اراده سیاسی رئیس جمهور برای اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: دکتر حضور مزیکیان به عنوان رئیس جمهور فرصت ویژه ای را برای حوزه سلامت و خانواده به ما داده است. روز سه شنبه دکتر. مدشکیان کاملاً بدون اعلام و بدون اعلام در وزارت بهداشت و در دیداری که با ایشان داشتیم دکتر. مدشکیان که اگر در دوره ما حوزه سلامت ساماندهی نشود دیگر چه کار خواهم کرد؟ بنابراین اراده ای بالاتر از این وجود ندارد.

رئیسی با اشاره به تاکید ویژه وزیر بهداشت بر اجرای طب خانواده در کشور خاطرنشان کرد: قول می دهیم طب خانواده در کشور اجرا شود اما از نظر ما مشکل تامین منابع نیست. اما مشکل اصلی عدم اجرای قانون است. این بدان معناست که منابع در نظر گرفته شده برای مراقبت های بهداشتی و بیمه هنوز تخصیص داده نشده است. طبق قانون باید 153 یارانه برای بیمه سلامت داده می شد که تاکنون 58 یارانه پرداخت شده است و انتظار داریم منابع مصوب وزارت بهداشت و بیمه به موقع و به طور کامل پرداخت شود.

وی با انتقاد از اینکه متأسفانه به عدم اجرای قانون عادت کرده ایم گفت: شکستن انگ گناه از خود گناه بدتر است و در حال حاضر شکستن انگ عدم ​​اجرای قانون بسیار رایج شده است. و به راحتی می توان گفت که طب خانواده در برنامه ها اگر برنامه پنجم و ششم اجرا نشود و برنامه هفتم اجرا نشود چه می شود؟ این طرز فکر بسیار بد و مضر است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: آیا کشور به طرح هایی مانند درور نیاز داشت؟ خیر چون پول دارو که باید بر اساس دلار تخصیص یابد به این حوزه اختصاص می یابد دیگر نیازی به اجرای طرح داروور نیست. اگر قرار باشد طب خانواده در کشور اجرا شود تامین منابع مشکلی ندارد. برای اجرای این طرح باید شاهد تبدیل اراده به عمل در دولت اعم از سازمان برنامه و بودجه وزارت بهداشت و درمان باشیم. معاونت های این وزارتخانه و در نهایت برخورد با عدم اجرا قانون باشد

رئیسی یادآور شد: رئیس جمهور به اجرای برنامه پزشکی خانواده اعتقاد کامل دارد و این اعتقاد به دلیل کار کارشناسی و تجربه و درک مشکلات و دردهای مردم است. وزیر بهداشت به درستی بر اجرای این برنامه تاکید دارد. اگر قرار است کاری به درستی اجرا شود باید اراده سیاسی و اجرای قانون در راس امور قرار گیرد.

وی ادامه داد: در حوزه سلامت نیز برخی از ماموریت ها سهم معاونت بهداشت در اجرای طب خانواده است و منابع و زمان مشخصی برای اجرای این ماموریت ها وجود دارد و اگر این ماموریت ها را اجرا نکنیم ما باید به سرعت اجازه دهیم مسئولیت را رها کنیم.

به گفته معاون وزیر بهداشت در وزارت بهداشت رئیس جمهور دستور داد در اسرع وقت جلسه ای بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف بودجه مصوب این وزارتخانه با حضور وزیر بهداشت تشکیل شود. دکتر

رئیسی وجود شفافیت را راه حل همه مشکلات کشور دانست و گفت: اگر باید وظیفه ای را انجام دهیم معاونت توسعه وزیر و سازمان برنامه و بودجه منابع را تامین نکرده اند. در پروژه دروار امسال قرار بود 73 منبع تخصیص داده شود که تاکنون حدود 25 تا 30 منبع محقق شده است.

وی با اشاره به مطالبات وزارت بهداشت از سازمان های بیمه گر خاطرنشان کرد: شرکت های بیمه نمی توانند بدهی خود را به وزارت بهداشت درمان و دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت کنند زیرا منابع مورد نیاز آنها به طور کامل تامین نمی شود که این یک دور باطل است و ما را قادر می سازد زندگی می کنند در حالی که طبق قانون باید منابع لازم بیمه محقق شود.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر احساس می کنیم نهادهای همکار در اجرای طب خانواده و نظام ارجاع به وظایف قانونی خود عمل نمی کنند باید جلوی اجرای این طرح گرفته شود. وزیر بهداشت و سازمان برنامه و بودجه نباید در اجرای این برنامه کوتاهی کنند. ما نباید طب خانواده را از جیب پزشکان و بهورزان اجرا کنیم حالا پزشکان و بهورزان را فقیر کرده ایم چون فکر می کردیم باید از جیب آنها آن را اجرا کنیم در حالی که قانون در این مورد چیزی نگفته است.

رئیسی با ارزیابی اهمیت اعتمادسازی و شفافیت در اجرای طب خانواده تاکید کرد: هرگونه اتفاق یا کوتاهی در اجرای این برنامه مانند تامین منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه یا معاونت های وزارت بهداشت. و دانشگاه های علوم پزشکی به صراحت اعلام کنند. و در صورت تامین و توزیع مناسب منابع نه تنها پزشکی خانواده بلکه هر طرحی در کشور به راحتی قابل اجراست.

وی با بیان اینکه برای اجرای پزشکی خانواده در سطح خدمات نیاز به نیروهای دائمی داریم گفت: گاهی باید نیروهای لازم را به خدمت بگیریم و نیروهای انسانی باید اعتماد کنند که این طرح در دولت های بعدی نیز ادامه خواهد داشت و باید یک طرح وجود داشته باشد. اراده حاکم برای داشتن و ایجاد شدن. در حال حاضر حضور پزشکان یک امکان ویژه است اما اجرای طرح ها و برنامه های ملی در حوزه سلامت نباید فردی باشد. اگر دکتر مزکیان در سال های آینده رئیس جمهور نمی شود پروژه هایی مانند پزشکی خانواده نباید متوقف شود.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت تاکید کرد: وظیفه همه ما باید اجرای قانون باشد و از ایجاد اصطلاحات جدید مانند «ذارواریر» و «تشیار» و غیره خودداری کنیم. اگر قانون اجرا می شد دروار بی معنی بود. پیش از این دارو با دلار خریداری می شد و به مردم عرضه می شد اما با اجرای طرح دروار دارو به قیمت واقعی دلار به دست مصرف کننده می رسد و مابه التفاوت پرداخت می شود و تامین دارو نیازی به کمک ندارد.

رئیسی یادآور شد: همه در مورد اجرای طب خانواده تردید و تردید دارند زیرا بدهی ها و تکالیف زیادی در دانشگاه های وزارت بهداشت درمان و علوم پزشکی وجود دارد و بیم آن دارند که در اواسط اجرایی شدن این قانون رها شود. این طرح چون در استان های فارس سابقه دارد و مازندران هم آنجاست و استان های دیگر هم مردد هستند اما همه باید برای اجرای این طرح دور هم جمع شوند و اگر اجرا نشد حذف شوند و مجازات شود.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به مسئولیت قانونی وزارت بهداشت در ارتباط با اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: در سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تقویت و توسعه سلامت کشور و شبکه درمان مورد تاکید قرار گرفته و اهمیت سیستم شبکه در زمان همه گیری کرونا برای مردم و مسئولان روشن شد.

رئیس جمهور در یک برنامه تلویزیونی ادامه داد: در برنامه چهارم تا هفتم قانون بر اجرای طب خانواده تاکید شده و در برنامه هفتم توسعه زمان اجرای این برنامه مشخص شده است. در دنیا به سمت اجرای پزشکی خانواده رفته اند زیرا اگر نظام سلامت چارچوب نداشته باشد و طبق استانداردها و دستورالعمل های بالینی ادامه پیدا نکند جمعیت آن کشور از سلامتی مناسب برخوردار نمی شوند و در عین حال افزایش می یابند. -پرداخت های جیبی

وی با بیان اینکه در حال حاضر نظام سلامت در کشور ما بیمار است گفت: اگر نپذیریم که نظام سلامت بیمار است اشتباه کرده ایم. در حال حاضر مردم از سیستم بهداشت و درمان رضایت چندانی ندارند زیرا از جیب خود پول زیادی می پردازند. به عنوان مثال بیش از 69 درصد هزینه خدمات آزمایشگاهی 66 درصد دارو 35 درصد هزینه بستری از جیب مردم پرداخت شده و به طور کلی پرداخت از جیب مردم بالای 50 درصد است. و مردم چندان راضی نیستند و بیشتر این پرداختی نیز در خرید خدمات پزشکی است.

قائم مقام وزیر بهداشت به نارضایتی متولیان امر سلامت اشاره کرد و گفت: ارائه دهندگان خدمات علیرغم استفاده زیاد و البته اتلاف بخشی از منابع بهورز بهورز پرستار پزشک کلینیک پارک ها آزمایشگاه هستند. رادیولوژی و همه گروه های بهداشتی چندان راضی نیستند و از سوی دیگر مردم و تصمیم گیران سیاسی نیز ناراضی هستند.

رئیسی تاکید کرد: بیشترین اتلاف منابع بهداشتی در حوزه دارو و خدمات آزمایشگاهی و تصویربرداری است چرا که برای تجویز یک نسخه اعم از دارو خدمات آزمایشی و تصویربرداری محدودیتی وجود ندارد و حتی از بیماران نیز مطالبات القایی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: کمترین سهم در اتلاف منابع و افزایش پرداختی از جیب مردم مربوط به پزشکان است. در سال گذشته حدود 472 ساعت به طور کلی برای سلامت وقت صرف شد و سهم پرسنل بهداشتی زیر 8 درصد بود و وقتی صحبت از تعرفه خدمات پزشکی به میان می آید همه معتقدند که این افزایش تعرفه از جمله اینکه حقوق و دستمزد پزشکان

معاون بهداشتی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت مقررات گذاری در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: پزشکی خانواده یکی از مدل های نظارتی است که در دنیا جواب داده است. وقتی صحبت از پزشکی خانواده می شود منظور از تامین سلامت تقویت پیشگیری ارتقای مهارت های سلامت مردم است.

وی مهمترین کار در حوزه سلامت را تغییر سبک زندگی دانست و گفت: قند نمک و چربی از عوامل خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله فشار خون دیابت و بیماری های قلبی و عروقی هستند و عامل و تشدید کننده بیشترین بیماری ها هستند. بیماری های کشنده مهم در جمعیت کشورمان. از ورود صنایعی برای کاهش قند نمک و چربی مواد غذایی استقبال می کنیم.

رئیسی با بیان اینکه غذای غالب مردم نان است افزود: باید تا حد امکان میزان نمک موجود در نان کاهش یابد و یا می توان میزان شکر را در غذاهای حاوی شکر و شکر افزوده به حداقل رساند. از طرفی باید مصرف چربی های اشباع شده را نیز کاهش دهیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا