نکاتی که برخی گروه های نمایشی از آن بی خبر هستند

رئیس انجمن تئاترهای خصوصی در روایتی از آخرین تصمیمات این انجمن تاکید کرد که تلاش ما حمایت از گروه های نمایشی است.

نکاتی که گروه های تئاتر از آن بی خبرند

داود نامور در گفت وگو با یومیر درباره آخرین تصمیمات اتخاذ شده در انجمن نمایش خصوصی توضیح داد: در آخرین جلسه ای که با آقای دکتر داشتیم. نیلی مدیر کل هنرهای نمایشی مقرر شد به انجمن تئاتر خصوصی ارزش بیشتری داده شود. و این توجه در بحث تخصیص کمک هزینه و همچنین موضوع نظارت و ارزیابی باید مورد توجه قرار گیرد. یعنی گروه های نمایشی که آثار خود را در سالن های خصوصی زیر نظر صنف اجرا می کنند بیشتر مورد حمایت و توجه قرار می گیرند و در صورت مشکل با سالن می توانند از طریق انجمن پیگیر و رفع مشکلات خود شوند.

وی با اشاره به مشکلات برخی از گروه های نمایشی در برخی سالن های خصوصی تصریح کرد: به عنوان مثال در چند سال اخیر برخی سالن های خصوصی تغییر مدیریتی داشته اند و این تغییرات مشکلاتی را برای گروه های نمایشی ایجاد کرده است. به عنوان مثال گروهی که برای اجرای 5 ماه پیش مدعی تئاتر هستند و هنوز بلیت آن را نگرفته اند با تغییر مدیریت سالن مواجه شده و نتوانسته اند ادعای خود را دریافت کنند.

نامور افزود: از سوی دیگر برخی نهادها و مدارس بدون داشتن شرایط استاندار برای اجرای تئاتر تبدیل به سالن نمایش شده اند. برخی از گروه ها برای اجرای نمایش در سالنی قرارداد بسته بودند اما ناگهان متوجه شدند که سالن در همان تاریخ و ساعت با گروه های دیگر قرارداد بسته است. اینها بخشی از مشکلاتی است که گروه های نمایشی با آن مواجه بوده اند.

مدیر نمایش نوفل لوشاتو با اشاره به تصمیمات اخیر انجمن صنفی تئاترهای خصوصی افزود: به دلیل این مشکلات تصمیم گرفتیم مصوبه ای داشته باشیم که بر اساس آن گروه هایی که در تماشاخانه های خصوصی زیرمجموعه صنف اجرا می کنند از حمایت ویژه برخوردار شوند. اگر صنف از اختیارات لازم برای حمایت از گروه های اجرایی برخوردار باشد این تخلفات کمتر می شود.

وی با ابراز تأسف از بی توجهی اصناف هنری در 3 سال گذشته ادامه داد: در دوره مدیریت قبلی اداره کل هنرهای نمایشی به اصناف ارزشی داده نمی شد. به عنوان نمونه در مدیریت قبلی تئاتر حمایت های مالی از گروه های نمایشی به رقم های بسیار ناچیز کاهش یافت در حالی که حمایت های مالی در دوره مدیریت آقای آشنا و مهدی شفیعی بسیار قابل قبول تر و منصفانه تر بود. الان هم شرایط حمایت از گروه های نمایشی ثابت نیست و به نظر می رسد این وضعیت به دلیل تغییراتی است که در بدنه دولت رخ داده است. اما ما درخواست کرده ایم که به گروه های نمایشی گفته شود از طریق صنف کار خود را پیگیری کنند و همه اینها برای حمایت از گروه های نمایشی است البته متأسفانه این ذهنیت غلط وجود دارد که اینها به نفع تئاتری ها است.

مدیرعامل انجمن صنفی تئاترهای خصوصی با اشاره به شرایط سختی که گروه های نمایشی برای تهیه و اجرای آثار خود دارند افزود: دغدغه شخصی من خود گروه های نمایشی هستند که نمایشی را با مشکلات فراوان و هزینه های زیاد روی صحنه می برند. ما به عنوان مخاطب باید کاری کنیم که گروه راحت عمل کند.

نامور اضافه کرد: در حال حاضر 70 درصد تولیدات تئاتری در بخش خصوصی انجام می شود اما این سوال نباید تنها در آمار و ترازنامه استفاده شود بلکه باید شرایط اجرای تئاتر در بخش خصوصی را نیز در نظر گرفت و این وظیفه است. بخش دولتی برای تسهیل کار برای گروه های عملکردی در بخش خصوصی.

وی ادامه داد: مجموع این عوامل باعث شد در جلسه بعدی انجمن صنفی نمایش ها بخشنامه ای را صادر کنیم که این بند را در قرارداد گروه های نمایشی با تئاترهای زیرمجموعه صنف لحاظ کنیم که اگر اختلافی پیش بیاید. این اختلاف بین تئاتر و گروه از طریق صنف پیگیری می شود زیرا رای صنفی برابر با رای دادگاه است و قبلاً نمونه هایی داشتیم که دادگاه رای صنفی را تایید کرده است.

نامور با اشاره به وجود هیئت داوری انجمن صنفی تئاترهای خصوصی یادآور شد: هیئت داوری کاملا قانونی است و تاکنون 20 پرونده داوری داشته ایم که همه آنها به نتیجه رسیده است.

به گفته وی این شورا با حضور نمایندگان صنف مرکز هنرهای نمایشی خانه تئاتر و هنرمند معتمد جامعه هنری وکیل و نماینده خود گروه تشکیل شده و تاکنون تمامی مشکلات در این مجموعه برطرف شده است. خود صنف و ما سعی کرده ایم اختلافات را به دادگاه نیاوریم.

وی درباره عضویت سالن های خصوصی در انجمن نیز توضیح داد: در حال حاضر 80 درصد سالن های خصوصی در انجمن عضویت دارند. البته برخی از تئاترهای تازه تاسیس هنوز عضویت ندارند اما آمادگی خود را برای عضویت اعلام کرده اند. اگر دولت در حوزه صنفی رهبری مناسبی داشته باشد تئاترهای خصوصی از سراسر ایران به عضویت انجمن در می آیند که هم به نفع جامعه هنری و هم به نفع صنف است.

نامور در پاسخ به بهره مندی از عضویت در اتحادیه صنفی برای گروه تئاتر تصریح کرد: بدیهی است که هیئت مدیره مرکز هنرهای نمایشی که مسئولیت صدور مجوز آثار را برعهده دارد بیشتر به اتحادیه رسیدگی می کند. به عبارت دیگر اگر گروهی برای اجرای نمایش در سالنی که عضو یک صنف تئاتر خصوصی است مشکل داشته باشد حتی گاهی با تماس تلفنی آن تئاتر یا صنف مشکل حل می شود. از نظر مالی گروه های نمایشی می توانند برای دریافت کمک هزینه از صنف نامه بگیرند و لزومی ندارد که تئاتر به آنها نامه بدهد. علاوه بر این مواردی مانند استفاده از مزایای صندوق اعتباری هنر و … نیز از طریق صنف نتیجه بهتری می گیرد.

وی در پایان تصریح کرد: اینها نکاتی است که ممکن است گروه های نمایشی از آن بی اطلاع باشند و امیدواریم با آگاهی از این موارد تصمیمات بهتری برای فعالیت خود بگیرند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا