نحوه ارزیابی ایمنی ساختمان ها/ تهران ۱۶ هزار ساختمان بلند دارد

نحوه ارزیابی ایمنی ساختمان‌ها/ تهران ۱۶ هزار ساختمان بلند دارد

معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: 16 هزار ساختمان بلندمرتبه در شهر تهران ساخته و بررسی ایمنی آنها آغاز شده و تاکنون از 6073 ساختمان بازدید شده است.

اسماعیل سلیمی در گفت وگو با یومیر وی در خصوص انواع ساختمان ها در مسائل امنیتی گفت: به طور کلی دو نوع ساختمان در شهر داریم مناطق مشترک در شهر شامل مسکونی و اداری است. اگر یک ساختمان مسکونی در یک مکان فرو بریزد ساختمان مجاور مشکلی نخواهد داشت اما اگر مشکلی در بیمارستان ایجاد شود. کل شهر تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی با اشاره به ایمنی ساختمان ها بیان کرد: در بررسی ساختمان های درون زلزله دو عامل بسیار مهم است یکی از این عوامل ارتفاع ساختمان و دیگری جمعیتی است که همزمان می تواند در خود جای دهد. ما معمولا روی 300 نفر حساب می کنیم.

وی افزود: ساختمان های بلند آسیب بیشتری به محیط اطراف خود وارد می کند و افراد بیشتری را در خود نگه می دارد که می تواند بر تعداد مجروحان و کشته شدگان بیفزاید.

به گفته معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران وی در مورد حوادث آتش سوزی نیز ادامه داد: در امور مربوط به آتش سوزی بحث جمعیت نیز مهم است. زیرا برای خروج افراد از محل باید راهروهایی وجود داشته باشد که ظرفیت بالایی داشته باشد.

سلیمی تصریح کرد: ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان ها را آغاز کرده ایم اما در این مسیر دو مشکل داشتیم. در ابتدا هر مؤسسه ای روش خاص خود را داشت که با بقیه متفاوت بود. همچنین تعداد و مکان ساختمان های بلند و مهم به طور دقیق مشخص نبود بنابراین این مشکلات را برطرف کردیم.

وی با اشاره به برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده برای ایمن سازی ساختمان ها گفت: در ابتدا 16 هزار ساختمان بلند در سطح شهر شناسایی و اطلاعات آنها ثبت شد. بانک اطلاعاتی ایجاد شد و این بانک تا سال آینده با ثبت تمامی ساختمان ها تکمیل می شود.

سلیمی افزود: برای اطلاع دقیق تر سامانه دیگری نیز ایجاد کرده ایم که به اصطلاح اطلاعات شناسه مهندسی ساختمان را جمع آوری می کند. این اطلاعات شامل نقشه ها و مجوزهای ساخت گزارش مهندس ناظر در مورد کیفیت کار گزارش دوام مصالح و خاک رای ماده 100 و … می باشد. جمع آوری این اطلاعات در مدیریت بحران نیز برای ما مهم است که به کارشناسان کمک می کند تا وظایف خود را انجام دهند. پس از بازدید چک لیست هایی نیز در ستاد تهران تصویب شد تا طبق مقررات با ساختمان ها و مالکان آنها رفتار شود.

وی ادامه داد: با 9 دستگاه توافق کردیم که بازدیدها توسط تیم های مختلف انجام شود و سپس ارزیابی توسط کارشناسان این حوزه انجام شود که کدام ساختمان ها چه نوع نمره ارزیابی را دریافت می کنند.

نحوه ارزیابی ایمنی ساختمان ها

به گفته معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران که با اشاره به اینکه از حروف انگلیسی برای ارزیابی ساختمان ها استفاده می کنیم; وی بیان کرد: ساختمان های دارای نمره ارزیابی الف ساختمان هایی هستند که از سال 1393 ساخته شده اند زیرا امسال ویرایش چهارم آیین نامه 2800 را که مربوط به ایمن سازی ساختمان ها در برابر زلزله در زمان طراحی است را اعلام کردیم. ما زیاد به این ساختمان ها اهمیت نمی دهیم مگر اینکه مشکل خاصی برایشان پیش بیاید یا طرح با اجرا متفاوت باشد. این ساختمان ها البته به صورت مشروط ایمن هستند زیرا باید اسناد و نقشه ها و غیره وجود داشته باشد و در هنگام بازدید شخصی نباید مشکلی برای گزارش آن وجود داشته باشد.

سلیمی گفت: ساختمان های B ساختمان هایی هستند که قبل از سال 1393 ساخته شده اند و در ساخت و نقشه تفاوت وجود دارد. ما محاسبات دقیق این ساختمان ها را به طور کامل بررسی کرده ایم و بازدیدهای شخصی نیز انجام می دهیم. اگر مدارک این ساختمان ها کامل باشد و مشکلی نداشته باشد در گروه B باقی می مانند و در غیر این صورت در گروه C قرار می گیرند.

به گفته معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران ساختمان های گروه ج ساختمان هایی هستند که در بازدید ما موارد ناایمن بسیاری از آنها مشاهده شد. به عنوان مثال بررسی می کنیم که آیا این ساختمان در هنگام زلزله می ایستد و آیا مرکز ثقل ساختمان برای نگه داشتن بار و وزن آن صحیح است یا خیر. فراموش نکنیم ساختمان متروپل که فروریخت مشکل گرانش داشت و زلزله ای رخ نداد. همچنین هر ساختمانی برای سرپا ماندن در هنگام زلزله نیاز به دیوارپوش و رعایت اصول خاصی دارد. بعد از این ارزیابی های کیفی وارد فاز کمی می شویم. به عنوان مثال ما مقاومت مصالح و سایر معیارهای ساختاری را بررسی می کنیم.

وی بیان کرد: ساختمان های گروه D ساختمان هایی هستند که خطر گرانش بالایی دارند و در صورت وقوع زلزله دارای آوارهای جدی خواهند بود. اقدام مناسب برای این ساختمان ها توسط ما صدور ممنوعیت تصرف است و باید نسبت به تخریب و نوسازی اقدام شود. در این میان برخی می گویند این بناها ارزش اجدادی دارند یا جزو میراث فرهنگی هستند و قابل تخریب نیستند. در پاسخ باید گفت که از نظر مهندسی امکان مقاوم سازی آنها وجود دارد اما هزینه ها بسیار بالاست.

سلیمی گفت: از مجموع 16 هزار بلندمرتبه تاکنون 6 هزار و 73 مورد بازدید داشته ایم که از این تعداد 4 هزار و 520 ساختمان آگهی شده است.

معاون پیشگیری و کاهش ریسک سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پایان درباره اهمیت بیمارستان ها نیز اظهار داشت: بازدیدهای امنیتی از خود بیمارستان ها را در اولویت قرار داده ایم و از همکارانم خواسته ام تا زمان ارزیابی به ساختمان دیگری مراجعه نکنند. این مراکز به پایان رسیده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا