مدیریت یکپارچه، شعار محوری دهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا

مدیریت یکپارچه، شعار محوری دهمین کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا

رئیس سازمان مدیریت و پیشگیری از بحران شهر تهران و دبیر علمی دهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا گفت: بیش از دو دهه از برگزاری مهم ترین رویداد علمی مدیریت بحران در کشور می گذرد و تاکنون برگزار شده است. در مسیری رو به رشد تا به امروز

به گزارش یومیر علی نصیری در نشست خبری این کنگره ضمن تشریح تاریخچه این رویداد علمی گفت: از سال 1382 که اولین کنگره به ریاست رئیس جمهور برگزار شد تا امروز که بیش از دو دهه از آغاز آن می گذرد. از این نهضت مسیری مترقی در این زمینه وجود داشت

وی گفت: یکی از خروجی های این کنگره و دبیرخانه آن قانون مدیریت بحران کشور است. کنگره فعلی یک شعار مرکزی به نام مدیریت یکپارچه خطر بلایا دارد. مدیریت ریسک مدیریت پیشگیرانه و مدیریت ریسک است و پاسخ به بحران به پیامدهای آن مربوط می شود. به عنوان مثال زلزله خطری است که زمانی تبدیل به یک بحران می شود که مردم در نقطه ای مشکلات مرتبط با آن را مشاهده نکنند. اگر مدیریت بحران فقط به بحران واکنش نشان دهد و از آن غافلگیر شود یک پارادایم شکست خورده است.

نصیری ادامه داد: مشکل اصلی مدیریت بحران در کشور عدم اقدام واحد در این حوزه است. واحدهایی مانند اورژانس آتش نشانی هلال احمر و سایر واحدها همگی کمک می کنند و وظایف خود را به خوبی انجام می دهند اما آهنگی که در صحنه مدیریت بحران شنیده می شود به گوش نمی رسد با وجود اینکه در مونولوگ مدیریت بحران نوازندگان خوبی داریم. صحنه بنابراین؛ کنگره بین المللی بهداشت در حوادث و بلایا شعار مدیریت یکپارچه ریسک بلایا را به عنوان مهم ترین رویداد علمی مدیریت بحران در کشور برگزیده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: دانش آموزان طبق قانون باید دوره اجباری مدیریت بحران را بگذرانند و این درس باید در مدارس و دانشگاه ها تدریس شود.

وی یادآور شد: در دو سال گذشته حدود 500 هزار شهروند شهر تهران در کمپین آموزش همگانی در سطح شهر تهران توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص مسائل بحران به صورت رایگان آموزش دیده اند. مشکل ما در مدیریت بحران جان انسان هاست و باید با آگاه سازی جامعه و به روز رسانی دانش و مهارت متخصصان این حوزه و رفع خطاهای علمی تخیلی حقوقی و اقتصادی آن در بهبود کارکردها تلاش کنیم.

نصیری با بیان اینکه این کنگره 12 تا 15 آذرماه در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار می شود یادآور شد: در بحث ساختار کنگره 16 کمیته علمی دانشگاه ها و نهادهای مرتبط تشکیل شد و علاوه بر آن کارگروه های مختلفی نیز وجود داشت. و نشست های تخصصی در این زمینه برگزار شد.

دبیر علمی دهمین کنگره سلامت سوانح و بلایای طبیعی افزود: تاکنون دو هزار نفر در سایت کنگره ثبت نام کرده اند و 7 نشریه علمی اعلام آمادگی کرده اند بخش های منتخب کنگره را منتشر کنند که این نشان دهنده اعتبار کنگره. کنگره. این کنگره ۱۳۱ سخنران خواهد داشت و دو جشنواره عکاسی و نقاشی با موضوعات مختلف خواهیم داشت.

وی بیان کرد: محورهای دهمین کنگره بین المللی سلامت سوانح و بلایا شامل موضوعاتی از جمله; تغییرات آب و هوایی سلامت و ایمنی مواد غذایی مدیریت ریسک یکپارچه حوادث جاده ای مشارکت جامعه؛ رکن تاب آوری در برابر بلایا مسائل روانی و اجتماعی مدیریت یکپارچه حوادث بیولوژیکی برای تهدیدات آتی مدیریت یکپارچه خطر تجمعات جمعی سلامت باروری جوانان جمعیت و مدیریت ریسک بلایا توسعه پایدار مبتنی بر آگاهی و شناخت خطرات توسعه پایدار مبتنی بر شناسایی و درک ریسک توسعه فناوری هوشمندسازی و تصمیم گیری بر اساس داده های بزرگ در بلایا بهبود ایمنی پیشگیری و کاهش خطر بلایا دفاع غیر عامل و هماهنگی حوزه سلامت با سایر حوزه ها

به گفته وی؛ 452 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد و حدود 20 مقاله برای سخنرانی در کنگره انتخاب شد و در حاشیه این کنگره سه بازدید میدانی از سیل و رانش زمین و گسل زلزله و همچنین بازدید از ساختمان سازمان پیشگیری

در ادامه این نشست جلیل عرب خردمند رئیس کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا نیز توضیحاتی در خصوص روند تشکیل و تشکیل کنگره و مسائل مربوط به مدیریت بحران در کشور ارائه کرد.

وی تاکید کرد: تجربیات و دستاوردهای عملی دوران دفاع مقدس باید به عنوان یک سازه حفظ می شد تا اینکه امروز در بلایای طبیعی و بلایای انسان ساز مورد استفاده قرار گرفت.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا